Plameny vyzvou, i s novou trenérskou dvojicí, nepříjemnou Opavu

Zveřejněno 16.12.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
25., sobota 17.12.2022 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
Středeční utkání v Hodoníně Plamenům opět nevyšlo, a tak zapsali již čtvrtou porážku v řadě a patnáctou z posledních 16 zápasů. V sobotu 17. prosince mají žďárští šanci pokusit se konečně zase prolomit černou sérii, na Bouchalkách přivítají nepříjemnou Opavu. Přijďte Plamenům vytvořit skvělou atmosféru a pomoct jim konečně připsat do tabulky vítězství! Zápas začíná v 17:30 hodin.

Velký vánoční výprodej ve fanshopu

K příležitosti blížících se Vánoc se klub rozhodl přijít s vánoční akcí ve fanshopu, v němž nyní všechny nabízené předměty budete moci zakoupit s velkou slevou!

Ve fanshopu tak při sobotním utkání můžete nakupovat za krásné ceny šály, trička, mikiny, čepice, ale také třeba hrnečky, krásný tuplák a další drobné předměty z merche Plamenů. Ke koupi jsou také připraveny nové stolní kalendáře na rok 2023 s fotografiemi nejen A mužstva, ale vůbec poprvé také mladých Plamínků; ty tak mohou být hezkým dárkem pod stromeček pro fanoušky žďárského hokeje.

Fanshop najdete jako vždy vlevo při vstupu do stadionu, otevřen je pro Vás 30 minut před začátkem utkání, tedy v sobotu od 17 hodin.

Z KABINY PLAMENŮ

Žďárští hokejisté ve středu v Hodoníně do utkání vstoupili opět ve velmi dobrém tempu a vytvořili si brzy několik zajímavých šancí, ale stejně jako v předchozích zápasech, ani tentokrát se nepodařilo některou z nich proměnit, a tak první udeřili domácí. Přes velkou aktivitu žďárských po inkasovaném gólu ale k vyrovnání nedošlo, naopak Baníku se podařilo navýšit skóre rychlými góly v rozmezí dvou minut již na 3:0. Plameny sice do konce první třetiny ještě snížily na 1:3 a do druhé třetiny vstoupily opět velmi aktivně, bohužel ale domácí využili první větší šanci a odskočili opět do tříbrankového vedení. Plameny pak sice ještě jednou snižovaly na 2:4, ale to bylo z jejich strany bohužel vše, domácí pečetili vítězství gólem do prázdné brány, a tak se naši hokejisté opět vraceli domů bez bodu.

Po zápasu v Hodoníně se k mikrofonu postavil Martin Sobotka, který zhodnotil odehrané utkání a hru svých svěřenců. „Nemyslím si, že bychom hokejově byli horší než soupeř - to určitě ne. Zradila nás opět koncovka. Měli jsme tam přesilovku 5 na 3 celé dvě minuty, tou jsme se mohli vrátit do zápasu, ale neproměnili jsme ji. Měli jsme spoustu šancí, z kterých prostě nedáme gól, což není rozhodně první zápas, ale na jeden nebo na dva góly vyhrávat nemůžeme. Z mého pohledu dnes rozhodla koncovka, už se tím trápíme dlouhodobě, bohužel tam není ani ta kombinace nebo trochu zarputilost u brány, abychom si tu dorážku našli, abychom se tam o to rvali, v předbrankovém prostoru jsme moc ‘měkký’ a góly nedáváme. Pokud ty góly nezačneme dávat, tak nemůžeme začít vyhrávat,” řekl Sobotka v hodnocení pro hodonínský web.

Byl to ale poslední rozhovor Martina Sobotky v pozici trenéra žďárského mužstva. Po sérii neúspěchů byl z lavičky Plamenů odvolán, dočasně jej nahradí duo Vojtěch Šír a Milan Řehoř. Plameny se po odehraném 24. kole nacházejí stále na předposledním místě tabulky, bohužel devátý Hodonín jim díky středeční výhře odskočil na rozdíl 6 bodů. V sobotu proti nepříjemnému soupeři, kterým Slezan Opava bezpochyby je, se Plameny budou pokoušet konečně prolomit obrovskou krizi, v níž se nachází, a konečně se zase radovat z vítězství.

