Plameny čeká druhé domácí utkání v řadě, na Bouchalky přijede Nový Jičín

Zveřejněno 27.01.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HK Nový Jičín
33., sobota 28.1.2023 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HK Nový Jičín ZNS - NJI
Středeční důležité derby s Velkým Meziříčím o to, kdo zůstane poslední v tabulce, Plameny zvládly, porazily soupeře z Vysočiny a připsaly si velmi cenné 3 body. Na solidní výkon mohou navázat již tuto sobotu, kdy na Bouchalkách přivítají Nový Jičín. Přijďte podpořit naše hokejisty a vytvořit jim skvělou domácí atmosféru v dalším důležitém zápase! Zápas začíná v 17:30 hodin!

Z KABINY PLAMENŮ

Zápas s Velkým Meziříčím začal pro Plameny velmi dobře, byly aktivnějším týmem a dostaly se diky tomu do dvoubrankového vedení. Soupeř ale dokázal ještě v první třetině snížit a chvíli po začátku druhé dokonce vyrovnat. Žďárští hokejisté si vzali své vedení znovu zpět, soupeř ale dvě minuty poté opět vyrovnal, a tak se šlo do třetí třetiny za stavu 3:3. Poslední část ale lépe zvládli domácí, kteří zásluhou obránce Ludvíka vstřelili gól na 4:3 a své vedení už nepustili, a tak se mohli radovat z nesmírně cenného vítězství. „Dnes to bylo ubojované až do poslední minuty, věděli jsme, že to bude hrozně těžký a upracovaný zápas, to se potvrdilo. Jsme moc rádi za tři body, ale je to taková mozaika, první střípek jsme urvali, čekají nás ještě doma tři zápasy a chceme v tom pokračovat. Pomohla nám branka v oslabení, kluci to tam docpali, od toho se teď musíme odrazit, ty góly prostě někdy nebudou hezké, ale musíme to tam dotlačit třeba i s gólmanem,” hodnotil výkon svých svěřenců v derby trenér Milan Řehoř.

Žďár díky středeční výhře udržel předposlední příčku v tabulce a opět odskočil Velkému Meziříčí na rozdíl 4 bodů. Náš sobotní soupeř Nový Jičín z obou předchozích vzájemných zápasů vyšel lépe, v prvním střetnutí na Bouchalkách zvítězil vysoko 7:1, na domácím ledě pak připsal vítězství 3:1, a tak mu mají Plameny co vracet.

POSLEDNÍ ZÁPAS

32. kolo, středa 25. ledna 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Havlík (Pleva), 10. Půža (Macek, Kunstmüller), 32. Jícha (Havlík), 46. Ludvík (Gregar) – 14. Juráň (Křenek, Trnka), 25. Ludvík (Křenek, Střecha), 34. Křenek (Střecha). Rozhodčí: Held – Čelechovský, Viskot.. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 598. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – Havlík, Grauer, Pleva "C", Jaroslav Ludvík, Macek, Půža – Wasserbauer "A", Jícha, Rohlík, Bureš "A", Prokš, Štola, Čejka, Vaňkovský, Chlubna, Gregar, Kunstmüller.

HK NOVÝ JIČÍNÍ

Nový Jičín ve středu připsal první vítězství po třech porážkách v řadě, když postupně prohrál s Vyškovem, Kopřivnicí a Velkým Meziříčím. Přestože ale zápasy vyzněly lépe pro soupeře Ďáblů, nedá se říct, že by Ďáblové byli výrazně horším celkem, což komentoval také dvaatřicetiletý útočník Nového Jičína Roman Maliník: „Byly to těsné porážky a hlavní rozdíl byl v naší produktivitě. Měli jsme hodně šancí, ale nedávali jsme góly. Minulý zápas jsme měli šedesát střel a vstřelili jsme jenom dvě branky, ale dnes šla produktivita za námi,” řekl Maliník v rozhovoru pro klubový web po středečním zápase.

Poslední odehrané utkání proti Valašskému Meziříčí naopak Ďáblům vyšlo skvěle, povedlo se jim téměř vše, k čemu se dostali, a tak jedinou kaňkou snad zůstává pokažené čisté konto pro brankáře Šimonů, který o něj přišel až pár minut před koncem třetí třetiny. Za výkon v utkání chválil své svěřence trenér Robin Bacul: „Kluci k utkání přistoupili zodpovědně. Zápas nám celkově sedl a jsme spokojení. Začalo nám to tam padat a hráči pak dostali klid na hokejky. Předvedli super výkon a doufám, že se tímto zápasem odrazíme k lepším výsledkům. Každá výhra je důležitá, ale po sérii porážek už jsme byli lehce psychicky dole, takže doufám, že to kluky nakopne k další práci,” řekl Bacul pro klubový web.

Aktuálně Novému Jičínu patří 9. místo v tabulce se ziskem 36 bodů, takže na desátý Žďár mají pohodlný náskok 12 bodů. Na postupové místo do playoff aktuálně ztrácí na osmý Hodonín pouhé dva body.

POSLEDNÍ ZÁPAS

10. kolo, středa 26. 10. 2022
HK Nový Jičín - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:1 (0:0, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Květoň (Hladiš), 16. Maliník (Lehečka, Květoň), 18. Lehečka (Váňa, Maliník), 19. Flok (Franek, Konečný), 28. Konečný, 40. Flok (Lehečka), 45. Konečný (Gebauer, Sluštík), 53. Váňa (Maliník) – 58. Křivohlávek (Vávra, Kozubík). Rozhodčí: Šutara – Gančařík, Hladík. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 359. Průběh zápasu: 8:0, 8:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Šimonů (Hořejší) – Váňa, Hruška, Hladiš, Kožený, Holaň – Škarka, Gebauer, Konečný, Handl, Sluštík, Hilšer, Štefka, Flok, Květoň (C), Franek, Lehečka, Maliník.

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého