Plameny přestřihly vítěznou šňůru Draků

Zveřejněno před 3 dny | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Draci PARS Šumperk
5., středa 2.10.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - Draci PARS Šumperk ZNS - SUM
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal, Vít - Půža, Kukla, Pleva, Svoboda, Koudelka, Kubíček, Ludvík - Půhoný, Koukal, Dušek - Mlynář, Wasserbauer, Štěpánek - Pytlík, Čermák, Köver - Chlubna, Jícha, Gregar
Draci PARS Šumperk: Irgl, Micka - Rutar, Minařík, Dudycha, Panáček, Drtil, Novotný - Picka, Scheuter, Jaroš - Šišolák, Korčák, Ostřanský - Vachutka, Polach, Pospíšil - Horký, Handl, Tarnoczy - Budina
Branky a nahrávky: 16. Köver (Pytlík), 25. Dušek (Koukal, Půhoný), 29. P. Štěpánek (Köver, Wasserbauer), 38. Půhoný (Dušek), 48. Dušek (Půža, Půhoný), 60. Půhoný (Dušek) – 24. T. Pospíšil (Vachutka, Rutar), 37. Vachutka (T. Pospíšil, Jaroš), 40. Vachutka (T. Pospíšil). Rozhodčí: V. Schenel – J. Kučera, J. Štěrba. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.
Žďárští hokejisté berou tři body ze zápasu se Šumperkem a přetrhávají vítěznou šňůru vítězství. Draci sic přehrávali Plameny v prvních minutách, ale domácí vždy byli o gól napřed. Plameny se díky tomuto vítězství posunuly na 3. místo v tabulce, kde mají stejný počet bodů, jako Technika Brno, se kterou se Plameny utkají už tuto sobotu na domácím ledě Techniky.

Reportáž

Začátek první třetiny patřil spíše šumperským Drakům, především útočně. V druhé polovině první třetiny si oba týmy vysloužili přesilové hry, ani jednomu týmu se ji nepodařilo proměnit v branku. Ke konci třetiny se ale Plameny draly o puk a byly všude dřív, odměnou byl pak první gól, čímž se Plameny dostaly do jedno gólového vedení. Také Draci se dostali k velikým šancím, díky přesilovce na konci první a na začátku druhé třetiny, kterou se jim nepovedlo využít. Ačkoliv se Plamenům velmi dařilo, Draci si však našli skulinku v bráně Sejpala a podařilo se jim tak skóre srovnali. Brzy se však Plameny dostaly do vedení, díky dvojitému vyloučení hráčů Draků. Za malou chvíli opět Plameny z přesilovky vystřelily další ránu, která vedla k dvou brankovému vedení a domácí se tak mohli radovat z dvou brankového vedení. Draci se prodírali přes útočné pásmo, ale domácí byli všude dříve. Po nějaké době se Drakům povedlo využít přesilovku a tím tak snížit skóre. Rychlou odpověď ale udělaly Plameny, ale Draci se skórem nebyli spokojení a brzy nadělili další gólovou střelu, s čímž skóre na konci druhé třetiny bylo 4:3. Začátkem třetí třetiny se oba dva týmy dostávaly do velkých šancí, ale žádný gol z toho nepadl. Až v druhé půlce třetiny střely Plameny nadělil Drakům další branku. Poslední branka zápasu padla až ke konci utkání, kdy Draci riskovali hru bez brankáře, která se jim ale nevydařila a Plameny si mohly pojistit výhru nad Draky skórem 6:3.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Jsem za kabinu a vlastně i za sebe rád, že jsme trošku odčinili tu Opavu a ukázali jsme, že hokej hrát umíme. Dneska střídačka pracovala jak měla. Hráli jsme proti leaderovi skupiny a na hře to bylo znát. Z obou stran to byl kvalitní hokej. My jsme si pomohli přesilovkami, když jsme skórovali tři krát, tady vidím ten rozdíl. Prostě proti silným týmům mezi které Šumperk rozhodně patří si přesilovkami musíme umět pomoct. Dneska všichni makali od brankáře po posledního útočníka a musím pochválit kluky, kteří dnes poprvé nastoupili do hry, hru skvěle oživili. Potrénujeme a připravíme se na Techniku, které začátek sezony také vyšel. Čekáme těžký zápas.

Tomáš Sedlák (Draci PARS Šumperk): Přijde mi, že je to už ohraná písnička. Přijeli jsme sem s tím, že víme na čem soupeř staví svoji hru. Věděli jsme, že dávají hodně gólů a že hodně gólů dostávají. Chtěli jsme hrát disciplinovaně, ale to se nám dnes bohužel nepovedlo. Právě díky velkému množství faulů jsme dnešní zápas prohráli. Druhá věc jsou pak naše přesilovky. Máme k dispozici šest přesilovek a proměníme jednu. kdežto Žďár promění hned tři. A špatní jsme byli i v pohybu, vůbec jsme nedokázali hrát jednoduše. Chtěl bych opět poděkovat našim fanouškům, kteří vážili cestu za námi, aby nás podpořili. A ještě bych dodal, že po dnešku je vidět, jak moc ta soutěž bude vyrovnaná. Musíme tedy poctivě pracovat zápas od zápasu, protože to samo rozhodně nepůjde.

Fotogalerie