Zemřel PhDr. Jaroslav Švoma

Zveřejněno 17.12.2012 | redakce
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – S hlubokým zármutkem oznamujeme všem příznivcům žďárského hokeje, že v sobotu 15. prosince 2012 nás ve věku 61 let náhle opustil dlouholetý fanoušek našeho klubu a člen správní rady SKLH Žďár nad Sázavou pan PhDr. Jaroslav Švoma.
Kniha „ŽĎÁRSKÝ HOKEJ 1939 – 2009“
Pan doktor Jaroslav Švoma patřil k těm nejvěrnějším fanouškům žďárského hokeje, který nemohl chybět na žádném domácím zápase svého milovaného Žďáru. Bohužel jeho oblíbené místo na tribuně za trestnými lavicemi zůstane při středečním zápase poprvé a již navždy prázdné.

Ztrácíme v něm nejen neochvějného příznivce, který stál za svým klubem i v těch nejtěžších chvílích, kdy se týmu vůbec nedařilo, také funkcionáře správní rady klubu, ale hlavně nesmírně milého, přátelského a obětavého člověka, jenž bude nám všem strašně moc chybět.

Svoji lásku ke žďárskému hokeji pan Švoma projevoval také obrovskými znalostmi z historie tohoto sportu v našem městě, které přenesl i do knihy „ŽĎÁRSKÝ HOKEJ 1939 – 2009“. Tuto publikaci vydal SKLH při příležitosti 70. výročí založení hokeje ve Žďáře. Byl také autorem tematických hokejových výstav jak k 60. tak 70. výročí v Regionálním muzeu na žďárské Tvrzi, kde jako historik po léta pracoval.

Výstava 70 let žďárského hokeje

Památku pana PhDr. Jaroslava Švomy uctíme minutou ticha před zahájením středečního utkání proti Kolínu. Poslední rozloučení se pak uskuteční ve čtvrtek 20. prosince 2012 ve 14 hodin ve smuteční síni na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou 2.

Fotogalerie z výstavy k 70.výročí žďárského hokeje.