Senzace pokračuje i po odchodu Nečase a spol.. Zdolají mladé Plameny dnes také Olomouc?

Zveřejněno 04.01.2015 | RR
O S T R A V A / Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorostenci vyhrávají i navzdory ztrátě klíčových hráčů. Včera zvítězili ve Vítkovicích 2:3 na nájezdy. Postup do závěrečné vyřazovací části si zajistili už na konci listopadu, kdy se díky tehdejšímu umístění dostali do nadstavbové části mládežnické extraligy. Ke všem postupujícím týmům se přidají dvě nejlepší mužstva ze zbylých klubů a vše začne nanovo. Do startu očekávaného vrcholu sezony – play-off však zbývají ještě dva měsíce, v nichž se rozhodne, kdo odstartuje závěrečnou část extraligy v domácím prostředí. I proto bude dnešní utkání proti Olomouci v boji o první čtyřku velmi důležité. Ještě předtím můžete sledovat zápas staršího dorostu proti Prostějovu.

Ilustrační foto: René Rámiš

V sobotu vyjely mladé Plameny do dalekých Vítkovic, které se jim již na žďárských Bouchalkách podařilo překonat ve dvacátém kole. I v sobotním utkání rozhodly o vítězi až samostatné nájezdy. O klíčovou branku se postaral v penaltovém rozstřelu špičkový obránce Karel Geba, který tím Žďáru zařídil druhý bod.

Dnes bude ELIOD extraliga mladšího dorostu pokračovat dalším kolem, ve kterém se žďárští mladíci utkají na svém stadionu od 17 hodin proti Kohoutům z Olomouce.

Těsně před začátkem dnešního zápasu s Olomoucí se fanoušci mohou těšit na slavnostní poděkování a rozloučení s trojicí reprezentantů do 16 let, kteří v těchto dnech opouštějí SKLH a svůj talent a svoji další kariéru budou vybrušovat ve větších a slavnějších klubech.

Bývalý kapitán Martin Nečas již díky asistenci Tomáše Havránka, který rovněž do Brna přestoupil ze Žďáru, získal proti Plzni první gólový zářez za starší dorost Komety Brno. Martina Kauta s Ondrou Trejbalem první zápas v novém dresu teprve čeká po vyřízení potřebných formalit. Oba odcházejí do Pardubic.

S Olomoucí se žďárští mladíci již jednou střetli. Kohouty porazili na jejich ledě 7:2 a ti jim rozhodně mají co vracet. Jak si povedou extraligové Plameny bez největších opor? Přijďte se podívat sami a patřičně se také rozloučit s triem žďárských talentů. Zápas začíná v 17:00.

Ještě předtím však bude na Bouchalkách k vidění další atraktivní duel. Starší dorostenci dnes také pokračují v boji o postup do nejvyšší soutěže a od 14:15 se utkají s Prostějovem.

Vstup je na oba zápasy jako vždy ZDARMA.