Žďárští junioři hlásí návrat

Zveřejněno 12.08.2015 | Redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po loňské sezóně, ve které na Bouchalkách juniorská soutěž chyběla, dochází letos k jejímu návratu. Nebude to ovšem liga, ale krajský přebor. Soutěž má osm účastníků a její začátek byl určen na 9.října 2015. Hraje se čtyřkolově každý s každým s následným play-off. Konec je plánován na 19.března 2016

Proč krajský přebor? Když v sezóně 2013/2014 žďárská juniorka sestoupila z ligy nedošlo při jednáních mezi hráči a vedením o další sezoně k dohodě. Počet hráčů z důvodu ukončení aktivní činosti, nástupu do zamněstnání a na vysoké školy poklesl pod hratelnou mez. Proto byl Žďár v sezoně 2014/2015 bez juniorských klání.

Pro letošní sezonu díky návratu zbytku hráčů loňské juniorky z hostování v Havlíčkově Brodě, hráčům z loňského úspěšného kádru staršího dorostu a vhodnému doplnění o hráče nové, došlo k přihlášení juniorů do již výše zmiňovaného "Krajského přeboru pardubického kraje".

Do této soutěže se přihlásily pro letošní ročník tato mužstva : HC Chotěboř, TJ Lanškroun, HC Spartak Polička HC, Spartak Choceň, HC Slovan Moravská Třebová, HC Litomyšl a HC Lední medvědi Pelhřimov.

Trenérem juniorky bude Zdeněk Kulíšek se kterým brzy přineseme rozhovor o přípravě, kádru, soutěži a ambicích juniorky pro nadcházející sezonu.