Plameny čeká druhý zápas nového kalendářního roku, zajíždí na led Havířova

Zveřejněno 06.01.2023 | Redakce, Anna Daňsová
AZ Havířov SKLH Žďár nad Sázavou
27., sobota 7.1.2023 17:00
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou HAV - ZNS
První zápas roku 2023 žďárským hokejistům nevyšel podle představ, a tak i přes mohutné dotahování a závěrečný tlak se nepodařilo nic víc než pouze snížit na rozdíl jediné branky. Již tuto sobotu mají svěřenci trenérského dua Řehoř - Šír další šanci pokusit se konečně urvat vítězství, když zavítají na led Havířova. Start utkání je naplánován na 17:00 a vy jej můžete sledovat na platformě Czechicehockey.tv!

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny středeční utkání s Vyškovem tradičně začaly velmi dobře a byly aktivní, bohužel ale opět první udeřil soupeř, který vstřelil úvodní branku zápasu. Vyškov se poté dostal více do tempa a odskočil na rozdíl 1:4, což i přes velký tlak domácích hokejistů na konci třetí třetiny bylo zřejmě rozhodující. Plamenům se totiž sice podařilo snížit na 3:4, nicméně hosté následně opět odskočili do dvoubrankového vedení, a tak žďárští při hře bez brankáře již pouze kosmeticky upravili skóre na konečných 4:5. Přesto ale Plameny nepředvedly vůbec špatný výkon a i trenéři své svěřence chválili. K mikrofonu se po zápase s Vyškovem postavil trenér Plamenů, Vojtěch Šír. S naším výkonem jsme spokojení, my se trápíme celou sezonu, ale s výkonem, který jsme předvedli dnes, kdybychom hráli každý zápas, tak si myslím, že ty soupeře klidně můžeme začít porážet. Dnes tam bylo srdíčko, velké nasazení, jediné, co nám chybí, je vyvarovat se některých chyb a proměnit naše šance, které si vytvoříme, ale já věřím, že se to začne obracet. Dnes musím před klukama smeknout, nechali tam všechno, bohužel to nevyšlo, ale i tak to byl za mě dobrý výkon,” hodnotil představení svých svěřenců po utkání s Vyškovem Šír.

Plameny se tak nadále nacházejí na předposlední příčce v tabulce před posledním Velkým Meziříčím, které prožívá snad ještě horší krizi než Žďár. Další příležitost prolomit černou sérii proher budou mít naši hokejisté již tuto sobotu na ledě Havířova, s nímž Plameny první vzájemný duel této sezony právě v Havířově dokázaly vyhrát 5:3. Z druhého vzájemného souboje vyšel lépe Havířov, který udolal Plameny na Bouchalkách 3:2 po samostatných nájezdech.

POSLEDNÍ ZÁPAS

26. kolo, středa 4. ledna 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - Hokej Vyškov 4:5 (0:1, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Lojek (Kulhánek, Rohlík), 37. Čejka (Rohlík), 42. Rohlík (Wasserbauer, Kulhánek), 60. Rohlík (Kotlík, Kulhánek) – 3. Snášel (Kořenek, Komínek), 21. Lekeš (Komínek, Holemý), 28. Lekeš (Komínek), 34. Vašíček (Čuřík), 54. Sebera (Vašíček, Janeček). Rozhodčí: Blaha – Smetková, Viskot. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Vít (Sláma) – Grauer, Lojek, Havlík, Macek, Pleva (C), Ludvík, Půža – Rohlík, Wasserbauer, Kulhánek – Čejka, Bureš, Jícha – Gregar, Kunstmüller, Chlubna – Kotlík, Vaňkovský, Štola.

AZ Havířov

Havířov si v sezoně počíná velmi dobře, aktuálně se nachází na třetím místě v tabulce za Znojmem a Kopřivnicí, se ziskem 42 bodů - na Kopřivnici již ztrácí pouze jeden bod. Navíc se aktuálně nachází ve velké pohodě, zvítězil v posledních 5 zápasech v řadě, přestože tato série spadá ještě do minulého roku - v novém roce čeká Havířov první zápas právě se Žďárem.

Proti Kopřivnici Havířov sehrál velmi vyrovnané utkání, v němž dvakrát prohrával, Kopřivnice se prosadila hned v 1. minutě zápasu z první střely na bránu. Přesto se Havířovu podařilo pokaždé srovnat se soupeřem krok a nakonec i vstřelit vedoucí branku, když se do brejku dostal domácí Marek Haas. Ve třetí třetině již branka nepadla, a to ani přes velký nápor Kopřivnice v závěru utkání, kdy tlak při hře bez brankáře měli hosté zesílený díky přesilové hře. Obětavými zákroky domácích hráčů se ale Havířovu podařilo udržet vedení až do konce a zapsat tři body do tabulky. K utkání se vyjádřil sportovní manažer klubu, který v zápase na střídačce zastoupil nemocného trenéra Raszku, Milan Mikulík. Mám velkou radost z tohoto týmu, jak k tomu přistoupil. Musím říct, že jsem si to užil. Kluci makali, dali do toho všechno a hráli přesně to, co jim Mára Pavlačka (asistent trenéra, pozn. red.) naordinoval. I když jsme dostali z první střely gól, šli jsme do utkání a do dalšího střídání s tím, že ho chceme zvládnout. Z kluků jsem cítil bojovnost a za to jim děkuju,” řekl Mikulík v rozhovoru pro klubový web.

POSLEDNÍ ZÁPAS

26. kolo, středa 21. prosince 2022
AZ Havířov - HC ISMM Kopřivnice 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Kratochvil (Spratek, Pawliczek), 36. Mrva (Kolarz, Antoníček), 38. Haas (Zdeněk, Apolenář) – 1. Urban (Pindel, Suchý), 21. Velecký (Sluštík, Bail). Rozhodčí: Šico – Rychlý, Hladík. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 418. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Štipčák – Dudáš "A", Havlík, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz "C", Ščurek – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Apolenář, Zdeněk, Haas – Mrva "A", Ćmiel, Antoníček – Tvrdý, Pastor, Middleton.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.