Plameny čeká první zápas nového roku, přivítají silný Vyškov

Zveřejněno 03.01.2023 | Redakce, Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou Hokej Vyškov
26., středa 4.1.2023 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - Hokej Vyškov ZNS - VYS
Plameny do nového roku vstupují s nelichotivou bilancí zápasů, kterou je ale potřeba nechat v roce minulém a pokusit se začít rok 2023 s čistým štítem. Hned první šanci mají žďárští hokejisté ve středu 4. ledna na Bouchalkách, kde přivítají silný Vyškov. Podaří se Plamenům vstoupit do nového roku vítězně? Přijďte je podpořit a pomoct jim připsat si důležité body do tabulky! Start utkání je naplánován na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny ani v posledním odehraném utkání roku 2022 ve Valašském Meziříčí nedokázaly prolomit smolnou sérii proher, která se opět natahuje, a tak z posledních 18 odehraných utkání zapsal Žďár pouze jediné vítězství a v tabulce mu nadále patří předposlední příčka. Navíc bodový odstup od devátého Hodonína už bohužel narostl na 8 bodů. Přestože žďárští hokejisté byli Bobrům více než vyrovnaným soupeřem, připsali si všechny tři body Bobři i díky skvělému výkonu své posily, vsetínského útočníka Vítka, který v zápase vstřelil hattrick.

Ani ve středu proti Vyškovu nečeká domácí hokejisty nic jednoduchého, protože Vyškovu se v této sezoně relativně daří a je nepříjemným soupeřem. Plameny v obou předchozích vzájemných utkáních padly, v prvním duelu na Bouchalkách 0:5 a posléze i ve Vyškově 3:6. Právě tuto středu si tak Žďár může vylepšit bilanci zápasů s tímto soupeřem a pokusit se konečně prolomit černou sérii.

POSLEDNÍ ZÁPAS

9. kolo, pondělí 19. 12. 2022 (dohrávka)
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Vítek (Hryciow, Vávra), 22. Sviták, 31. Vítek, 38. Vítek (Vávra, Hryciow), 59. Fencl (Vávra, Vítek), 60. Pokorný (Andris, Pětník) – 22. Rohlík (Kulhánek), 34. Kulhánek (Rohlík), 58. Bureš (Čejka, Rohlík). Rozhodčí: Grygera – Bubela, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 202. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – Grauer, Ludvík, Macek, Pleva (C), Svoboda, Půža – Bureš (A), Jícha, Rohlík, Pilný, Kotlík, Michalčuk, Vaňkovský, Čejka, Gregar, Kunstmüller, Kulhánek.

HOKEJ VYŠKOV

Náš středeční soupeř se aktuálně nachází na čtvrtém místě v tabulce se ziskem 38 bodů. Ve své vůbec první sezoně si Vyškov vede velmi dobře, drží se bezpečně na postupových místech do play-off. K dosavadnímu průběhu sezony a umístění Vyškova v tabulce se vyjádřil vyškovský rodák, zkušený útočník Jakub Čuřík. „Kdyby nám to někdo řekl před startem sezony, tak to bereme všemi deseti, to je jasné. Ale na druhou stranu dobře víme, že bodů jsme mohli nasbírat ještě víc. Mohlo to být z naší strany o chlup lepší. Obecně ale můžeme být a jsme spokojeni, jak to probíhá. Je to první sezona úplně nového týmu,” řekl Čuřík pro klubový web.

V posledním odehraném utkání před Vánoci přivítal Vyškov na domácím ledě Velké Meziříčí, s nímž první třetinu prohrál 0:1 a navíc hned po začátku druhé třetiny inkasoval branku na 0:2, nicméně vyškovští využili dvě nabídnuté přesilové hry a srovnali na 2:2 a ve třetí třetině vstřelili vedoucí branku na 3:2. Hosté kvůli nedisciplinovanosti ani neměli příliš prostoru pro závěrečný tlak, když byli dvakrát vyloučeni, a tak Vyškov své vedení dokázal uhlídat až do konce. Průběh utkání s Velkým Meziříčím komentoval také autor vítězného gólu Vyškova, Dominik Luža. „Dnes jsme nezačali dobře a byli jsme zaskočení, nemohli se chvíli dostat do zápasu. Ale zvládli jsme to. Všichni čekali výhru, ale v této soutěži není slabý soupeř, každý může potrápit, a to se stalo. Jsme rádi, že jsme před pauzou vyhráli, s čistou hlavou můžeme jít v novém roce dál,“ řekl vyškovský útočník v rozhovoru pro klubový web.

POSLEDNÍ ZÁPAS

24. kolo, středa 14. 12. 2022
Hokej Vyškov - HHK Velké Meziříčí 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Komínek (Žižka, Čuřík), 37. Janeček (Sebera, Dobiáš), 55. Luža (Vašíček, Komínek) - 1. Ambrož (Slabý, Oščádal), 22. Juráň (Křenek, Střecha). Rozhodčí: Čuňočka - Bubela, Kalina. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 149. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Kořének (Micka) – Hefka, Studený, Hohl, Mikulík, Holemý, Žižka (C) – Snášel, Lekeš, Weintritt, Sebera, Janeček, Tomajko, Čuřík (A), Vašíček, Popelka, Dobiáš, Komínek (A), Luža.