Kolínská mise! Plameny čekají rozjíždějící se Kozlové

Zveřejněno 14.11.2012 | jk, mk
SC Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
14., středa 14.11.2012 18:00
SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
K O L Í N – Ani druhou středu v listopadu si žádný z druholigových týmů neodpočine. Nabitý program centrální divize nabídne zajímavou podívanou. Plameny naberou severozápadní směr a poženou se na velkou bitvu k Labi, kde je čekají už dva zápasy neporažení Kolínští Kozlové. Ti si s chutí zastříleli v Břeclavi a doma zostudili Chotěboř. Ale také Sobotkova družina drží excelentní bilanci v podobě šňůry pěti výher v řadě s jednatřiceti vstřelenými góly. Ve středu se rozhořelé Plameny přiženou na kolínský zimní stadion. Podaří se je Kozlům uhasit nebo bude parta kolem kapitána Plachého pokračovat ve vítězném tažení? Odpověď dá dnešní večer v Kolíně.
Po čtrnácti kolech se tabulka centrální divize rozděluje na tři skupinky. A Kolín se aktuálně nachází na chvostu prostřední části, kde se čtrnácti body zaujímá osmé místo, tedy poslední zaručující postup do závěrečných vyřazovacích bojů. Odtud mají náskok čtyř bodů na devátou Chotěboř. Spolu s Břeclaví, Moravskými Budějovicemi a Pelhřimovem bojují o lepší postavení ve střední části tabulky.

Středočeši neměli v úvodních zápasech sezony před sebou nic jednoduchého. Hned v prvním kole narazili na Hodonín, který však značně potrápili a Drtiči je na svém ledě udolali až v prodloužení (5:4pp). Pak je čekalo polabské derby proti letos čtvrtému nejlepšímu celku ligy. Nymburku ve svém stánku Kozlové vzdorovali až do samostatných nájezdů, ve kterých měli více štěstí hosté (5:6sn). Následovala porážka v Chotěboři (5:4), ale také výhra doma s Břeclaví (7:5). A očekávala se mohutná bitva s rozjíždějícím se Žďárem.

Plameny nakonec v dech beroucím střetu uhájily Bouchalky (4:2), když Kolínští svého soupeře výrazně přestříleli 26:35 a domácí brankář Petr Opršal se stal hrdinou zápasu, jenž za svá záda pustil pouze dvě střely. V tomto utkání také zazářil obránce Petr Beneš, který si připsal jednu branku a přihrávku, ten však již hrozbou pro Středočechy nebude, protože působí aktuálně v prvoligovém Berouně.

Kouč domácího celku Martin Sobotka vyzdvihl skvělou připravenost hráčů z Kolína, kteří se svému soupeři hodně vyrovnali především v jeho silné disciplíně – bruslení. Přesto Plameny vyhrály díky neprůchodné obraně, jistému gólmanovi a vyvarování se jakýchkoliv výkonnostních výkyvů. Hostující trenér Václav Rác pochválil odolnost Žďáru, který vždy v důležité situaci dokázal vstřelenou brankou Kozly srazit zpátky při jejich narůstajícím tlaku. Tam byla podle kolínského kouče hlavní příčina porážky.

Po této prohře se Kozlové rychle otřepali a plně bodovali v Jindřichově Hradci (0:2). Ovšem hned zpátky na zem je srazila domácí porážka s Technikou (2:4), v Moravských Budějovicích (4:1) a jednoznačná partie Pelhřimova, který je na svém ledě suverénně přehrál (3:8). Tím skončila první čtvrtina soutěže, ve které Kolínští oproti minulým sezonám příliš neoslnili a o místo v osmičce pro play-off, případně lepší postavení, na které byli zvyklí, budou muset ještě hodně bojovat.

V odvetném zápase s Hodonínem na svém zimním stadionu již Středočeši nepotvrdili bod ze zahajovacího utkání soutěže a prohráli těsně (1:2). Že se letos Kolínu v zápasech s vedoucí „čtyřkou“ příliš nedaří, potvrdilo další derby v Nymburku, kde nedal ani branku (5:0). Před týdnem však modrobílí vysoko přehráli trápící se Chotěboř (9:3) a v napínavé bitvě s dalšími Lvy ve znaku, tentokrát na břeclavských dresech, vybojovali další tři důležité body (3:5).

Kolín je dlouholetý tradiční soupeř Žďáru a dnešní duel bude již v pořadí stošestý. Mezi hlavní tahouny tohoto velkého rivala patří kapitán Kozlů Josef Malý s osmi brankami a šesti asistencemi a vydatně mu sekunduje Petr Morkes (5+9). Třetí místo zaujímá velezkušený, dříve mladoboleslavský útočník Jiří Kadlec (6+7).

Vysokou měrou do bodové pokladnice přispěl také nejproduktivnější obránce Jan Hanzl (4+7). Když porovnáme tyto excelentní hráče s celkovou statistikou vstřelených branek týmu (45), vyjde nám, že se postarali o více jak polovinu gólů svého mužstva. V brankovišti vyniká František Moravec, který má úspěšnost zákroků téměř 91% a 3,2 inkasované branky na zápas.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
5. kolo, 3.10.2012
SKLH Žďár nad Sázavou - TJ SC Kolín 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Kompletní program 14.kola:
Středa 14.11.2012
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – SHK Hodonín 18:00
Spartak Pelhřimov – NED Hockey Nymburk 18:00
VSK Technika Brno – HC Lvi Břeclav 18:00
TJ SC Kolín – SKLH Žďár nad Sázavou 18:00
HC Moravské Budějovice 2005 – HC Chotěboř 18:30

Poslední výsledky SC Kolínští Kozlové:
7. kolo Kolín – Technika Brno 2:4
8. Mor. Budějovice – Kolín 4:1
9. kolo Kolín – Pelhřimov 3:8
10. kolo Kolín – Hodonín 1:2
11. kolo Nymburk – Kolín 5:0
12. kolo Kolín – Chotěboř 9:3
13. kolo Břeclav – Kolín 3:5

Důležitý zápas o další ligové body můžete sledovat na zimním stadionu v Kolíně ve středu 14. listopadu od 18:00 hodin. Pro toho, kdo nepojede podpořit Plameny přímo do dějiště zápasu, bude z místa připraven onlajn přenos.