Ze Žďáru Orli odlétají se všemi body

Zveřejněno včera | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Orli Znojmo
9., středa 16.10.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - Orli Znojmo ZNS - ZNO
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Vít) – Půža, Koudelka, Pleva, Jaroslav Ludvík, A. Svoboda, Kukla – Půhoný, Koukal, Dušek – Mlynář, Wasserbauer, Jícha – Pytlík, Čermák, Köver – Chlubna, Štola.
Orli Znojmo: Maláč – Hodinář, Motloch, Jenáček, Hrůzek, P. Kubíček, Sakmár - Karafiát, Urban, Špaček - P. Beránek, A. Zeman, Brada - Havlát, T. Pigl, Bícha - Cakl, Masař, Havlát - Pozděna.
Branky a nahrávky: 21. Koudelka (Půhoný), 55. Jícha (Ludvík), 92. Bícha (Sakmár), 21. Bárta (Cakl), 21. Bárta (Cakl), 9. Havlát (Zeman, Jenáček), 9. Havlát, 21. Bárta (Masař), 77. Karafiát (Špaček, Matloch), 21, Bárta (Cakl, Masař). Rozhodčí: M. Maršálek, J. Rakušan, D. Kalina Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 630. Průběh utkání: 1:0,1:1, 1:4, 2:4, 2:8
Plameny mají za sebou těžký zápas s hořkým koncem. Nad Orli ze Znojma nebereme ani jeden bod a vítězná série tak končí. Jeden gól v zápase si připisuje pouze Koudelka a Jícha. V sobotu Plameny zamíří za vítězem minulé sezóny, kterým byl Havířov. 

Reportáž

Žďárští hokejisté do zápasu vjeli správnou nohou. Než se Orli ze Znojma stihli na žďárském ledě rozkoukat, Plameny hned v prvních sekundách zápasu skórovaly a hrály o poznání lépe než Orli. Tomu odpovídala i přesilová hra, ačkoli byla nevyužitá, domácí se ji zhostili a každé sekundy vypadaly nadějně pro další branku. V půlce třetiny se pomalu hra přesouvala i na stranu Orlů, což potvrdil i vyrovnávací gól. Orli tímto gólem dostalo začali hru stahovat na svoji stranu a začali být více aktivní. Ke konci třetiny byla vidět velká touha obou týmu po gólu, avšak žádný nepřišel. 
Druhá třetina byla o poznání lepší pro Orli, jelikož se po třech minutách dostali znojemští hokejisté do jednogólového vedení. Snaha a chtíč po gólu hostů byla veliká a díky tomu za necelé čtyři minuty přišla další gólová radost. V přelomu třetiny si Orli vysloužili svoji první přesilovou hru, ve které byli velmi úspěšní a skóre zápasu se otáčelo na stranu hostů. Domácím Plamenům se to ale nelíbilo a odpověděly na střelený gól za necelé dvě minuty. Skóre zápasu tak bylo sníženo na 2:4. Toho se ale Orli nezalekli a ve své energické převaze hráli stále na puku a dostávali se do velkých šancí.  Žďárští chtěli odejít před koncem třetiny ještě s jedním gólem navíc a začali se aktivně zapojovat do soubojů puk, což vedlo i k šancím dát gól. Z toho si vysloužili pouze přesilovku a po malé chvíli vzájemné vyloučení za menší bitku, která se strhla za bránou Maláče. Ke konci Orli měli k dispozici jeden nájezd, který byl proměněn Robertem Havlátem. 
Po krátkém začátku poslední třetiny byl udělen pětiminutový trest pro Orli za ostrý faul. Plameny přesilovku využívaly naplno, bylo vidět hned několik velkých šancí do kterých se hokejisté dostávali. I přes všechnu snahu Plamenů se povedlo uniknout a skórovat jednomu hráči Orlů, čímž se skóre změnilo na 2:6. Posledních sedm minut zápasu mohli fanoušci na Bouchalkách spatřit dva góly, které padali pouze od Orlů. 

Fotogalerie