Žďár uzavře polovinu základní části šlágrem kola v Hodoníně

Zveřejněno 30.11.2012 | jk, mk
SHK Drtiči Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
18., sobota 1.12.2012 17:00
SHK Drtiči Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
H O D O N Í N – Na první prosincový víkend je naplánováno osmnácté kolo třetí nejvyšší hokejové soutěže. A největší pozornost poutá souboj Hodonína, který v sobotu přivítá SKLH ze Žďáru nad Sázavou. Domácí opět kráčí za prvním místem ve skupině Střed. Svoji snahu už podpořili 41 body! Ale ani hosté z Vysočiny si nevedou špatně, přestože ztrácí na svého rivala už šest bodů. Ale mohou se chlubit nejlepším vstupem do soutěže za poslední roky. Ovšem nyní jejich hrdost utrpěla, když ve středu vyplenili Bouchalky nájezdníci z Pelhřimova. Ovšem Plameny určitě nedají na jihu Moravy svoji kůži zadarmo.
Drtiči vstoupili do letošního ročníku suverénně a po úvodní čtvrtině sezony měli na kontě pouze prohru s Pelhřimovem (4:3) a ztracený bod v prvním kole, kdy je doma zaskočil Kolín (5:4p). Hodonínští se rychle a pevně usadili na čele tabulky a od té chvíle tam zatím nikoho nepustili.

Hned v úvodu druhé čtvrtiny oplatili Jihomoravané ztrátu Kolínu, který porazili 1:2 a čekal je zápas s Technikou, která je v Hodoníně značně potrápila a vybojovala vítězství 1:2 v prodloužení. Ale Drtiči si vše vynahradili a dvakrát si užili dvouciferné střelecké hody, když rozstříleli Moravské Budějovice (0:11) a hned potom Spartak Pelhřimov (6:12).

Poté si však vybrali slabou chvilku v Jindřichově Hradci (3:2). Zápas v Nymburku nakonec vyvrcholil v nájezdech, které zvládli lépe hosté (6:7sn). Minulý týden si Drtiči lehce poradili s Chotěboří (9:3) a dvojduel se Lvy zakončili jižanským derby v sousední Břeclavi, kde je čekal dobře připravený soupeř, kterého však „Baníkovci“ nakonec těsně udolali (4:5).

Víkendové kolo uzavře první polovinu dlouhodobé části soutěže. Ve šlágru kola pocestuje tým Martina Sobotky na horký led lídra tabulky hodonínských Drtičů. První letošní měření sil těchto soupeřů proběhlo v devátém kole na žďárských Bouchalkách, kde oba soupeři rozehráli parádní hokejové představení, které bylo ještě dlouho i fanoušky poraženého týmu hodnoceno jako nejlepší utkání.

Plameny totiž dokázaly hosty za Slovácka docela potrápit a byly favoritovi vyrovnaným soupeřem. Hodonínští však excelovali v přesilových hrách, kterými zápas rozhodli ve svůj prospěch. Ze sedmi vstřelených branek jich šest vsítili ve chvíli, kdy domácí neměli na ledě plný počet hráčů.

Tehdy ještě pod vedením Jiřího Recha se Hodonín třikrát ujal vedení, ale Žďárští vždy dokázali srovnat a v úvodu třetí třetiny šli dokonce do vedení. Hosté však rychle srovnali, jak jinak než v přesilovce, a potrestali i další vyloučení domácích, při kterých definitivně strhli vývoj zápasu na svoji stranu a odvezli si z Vysočiny všechny tři body za výhru 4:7.

Bylo to vynikající utkání, které neslo znaky kvality, za které by se nestyděly ani týmy z vyšších soutěží. Oba trenéři hodnotili zápas velice pozitivně a shodli se, že střetnutí rozhodly právě přesilové hry, které jsou u Drtičů pověstné.

Velké nebezpečí koncentrovali domácí do své elitní formace vedené třiadvacetiletým útočníkem Vladimírem Stejskalem (15+21), který si drží bilanci 2,12 bodu na zápas. Jeho parťáky jsou další neuvěřitelně produktivní forvardi Petr Peš (9+22) a Zdeněk Jurásek (15+8), který zatím odehrál pouze deset zápasů a jeho průměr na jedno utkání činí fantastických 2,3 bodu.

Celková produktivita lídra centrální divize je obdivuhodná. Za odehraných sedmnáct kol zaznamenali Drtiči 104 vstřelených branek, tedy o 23 více než druhá Technika, která má ještě o jedno utkání odehráno víc! Průměrně zatěžují oranžovomodří své soupeře více než šesti brankami v každém utkání!

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
9. kolo, 21.10.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - SHK Hodonín 4:7 (0:0, 3:3, 1:4)

Kompletní program 18.kola:
Sobota 1.12.2012
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Chotěboř 18:00
SHK Hodonín – SKLH Žďár nad Sázavou 17:00
Spartak Pelhřimov – TJ SC Kolín 18:00
Neděle 2.12.2012
NED Hockey Nymburk – HC Lvi Břeclav 17:00
HC Moravské Budějovice – VSK Technika Brno 17:00

Poslední výsledky SHK Hodonín:
10. kolo Kolín – Hodonín 1:2
11. kolo Hodonín – Technika Brno 1:2p
12. kolo Moravské Budějovice – Hodonín 0:11
13. kolo Hodonín – Pelhřimov 12:6
14. kolo Jindřichův Hradec – Hodonín 3:2
15. kolo Nymburk – Hodonín 6:7sn
16. kolo Hodonín – Chotěboř 9:3
17. kolo Břeclav – Hodonín 4:5

Atraktivní podívanou můžete navštívit na zimním stadionu v Hodoníně v sobotu 1. prosince. Úvodní buly je plánováno v 17:00. Pro hokejové příznivce, kteří nepocestují podpořit Plameny na jih Moravy bude připraven tradiční onlajn přenos přímo z místa dění.