HAV - ZNS 7:1 - Plameny schytaly v Havířově debakl

Zveřejněno 07.01.2023 | Redakce, Petr Miklas
AZ Havířov SKLH Žďár nad Sázavou
27., sobota 7.1.2023
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou HAV - ZNS
AZ Havířov: Šindelka – Dudáš "A", Havlík, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz "C", Mrowiec – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Apolenář, Haas, Tvrdý – Mrva "A", Ćmiel, Antoníček – Pavlík, Pastor
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (od 41. Sláma) – Grauer, Lojek, Havlík, Macek, Pleva "C", Ludvík, Půža – Jícha, Gregar, Wasserbauer "A", Bureš "A", Kunstmüller, Štola, Čejka, Vaňkovský, Chlubna, Kulhánek

Branky a nahrávky: 25. Haas (Tvrdý, Havlík), 33. Pawliczek (Hudec, Kratochvil), 42. Ćmiel (Antoníček, Kolarz), 46. Kratochvil (Spratek, Pawliczek), 50. Haas (Kuboš, Antoníček), 52. Antoníček (Ćmiel, Mrva), 56. Kratochvil (Spratek, Hudec) – 44. Gregar (Lojek, Vaňkovský). Rozhodčí: Rapák – Klimek, Hladík. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. Diváci: 889. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

V první třetině 27. kola druhé ligy byly Plameny sice lepší, ale bohužel gól nedaly. Navíc jim rozhodčí neuznal regulérní, gól, a tak se šlo po první siréně do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhé třetině se AZet dostal do dvoubrankového vedení a ve třetí části Plameny definitivně uhasil dalšími pěti góly. Naši hokejisté se prosadili jen jednou a tři body zůstaly v Havířově. Další nepříjemností bylo zranění útočníka Tomáše Kulhánka, brankáře Lukáše Víta, který musel po druhé třetině odstoupit a v závěru utkání i Jana Wasserbauera. Další utkání sehrají Plameny ve středu, kdy přivítají na Bouchalkách Havlíčkův Brod.

Reportáž

Žďár nad Sázavou si už v 1. minutě zahrál přesilovku, když AZ špatně střídal a hrál v šesti. Této výhody ale hosté nevyužili, když Šindelka pochytal pokusy Chlubny a Kulhánka. V 5. minutě hrál AZet přesilovku, ale největší šanci měli hosté, když se do úniku dostali Chlubna s Jíchou, jenže přihrávku prvně jmenovaného na druhého zablokoval domácí obránce.Havířov měl největší šanci ve 14. minutě, když po střele domácího Pavlíka zůstal před Vítem volný puk. Domácí se jej snažili dostat za Pavlíkova záda, ale neúspěšně.

V polovině 18. minuty hráli hosté 42 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ale této příležitosti ke skórování nevyužili. Po Lojkově bombě od modré do Šindelkovy masky sice dostali puk do branky, ale rozhodčí už před tím přerušil hru a branku neuznal. V závěru oslabení předvedl Mrva obětavý zákrok, když hrál bez hokejky, skočil do střely a dostal puk z obranného pásma. Po první třetině proto platil stav 0:0.

Druhá třetina patřila AZetu, jenž dal dvě branky a ještě mohl přidat další. Hned ve 21. minutě mohl po Pawliczkově přihrávce pálit Pastor, jeho střelu ale Vít vyrazil. První branka přišla v polovině 25. minuty, když Víta prostřelil Marek Haas. Ve 29. minutě předvedl pěknou individuální akci hostující Gregar, jenž se uvolnil, obešel obránce AZetu a dostal se před Šindelku, ten ale jeho bekhendový blafák zastavil pravým betonem. Na začátku 31. minuty se domácí Antoníček dostal do brejku, i když byl stíhán obráncem, dokázal předvést bekhendový blafák, jenže Vít se překonat nenechal. O minutu později už to bylo 2:0, když se parádně trefil Dominik Pawliczek. Mohl pálit z první, ale puk podržel, naznačil střelu, dal si puk na bekhend, objel brankáře a forhandem poslal puk do sítě. A šance byly k vidění i poté. Ve 35. minutě pálil z mezikruží Chlubna a jen díky pohotovému zásahu Šindelkova pravého betonu z toho nebyl gól. O minutu později pálil na druhé straně Kunc do pravé tyče Vítovy branky. Ve 39. minutě mohl navýšit vedení domácích Pavlík, jenž jel sám na Víta, ale ten jeho střelu zastavil pravým betonem. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo 2:0.

Do třetí třetiny hosté nasadili brankáře Jiřího Slámu, protože odstoupil zraněný Lukáš Vít. Nového muže v brance Plamenů přivítal v polovině 42. minuty gólovou ranou z mezikruží Matouš Ćmiel. Hosté snížili o minutu a půl později, když se štěstím dostal puk za Šindelku Martin Gregar. Pak se rozjel brankostroj AZetu naplno. Ve 46. minutě puk po střele Šimona Kratochvila propadl Slámovi a dokutálel se za brankovou čáru. Na začátku 50. minuty Marek Haas prostřelil Slámu ranou zpoza obránce a na konci 52. minuty zvyšoval na 6:1 Petr Antoníček, jenž po Ćmielově asistenci poslal puk bekhendem do odkryté branky. Skóre utkání uzavřel na začátku 56. minuty svým druhým gólem Šimon Kratochvil. V té době ležel za brankou AZetu zraněný Wasserbauer, který se srazil se spoluhráčem a Havířov tak měl výhodu jednoho hráče v poli navíc.