POSLEDNÍ ZÁPAS

24. kolo, středa 14. 12. 2022
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 (0:2, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Halík (Peš, Polesný), 17. Charvát (Dufek, Medek), 19. Krejčí (Matějka, Peš), 29. Rauš (Peš, Krejčí), 59. Polesný (Peš, Krejčí) - 20. Bureš (Kulhánek, Rohlík), 48. Svoboda. Rozhodčí: Blaha - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 26:24. Diváci: 623. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Nečas (21. Sláma) - Pleva (C), Ludvík, Půža, Maček, Vašíček, Svoboda - Kulhánek, Bureš (A), Rohlík - Čejka, Prokš, Jícha - Pilný, Vaňkovský, Michalčuk - Chlubna, Kunstmüller, Štola - Gregar.

HC SLEZAN OPAVA

Slezan Opava si v posledních 5 odehraných zápasech vždy připsal body a dokázal čtyřikrát vyhrát, aktuálně se nachází na 7. místě tabulky se ziskem 30 bodů. Plameny prozatím s Opavou v letošní sezoně hrají nerozhodně 1:1 na zápasy, přičemž oba celky zvítězily ve svých domácích utkáních; v prvním duelu na Bouchalkách Plameny zapsaly vítězství 4:1, druhý duel v Opavě vyzněl lépe pro Slezan (6:4), přestože v zápase byly Plameny daleko aktivnějším týmem a dokonce vedly už 3:0.

V posledním odehraném zápasu Slezanu v Kopřivnici diváci mohli sledovat divokou přestřelku, kterou otevřel prvním gólem zápasu právě Slezan. Kopřivnice stihla ale velmi rychle vyrovnat a hned nato se dostala do vedení o dvě branky, které ale Opava zvládla smazat. Kopřivnice se pak dvakrát dostala znovu do vedení, opavští ale pokaždé vyrovnali, takže do třetí třetiny se šlo za stavu 5:5. Přestože Kopřivnice měla více ze hry, hostujícímu celku z Opavy se podařilo udržet nerozhodný stav, který trval také po odehraném prodloužení, a tak utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch už byli úspěšnější domácí, a tak se Slezan musel spokojit s bodem za remízu. Za něj byl ale po průběhu zápasu rád, což potvrdil v rozhovoru také trenér Opavy, Aleš Tomášek. „Směrem dopředu jsme byli výborní, směrem dozadu jsme měli i trochu smůlu, protože dva góly jsme si dali vlastní. Bod je ale samozřejmě super a bereme jej všema deseti. Daří se nám držet šňůru dobrých výsledků, za což jsme rádi a chceme to potvrdit ještě v sobotu ve Žďáru, kde nás nic jednoduchého nečeká,” řekl Tomášek pro klubový web.

POSLEDNÍ ZÁPAS

24. kolo, středa 14. 12. 2022
HC ISMM Kopřivnice - HC Slezan Opava 6:5sn (3:2, 2:3, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Pargáč (Mach), 9. Ficek (Suchý), 13. Suchý (Ficek), 31. Suchý (Ficek, Sluštík), 34. Suchý (Ficek, Sluštík), rozh. náj. Suchý – 4. Věntus (Wolf, Káňa), 18. Štindl (Danielčák, Vašenka), 21. Danielčák (Šindelář, Wolf), 33. Krupa (Rousek, Káňa), 36. Danielčák (Ludvík, Káňa). Rozhodčí: Šutara – Gančarčík, Hladík. Vyloučení: 3:3, navíc Rousek (OPA) neproměněné TS. Využití: 2:1. Diváci: 395.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Piták (Sotlar) – Pachula, Vojtovič, Věntus, Šindelář (C), Ludvík, Černý – Kadula, Zelenka, Vojkůvka, Rousek, Wolf (A), Káňa (A), Vašenka, Štindl, Tomsa, Krupa, Danielčák.