První školní den s hokejem. Dnes startuje extraliga MD

Zveřejněno 01.09.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Kromě toho, že se dnes na Bouchalky vrátí derby s Havlíčkovým Brodem, vstoupí do nové extraligové sezóny mladší dorostenci. V 15 hodin se o první body utkají na Bouchalkách s BK Mladá Boleslav.

Ilustrační foto: René Rámiš

Ještě předtím, než dnes v 18 hodin vyjede na led „A“ tým Plamenů proti dávnému rivalovi z Havlíčkova Brodu, vstoupí jako první do nového soutěžního ročníku 2015-16 mladší dorostenci. Obě kategorie budou mít za soupeře bruslařský klub. V prvním kole ELIOD extraligy mladšího dorostu se svěřenci trenérů Sobotky a Nečase v 16 hodin utkají s BK Mladá Boleslav.

Po loňských odchodech největších žďárských mládežnických opor, které se staly hvězdami národního týmu do 17 let a posunu nejstarších hráčů do vyšší kategorie staršího dorostu, bude letos jediným a vůbec ne snadným cílem, udržení nejvyšší soutěže pod Zelenou horou.

Třetí rok mezi mládežnickou elitou bude pro Žďár těžkou zkouškou a všichni hráči, kteří si vybojovali místo v kádru mladých Plamenů, budou muset odvádět výkony na hranici svých možností, aby dokázali udržet dorosteneckou extraligu i pro své následovníky. Mezi nimi se již dnes objevují kvalitní a talentovaní hokejisté, kteří by si tuto soutěž určitě zasloužili.

Současní hráči však nebudou bojovat o udržení jen pro své nástupce, ale většina z nich také pro sebe. Letošní kádr je totiž velmi mladý a tvoří jej především tzv. „prvoročáci“ (ročník 2001). Celkem 16 hráčů bude do kategorie mladšího dorostu patřit i příští rok. Pouze devět hokejistů je starších s rokem narození 2000. Extraligu si zahraje také jedna dívka. Ozdobou Plamenů bude Denisa Pytlíková.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - Střed

SKLH Žďár nad Sázavou
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava
HC Sparta Praha
Královští Lvi Hradec Králové
Bílí Tygři Liberec
BK Havlíčkův Brod
HC Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice

Kompletní kádr SKLH Žďár nad Sázavou – mladší dorost

Brankáři: Martin Muška, Vojtěch Nečas, Leoš Jambor, Martin Nedvěd
Obránci: Jakub Melichar, Miroslav Kukla, Zdeněk Pachl, Denisa Pytlíková, Jakub Myška, Šimon Junek, Jan Čermák, Tomáš Pachl, Adam Prokop
Útočníci: Jaromír Pytlík, Tomáš Křehlík, Michal Trejbal, Daniel Šutera, Ondřej Poul, Ondřej Tobiáš, Zan Primozic, Karel Brejcha, Martin Nedomlel, Robin Caha, Matěj Jindra, Jiří Hromádka, Zdeněk Šerejch