Plameny čeká dvojboj. Nejdřív Žihadla, pak Technika

Zveřejněno 04.09.2012 | jk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárské hokejisty čeká náročný dvojzápas. Další přípravné utkání zavede SKLH Žďár na zimní stadion v Třebíči, kde ve středu v 18.00 změří síly s týmem HC Moravské Budějovice 2005. A hned ve čtvrtek se v Brně ve stejný čas utkají s Technikou, svým loňským přemožitelem v play-off.

Plameny se utkaly s Moravskými Budějovicemi, druholigovým nováčkem, naposledy loni v přípravném zápase. Tehdy se Žihadla spálila a podlehla po velmi houževnatém výkonu výsledkem 3:1. Nyní mají možnost pro odvetu.

Plameny se pokusí zapomenout na nezdary v současných přípravných zápasech a zaskočit rozjetý tým. Svěřenci trenéra Sobotky mají zatím velké problémy v produktivitě, kdy jsou sice herně vyrovnaným soupeřem, ale na každý vstřelený gól se hodně nadřou. Především v posledním utkání se Spartakem Pelhřimov to bylo znát. A pokud mají střelci svůj den, potom celý kádr sráží vysoká nedisciplinovanost, která připravila Plameny o lepší výsledek s Duklou Jihlava (3:4).

Naopak Žihadla se zatím mohou pyšnit svojí ofenzivní silou. V prvním přípravném zápase sezóny to pocítili hráči z Jindřichova Hradce, které hlavně zásluhou druhé třetiny porazila 9:5. Tým pod vedením Rudolfa Cakla prodělal několik výrazných změn a do druhé ligy vstoupí bez řady hráčů (Míča, Topol, Ferenčík, Barvíř, Sedláček, Hradecký, Boudný). Proto nadcházející zápasy prověří Žihadla v jejich souhře, ale již první zápas naznačil, že tým je připraven velmi dobře.

Žďár odehraje druhé utkání hned po sobě a s minimem odpočinku se postaví soupeři, kterému se na začátku sezony velmi daří. Technici mají jeden den odpočinku k dobru. Dosud se jim výsledkově daří. Dokládá to jediná porážka z pěti utkání, kdy je dokázali porazit Jestřábi z Prostějova (3:0).

Oba zápasy můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosu.