POZOR! Již tuto neděli startuje aukce dresů z akce Hvězdy 2022

Zveřejněno 25.11.2022 | Redakce
Hvězdy NHL odehrály v srpnu na stadionu ve Žďáře nad Sázavou charitativní zápas na podporu žďárské hokejové mládeže, pro pacienty s diagnózou RS (roztroušená skleróza mozkomíšní) nebo po úrazu popálením. Protože prostředků pro nemocné nebo pro zajištění chodu sportu pro děti není nikdy dostatek, navazuje na celou akci ještě ADVENTNÍ AUKCE dresů obou týmů startuje první adventní neděli, tedy 27.11.2022 od 16:00 hodin!

NA ŽĎÁR VYJÍMEČNÁ AKCE

Nadace Jakuba Voráčka a Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, z.s. uspořádali 19.8.2022 charitativní hokejové utkání českých současných i bývalých hráčů z NHL. Program celého dne, včetně hokejového utkání měl společný cíl. Hvězdy 2022 pro dobrou věc!

V utkání se představili přední čeští hokejisté jako je Jakub Voráček, Martin Nečas, David Pastrňák, Filip Hronka a další. Celé utkání sledovali tisíce diváků na stadionu, ale i u televizních obrazovek TV Nova Sport, která vysílala utkání živě včetně závěrečných exhibičních nájezdů. Tým Nadace Jakuba Voráčka porazil těsně Tým Martina Nečase 7:6. Výsledek utkání ani nájezdů však nebyl pro nikoho vůbec důležitý.

Všichni hráli nejen pro své fanoušky, ale především na podporu hokejové mládeže ve Žďáře, prostřednictvím Nadace Jakuba Voráčka pro pacienty s RS, ale i pro žďárskou organizaci Popálky o. p. s., která pomáhá popáleným. Výtěžek z celé akce byl přes dva miliony korun. Částka 882.000,- Kč putovala na transparentní účet Nadace Jakuba Voráčka, částka 190.000,- Kč na účet Popálky, o.p.s. a částka 1.072.000,- Kč zůstala mládeži žďárského hokejového klubu. Protože prostředků pro nemocné nebo pro zajištění chodu sportu pro děti není nikdy dostatek, navazuje na celou akci ještě ADVENTNÍ AUKCE dresů obou týmů, kterou pořadatelé anoncovali.

START AUKCE NA 1. ADVENTNÍ NEDĚLI

Aukce startuje první adventní neděli, tedy 27.11.2022 od 16:00 hodin na portálu www.sportovniaukce.cz. Dresy všech hráčů jsou podepsány, jedná se o originální hrané dresy z daného utkání. Celá aukce bude ukončena ve středu 7.12.2022 v 19:00 hodin, vyvolávací cena každého dresu je stanovena a minimální příhoz je 200 Kč. Zástupci Nadace Jakuba Voráčka i Sportovního klubu chtějí stihnout dražitelům dresy doručit ještě pod vánoční stromečky. Jako bonus je možné si na nadačním e-shopu Nadace Jakuba Voráčka KUP SI KLUKA PUKA koupit poslední drobnosti spojené s touto akcí.

DALŠÍ HVĚZDY PROBĚHNOU V HAVÍŘOVĚ

Svým rozsahem a účastí hokejistů a osobností se akce zařadila mezi nejvýznamnější akce svého druhu v České republice v posledních letech, což dokladuje i živý přenos na kanálu Nova Sport 1, ale i zájem o detaily a zdrojová data pro NHL. Samotní hráči ještě v šatnách žďárského stadionu vyslovili přání, v takové akci pokračovat i v dalších letech. Tak jako byl v letošním roce vyzyvatelem Týmu Nadace Jakuba Voráčka Martin Nečas, který je odchovancem žďárského stadionu, na rok 2023 je vyzyvatelem David Pastrňák, který právě Nadaci Jakuba Voráčka sám dlouhodobě podporuje a po boku Jakuba pravidelně nastupuje v nadačních fotbalových, golfových nebo hokejových beneficích. Přípravy na akci, která proběhne v srpnu 2023 v Havířově, jsou již v běhu a všechny detaily a potřebné informace budou představeny na tiskové konferenci, která se k této akci také připravuje.

Děkujeme moc za podporu, sdílení a těšíme se zase na viděnou! NENECHTE SE VYŘADIT ZE HRY!