Plameny jedou hájit třetí pozici do Nymburku

Zveřejněno 05.12.2012 | mk
NED Hockey Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
19., středa 5.12.2012 18:00
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
N Y M B U R K – Druhým zápasem na venkovním kluzišti za sebou, otevřenou žďárští hokejisté druhou polovinu základní části. Středočeši se už bodově dotáhli na třetí příčku, kterou drží společně se svým aktuálním soupeřem z Vysočiny. Domácí mají na svém kontě tři výhry v řadě s patnácti vstřelenými brankami a také za zády nedobytnou pevnost, ve které žádný tým v základní hrací době nedokázal zvítězit! Dokáže hostující celek překazit tuto skvělou bilanci silného soupeře?
NEDu se vstup do letošní sezony velmi vydařil, protože hned v zahajovacím utkání nové sezony zaskočil Plameny v prvních deseti minutách úvodní třetiny a vyhrál 3:1. Po následných zápasech se po první čtvrtině soutěže usadil na čtvrtém místě centrální divize. A vybojoval si přezdívku nedobytné tvrze středních Čech. Podobně jako její současný soupeř patří k nejlepším týmům skupiny Střed na domácích kluzištích.

Druhý díl letošního ročníku opět načal vzájemný souboj, tentokrát na řece Sázavě, kde je přivítali rozjetí hráči Žďáru. Po hodně vyrovnaném průběhu Plameny utekli v první polovině druhé třetiny na rozdíl dvou branek, Středočeši se dokázali na svého soupeře opět dotáhnout. Proto vstupovali oba rivalové do závěrečného dějství za stavu 4:4. Ale v závěrečné části se domácí hokejisté semkli a třikrát udeřili, tím svého konkurenta z Nymburku vyhodili ze sedla a zvítězili po vzrušujícím střetu 7:4.

Na svěřencích hlavního kouče Romana Bičiště to však nenechalo žádné následky a poté přehráli jednoznačně Kolín 5:0. Do poloviny základní části si dále v klidu hlídali čtvrté místo a čekali na zaváhání svého největšího soupeře. Plameny v posledních dvou zápasech pohasly, když Spartakovci z Pelhřimova vyplenili Bouchalky (1:4) a v sobotu nestačily v Hodoníně na Drtiče (3:1).

Naopak Nymburku se v posledních utkáních velmi daří. V minulých dvou utkáních vystřelil dvě lví trofeje. Nejprve přesně před týdnem v Chotěboři (2:6), a poté doma nedal šanci hostům z Břeclavi (4:1). Předtím ještě bodoval na horké půdě v Jindřichově Hradci, kde po dramatickém závěru přehrál tamější Vajgar (4:5). Těmito úspěchy se Polaban bodově dotáhl na třetí Žďár, přičemž má k dobru utkání 24.kola, které si Plameny předehrály.

Velkými oporami Středočechů jsou Filip Velechovský, který už nastřílel devět branek a zaznamenal stejnou porci asistencí ve čtrnácti odehraných klání! Za ním se drží zkušený Přemysl Sedlák, který právě ve zmiňovaných třech střetnutích nabral famózní formu a připsal si pět kanadských bodů (2+3). Celkově jich má na svém kontě už sedmnáct (7+10)!

Ovšem méně se v poslední době dařilo dalšímu lídrovi domácí produktivity Jiřímu Martincovi, který již překonal třízápasový půst a trefil se do sítě břeclavských Lvů. Na svém kontě má osm přesných zásahů se stejným počtem asistencí. Na opačné straně ledové plochy drží akcie vysoko dva vyrovnaní gólmani Daniel Kareš s Romanem Matouškem.

Jak dopadne u Labe přímý souboj o medailové pozice druholigové tabulky skupiny Střed mezi dvěma týmy, které před sezónou nepatřily k vážnějším favoritům, budeme znát dnes ve večerních hodinách.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
1. kolo, 16.9.2012
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

10. kolo 28.10.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk 7:4 (1:1, 3:3, 3:0)

Kompletní program 19.kola:
Středa 5.12.2012
Spartak Pelhřimov – VSK Technika Brno 18:00
SHK Hodonín – TJ SC Kolín 18:00
NED Hockey Nymburk – SKLH Žďár nad Sázavou 18:00
HC Chotěboř – HC Lvi Břeclav 18:00
HC Moravské Budějovice 2005 – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 18:30

Poslední výsledky NED Hockey Nymburk:
11. kolo Nymburk – Kolín 5:0
12. kolo Technika Brno – Nymburk 5:0
13. kolo Nymburk – Moravské Budějovice 5:3
14. kolo Pelhřimov – Nymburk 5:1
15. kolo Nymburk – Hodonín 6:7sn
16. kolo Jindřichův Hradec – Nymburk 4:5
17. kolo Chotěboř – Nymburk 2:6
18. kolo Nymburk – Břeclav 4:1

Duel o třetí místo bude k vidění na zimním stadionu v Nymburku ve středu 5. prosince od 18:00. Pro toho, kdo nepojede podpořit Plameny v boji o další důležité body, bude připraven onlajn přenos s informacemi o změnách stavu.