Ve středu generálka s Moravskými Budějovicemi

Zveřejněno 11.09.2012 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Moravské Budějovice 2019
příp., středa 12.9.2012 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2019 ZNS - MBU
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po téměř dvou týdnech se Plameny opět představí na domácím ledě. Ve středu na Bouchalkách uzavřou žďárští hokejisté poslední fázi přípravy na nadcházející sezónu. Generálku před nedělním startem 2.ligy obstarají moravskobudějovická Žihadla.

AKTUALIZOVÁNO

Tým z jižního cípu kraje Vysočina je sice nováček třetí nejvyšší soutěže, ale zatím se tak vůbec nechová. Ze všech celků centrální skupiny začaly Budějovice společně s Chotěboří své přípravné zápasy jako poslední. Na vlastní led vyjela Žihadla dokonce až tento týden. Na svém kontě již však mají dva pořádné úspěchy, když dvakrát rozstřílela jindřichohradecký Vajgar. V Třebíči 9:5 a na jeho vlastním ledě 1:5.

Před týdnem se v Třebíči utkala Žihadla s Plameny poprvé a také v tomto zápase si vedla zdatně. Po šedesáti minutách skončil zápas remízou a teprve nájezdy rozhodly o vítězství žďárských hokejistů. Za Budějovické se v tomto zápase prosadil především Petr Zahradník, který je nejvýraznější osobností v kádru Žihadel. Do žďárské sítě se trefil hned dvakrát a navrch přidal jednu asistenci. Za hosty se dvěma brankami blýskl mladý Josef Hron, který si stále důrazněji říká o místo v základním kádru.

Poslední utkání přípravné části bude důležité i pro domácího kouče Martina Sobotku, kterému by mělo napovědět jak finalizovat základní sestavu pro mistrovské zápasy nového ročníku 2.ligy. Poprvé by se měla domácím divákům představit nejnovější posila Plamenů Michal Kaňka, která byla minulý týden oficiálně představena.

Zároveň to bude pro Sobotkův tým poslední příležitost uhrát v přípravě konečně vítězství v základní hrací době, které by sice ještě žádné body nepřineslo, ale určitě by přispělo k větší pohodě a sebedůvěře do startu ligových zápasů. První klání o body do tabulky čeká Plameny v neděli na ledě Nymburku.

AKTUÁLNĚ:

Vedení klubu dnes oznámilo, že se na letošní sezónu vrací do Žďáru Petr Beneš, který měl původně hrát pouze na střídavý start. Tato situace má nepříjemný dopad na Roberta Krejnuse, na kterého již nezbylo místo v sestavě a byl vrácen do Pardubic.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Opršal (Linhart)
obránci: Staněk, Střecha – Beneš, Pleva – Smejkal, Šír – Kolda, Sobotka
útočníci: Kunstmüller, Kaňka , Plachý – Ježek, Hron, Dítě – Man, Březina, Kotlík - Havelka, Vítek, Slavík

Na zápase budou v prodeji také permanentky na novou sezónu. V pokladně zimního stadionu si je zájemci mohou zakoupit za 650,- Kč resp. za 600,- po předložení loňské. K dispozici budou také oblíbené desetizápasové vstupenky TEN za 430,- korun.

Generálka před startem 2.ligy začíná ve středu 12. září v 18:00 na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách. Pro toho kdo nebude moci vidět zápas naživo, bude opět připraven onlajn přenos.