Na Bouchalky míří trápící se Vajgar

Zveřejněno 10.11.2012 | jk, mk
SKLH Žďár nad Sázavou KLH Vajgar Jindřichův Hradec
13., neděle 11.11.2012 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec ZNS - JHR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Druhá hokejová liga pokračuje víkendovými zápasy v rámci třináctého kola. Do Žďáru, se přijede pokusit z řeky Sázavy doplnit poněkud vypuštěný Vajgar, který se kvůli sérii porážek dostal až na poslední místo tabulky. Vše odstartovala nečekaná ztráta ve čtvrtém kole, právě se svěřenci Martina Sobotky, kteří vylovili Vajgar v Jindřichově Hradci. Hosté chtějí nyní odvetu a vrátit tak zpátky cenné body. Přijďte opět hnát svůj klub do boje a přidat tak znovu na síle skvělé kulise v hledišti. Pojďme společně fandit žďárským Plamenům!
Jihočeši tradičně nevstoupili do letošní sezóny příliš dobře. K prvnímu utkání zavítali na led Moravských Budějovic, které je poměrně snadno přehrály (5:1). Ovšem pak porazili doma Břeclav (3:1) a následně udolali Pelhřimov ve městě rekordů 2:3 na samostatné nájezdy. Dostali se tak do horních pater centrální divize a zdálo se, že scénář z minulých let se bude opakovat a proslulý jindřichohradecký parní válec začíná nabírat na obrátkách.

Ovšem všechno bylo jinak. Následná domácí porážka od Žďáru odstartovala sedmizápasovou sérii bez jediného získaného bodu. A tak vstup do soutěže, který se původně jevil jako nepříliš úspěšný, je z dnešního pohledu hodnocen jinak, neboť ve třech úvodních zápasech získali žlutomodří více bodů než za zbývajících devět kol.

Po již zmíněné těsné prohře s Plameny (3:4) se Vajgar šest zápasu nevzpamatoval. Naproti tomu Žďár chytil vítr k nejlepším výsledkům za poslední léta. V samotném utkání hráči Žďáru v poklidu vedli už 0:3, když nastal náhlý výpadek a bylo za osm minut srovnáno 3:3. Čtyři minuty před koncem však rozhodl Jiří Dítě, který v přesilovce skrytou střelou přes obránce vylovil z Vajgaru tři body.

Tým Miloslava Čecha od tohoto duelu ztratil úvodní pohodu a začal pomalu, ale jistě ztrácet. To, co ho zdobilo v předchozích sezonách, se obrátilo proti němu. Jeho parní válec nabral do svého soukolí písek a úplně se zastavil. Následně prohrál v Hodoníně (6:4), což samozřejmě fanoušci svému týmu dokázali odpustit. Ale pak již nedal ani branku Kolínu (0:2), prohrál v Nymburku (3:2), s Technikou Brno (2:3), s Chotěboří (4:3) a s Moravskými Budějovicemi (4:5).

Z těchto utkání měl hlavní trenér Miloslav Čech hodně vrásek, protože jeho tým nepropadal, ale body mu protékaly mezi prsty (hokejkami). Jelikož podíváme-li se na tyto výsledky tak zjistíme, že všechna střetnutí byla velmi vyrovnaná. A Jihočeši prohráli většinu zápasů o jednu branku a nikdy neprohráli více jak o dvě. To svědčí o tom, že tým má své kvality, soupeře dokáže potrápit, často v zápasech vede, ale zatím nedokáže zápasy dotahovat do vítězného konce. A to musí být varování pro Martina Sobotku a jeho svěřence před jakýmkoli podceněním posledního celku tabulky.

Až o víkendu se mohli u Vajgaru, po více jak pěti týdnech, radovat opět z bodového zisku. Jihočeši zaskočili břeclavské Lvy v jejich aréně (4:5) a z jihu Moravy si přivezli plné tři body. Avšak ve středu opět ztratili zápas na svém kluzišti po prohře s pelhřimovskými Spartaky (4:7) a nadále drží černého Petra.

V celkovém hodnocení se tedy zatím Jindřichohradečtí krčí na posledním místě s pouhými osmi body a nejmenším počtem nastřílených branek (34). Jak se však říká, zajíci se počítají až po honu a zatím to nemusí nic znamenat. Vždyť aktuální ročník má za sebou jen něco málo přes čtvrtinu, ve které se tomuto vždy nebezpečnému soupeři nedařilo.

Po třetím kole všichni upínali svoji pozornost a naděje k obrovské posile s bohatými extraligovými zkušenostmi Petru Šachlovi. Jindřichohradecký odchovanec však odehrál ve žlutomodrém dresu pouze čtyři zápasy, ve kterých sice nasbíral čtyři kanadské body (3+1), ale k bodům do tabulky nedokázal pomoci. Poté odcestoval za hokejovým výdělkem do Itálie.

Celkově patří mezi nejproduktivnější hráče Vajgaru útočníci Aleš Skokan (5+5), Martin Mařík (2+7) a David Kupec (4+3) a opora defenzivy Robert Procházka (3+4). Jasnou brankářskou jedničkou mezi tyčemi je Tomáš Kubeš s téměř 88% úspěšnosti zákroků.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
4. kolo, 29.9.2012
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 (0:1, 0:2, 3:1)

Kompletní program 13.kola:
Sobota 10.11.2012
HC Lvi Břeclav - TJ SC Kolín 17:00
SHK Hodonín - Spartak Pelhřimov 17:00
Neděle 11.11.2012
HC Chotěboř - VSK Technika Brno 17:00
NED Hockey Nymburk - HC Moravské Budějovice 2005 17:00
SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 17:30

Poslední výsledky KLH Vajgar Jindřichův Hradec:
5. kolo Hodonín - J. Hradec 6:4
6. kolo J. Hradec – Kolín 0:2
7. kolo Nymburk - J. Hradec 3:2
8. kolo J. Hradec – Technika Brno 2:3
9. kolo Chotěboř - J. Hradec 4:3
10. kolo J. Hradec – Mor. Budějovice 4:5
11. kolo Břeclav - J. Hradec 4:5
12. kolo J. Hradec – Pelhřimov 4:7

Zápas mezi třetím a desátým týmem tabulky můžete sledovat na žďárském zimním stadionu v neděli 11.listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin. Nedělní hokejový program na Bouchalkách však začne již v 10 hodin dopoledne úvodním zápasem turnaje krajských výběrů. Pro toho, kdo nebude moci navštívit toto atraktivní hokejové klání, bude připraven onlajn přenos. přímo z místa dění.