Plameny vs. Vojáci: Exhibice na závěr roku je zde!

Zveřejněno 20.12.2022 | Redakce
Ještě před Vánocemi, tuto středu, čeká Plameny jedno utkání, a to vskutku netradiční, pro dobrou věc. Exhibiční zápas, ve kterém se utkají žďárští hokejisté s výběrem 43. výsadkového pluku Armády České republiky. Tak doražte ve středu na Bouchalky a užijte si příjemný předvánoční sportovní večer!
Vstupné na toto exhibiční utkání bude 50 Kč a celý výtěžek poputuje na vojenské veterány. Navíc u vstupu na zimní stadion naleznete i upomínkové předměty od vojáků. A na co se dále můžete těšit? Bude to určitě parádní hokej, dále i doplňkový program a také na to, že dres s Ž na prsou znovu oblečou některé legendy žďárského hokeje - Jiří Plachý, Martin Sobotka a další.

43. Výsadkový pluk

43. Výsadkový pluk je součástí Pozemních sil Armády České republiky. Jedná se o výsadkový útvar (typu komando) schopný provádět úderné operace se zvýšenou ofenzivní silou oproti klasickým výsadkovým jednotkám. Pluk vznikl 1.října 2020 v posádce Chrudim, a to transformací 43. Výsadkového praporu jako tzv. třetí manévrový prvek AČR (vedle stávající 4. brigády rychlého nasazení a 7. mechanizované brigády), přičemž má představovat sílu okamžité reakce na nové hrozby doma i ve světě. Slouží zde převážně sportovně založení lidé a bývalý hokejisté. Spousta z nich prošlo zahraničními operacemi např. v Afghánistánu, Iráku, Mali, Bosně atd.

Jelikož je hokej v armádě vysoce sledovaný a oblíbený sport, našlo se zde pár lidí, kteří si dokázali najít ty správné lidi a draftovat je do vznikajícího hokejového týmu, který se poté každý rok účastnil brigádních hokejových turnajů a zároveň doplňoval celek Pardubic na turnajích vzdušných sil. V rámci zvyšování fyzické kondice se tato parta schází 1x týdně na zimním stadionu v Chrudimi, kde si společně zatrénují. „Hodně lidí máz tohoto pluku velice blízko ke Žďáru nad Sázavou, ať už z důvodu domova či sportovního vyžití. Nejinak to platí i pro hokej, a tak jsme si dovolili ozvat se vedení SKLH k uskutečnění charitativního utkání, kde by výtěžek akce podpořil „Fond Solidarity“ (pro rodiny padlých vojáků, které to mají během vánočních svátků nesmírně těžké a smutné, pozn. redakce) a zároveň podpořit mládežnický hokej v SKLH, kde hlavně potřebují podporu ti nejmenší, aby mohli nadále dělat to, co tolik milují," vysvětluje smysl tohoto utkání útočník žďárských Plamenu Dan Kotlík, který byl práve hlavním iniciátorem tohoto utkání.