Pokračuje dvojboj se lvy! Tentokrát na Bouchalky zavítá Břeclav

Zveřejněno 06.11.2012 | jk. mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lvi Břeclav
12., středa 7.11.2012 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lvi Břeclav ZNS - BRE
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U – První středa listopadového měsíce nabídne další sérii zápasů druhé ligy Střed, v pořadí již dvanáctou. Na led žďárského zimního stadionu se seskupí družina pod vedením Michala Konečného, která nečekaně ztratila body doma s Jindřichovým Hradcem. Podle papírových předpokladů nás čeká ofenzivní podívaná se spoustou parádních hokejových akcí v podání druhého a třetího nejproduktivnějšího týmu soutěže. Přijďte se podívat a podpořit Plameny v jejich dalším boji proti břeclavským šelmám, které je v minulém vzájemném zápase rozsápaly. Ovšem Žďár chytil nový vítr, který je od tohoto nepovedeného utkání žene rychle do horních příček centrální divize.
Klub od řeky Dyje přijede hájit na žďárský led šestou pozici respektive ji ještě vylepšit. Lvi načali sezonu celkem povedeně a hned v prvním zápase ve „lvím“ derby porazili venku Chotěboř (2:6), poté jim Vajgar uštědřil porážku na svém ledě (3:1), ale ve své „kleci“ si pak poradili s Plameny (5:3), kdy už vyhrávali 4:1, ovšem Žďár se dokázal znovu rozhořet a nechybělo mnoho, aby vyrovnal. Poté Břeclav odskočila na dvě branky a bylo dobojováno. V tomto zápase však hosté z Vysočiny své soupeře jednoznačně přestříleli 29/43, když je ale zlobila koncovka, na kterou si stěžoval i hlavní kouč Sobotka.

Jihomoravany poté čekali Kozlové z Kolína, kteří jim také mocně vzdorovali a úspěšně. Od Labe do Dyje žádné body nepřitekly (7:5). Vše si Lvi vynahradili v ostrém derby s Technikou, kterou ovládli v poměru 6:3. Na vítěznou vlnu se dostali v Moravských Budějovicích, kde navázali na předchozí výhru (2:5). Ovšem doma s Pelhřimovem padli (3:5) a krize pokračovala v podobě prchající kořisti tří bodů v Hodoníně, kde Drtiči lehce poslali Lvy domů s prázdnou.

Na svém výsostném území dohráli první čtvrtinu letošní sezony s Nymburkem, ale ani na svém území nezabodovali (3:6). Tím se zřejmě nabudili do „lvího“ derby proti Chotěboři, ve kterém nejen že své teritorium ubránili, ale ještě svým konkurentům z Vysočiny pořádně naložili (9:1). V sobotu však opět ztratili všechny body doma s trápícím se Vajgarem (4:5).

Břeclavští si nyní brousí zuby na město nad řekou Sázavou, kde cítí tučnou kořist. Protože Plamenům se v poslední době hodně daří, a mohli by svého protivníka lehce podcenit. Což by mohlo být smrtelné jako v tom prvním vzájemném měření sil, kdy si Žďár nechal rychle dát tři branky během pěti minut, přestože vedl od první minuty 0:1.

Jasnou jedničkou v brankovišti je odchovanec brněnské Komety Daniel Zelenka. Břeclavští také sázejí na produktivitu svých obránců Martina Dufka (7+4), Jakuba Šaurema (4+2) a kapitána týmu Marka Doru (0+6). Tahouny břeclavských Lvů jsou dále útočníci Petr Jurča (8+6) a slovenský forvard Peter Beneš (7+7).

Domácí budou chtít rozhodně prodloužit úspěšnou sérii. Po velmi vydařeném začátku soutěže drží třetí místo s 23 body a sami pronásledují druhou Techniku a neztrácí kontakt ani se suverénním Hodonínem. Dalším plusem jsou čtyři vítězství z pěti zápasů ve svém útočišti na Bouchalkách, kde se podařilo vyhrát pouze Hodonínu (4:7). Hlavní trenér Martina Sobotka může se svými hráči rozšířit třízápasovou vítěznou sérii.

Po střeleckém trápení v prvních kolech sezóny, se Žďár již vyhoupl na druhou pozici z hlediska počtu vstřelených branek (54), hned za Hodonín (58), ale ani Břeclav není příliš pozadu. Má jich na svém kontě rovných padesát, což slibuje hodně ofenzivní hokej se spoustou krásných hokejových momentů. Nenechte si ujít tuto zábavnou podívanou a přijďte se podívat na důležitou bitvu Plamenů se Lvy.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně:
3. kolo, sobota 22.9.2012
HC Lvi Břeclav – SKLH Žďár nad Sázavou 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Kompletní program 12.kola:
Středa 7.11.2012
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – Spartak Pelhřimov 18:00
VSK Technika Brno – NED Hockey Nymburk 18:00
TJ SC Kolín – HC Chotěboř 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lvi Břeclav 18:00
HC Moravské Budějovice 2005 – SHK Hodonín 18:30
Poslední výsledky HC Lvi Břeclav:
6. kolo Mor. Bud. – Břeclav 2:5
7. kolo Břeclav – Pelhřimov 3:5
8. kolo Hodonín – Břeclav 7:3
9. kolo Břeclav – Nymburk 3:6
10. kolo Břeclav – Chotěboř 9:1
11. kolo Břeclav – J. Hradec 4:5

Duel mezi třetím a šestým týmem tabulky můžete sledovat na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách ve středu 7. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 hodin. Pro toho, kdo nebude moci navštívit toto atraktivní hokejové klání, bude připraven onlajn přenosu. přímo z místa dění.