Plameny čeká ostrý druholigový start. V sobotu zavítají na led Kopřivnice

Zveřejněno 23.09.2022 | Redakce
HC ISMM Kopřivnice SKLH Žďár nad Sázavou
1., sobota 24.9.2022 17:00 Zimní stadion Kopřivnice
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou KOP - ZNS
A je to tady. Po dlouhé sedmitýdenní přípravě na ledě konečně odehrají Plameny první mistrovské utkání, když zavítají na led nepříjemné Kopřivnice. Podaří se svěřencům Martina Sobotky, i před zraky desítek žďárských fanoušků, odstartovat letošní druholigový ročník úspěšně? Úvodní buly je naplánováno na 17:00. A nezapomeňte, že utkání můžete sledovat i na Czech Ice Hockey TV!

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Plameny odehrály poslední přípravné utkání již minulou středu a nutno říct, že bylo podařené. „Poslední dva zápasy už jsme chtěli sestavu ladit do optimální podoby, proto už byly naše výsledky lepší. Neříkám, že by to od nás bylo ideální, ale herně i výsledkově nám to ukázalo, že začínáme hrát to, co bychom si představovali,“ pochvaloval si hlavní trenér Plamenů Martin Sobotka.

Vedení klubu ještě před začátkem sezony získalo na střídavé starty z béčka Pardubic dvojici obránců, a to Martina Kubíčka a Jana Olivu. Oba jsou odchovanci Pardubic a prvně jmenovaný by se měl již objevit v sestavě Plamenů právě v sobotním utkání v Kopřivnici. V případě potřeby má vyřízené střídavé starty z týmu od řeky Labe i jedenadvacetiletý brankář Vojtěch Nečas.

Kabina A-tým prošla přes léto obměnou, když do kádru přišlo až 13 nových hráčů - pokud budeme počítat i (staro)novou posilu útočníka Petra Štěpánka. Na soupisce můžeme mimo jiné najít i dvaadvacetiletého obránce Patrika Vašíčka, který však bude převážné nastupovat za univerzitní celek HC MUNI a žďárským trenérům bude k dispozici pouze v případě velké marodky Plamenů.

Jedním z posledních přírůstků je i miláček žďárských fanoušků Jakub Peslar, který by měl nastoupit již v zítřejším utkání na ledě Kopřivnice. „Nelze ani popsat, jak moc se těším do Žďáru! Snad mi to vyjde už brzy se ukázat před domácími fanoušky, kterých si nesmírně vážím. Nedávno jsem přednášel ve Žďáru trenérům z kraje a měl s místními žáky ukázkový trénink a Burák mě vzal na skok do kabiny a zastesklo se mi," vyprávěl pro klubový web tento produktivní bek.

Jako velká posila se jeví i další zkušený obránce Ladislav Havlík (na fotce), který je v týmu zatím na měsíční hostování, aby zalepil mezeru za absentujícího Václava Půžu. Třicetiletý Havlík má na svém kontě i 145 utkání v české nejvyšší soutěži a přes 100 startů v té polské. A první ostrý start si připíše již zítra na ledě kopřivnického celku.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) - Lojek, Macek, Havlík, Pražák, Grauer, Svoboda - Bureš, Wasserbauer, Štěpánek, Gregar, Michalčuk, Jícha, Vaňkovský, Štola, Chlubna, Kotlík, Prokš, Pilný

HC ISMM KOPŘIVNICE

Aktuální informace

Svěřenci Ladislava Majkuse odehráli celkem deset přípravných utkání s celkovou bilancí tři výhry a sedm porážek. „Výsledky v přípravě nejsou optimální, jelikož těch změn v týmu bylo přece jen více než v minulých sezónách. Jistě si to ale sedne. Někteří fanoušci sice žehrali na slabší obranu, ale za mě je největší problém produktivita týmu. Máme dva vyrovnané a kvalitní brankáře, zkušené hráče v poli a to jak v obraně, tak v útoku. Fanoušci to mohli vidět v posledních dvou utkáních, kdy jsme vstřelili jen dvě branky, a to je málo. Při obvyklé produktivitě jsme obě utkání mohli vyhrát a na otázku by se mi odpovídalo jinak," říká nejvýše postavený muž kopřivnického celku Jaroslav Hrubý.

Tým Kopřivnice opustilo přes letní dny hned kvarteto obránců, a to Filip Krzak (Montpellier), Radim Štěpánek (Opava), Marek Slavík a Tomáš Fojtík. Velké oslabení poté přišlo v útočných řadách, když svoje hráčské kariéry ukončila hokejová dvojčata - Rostislav Vaněk a Petr Seidler. „Se všemi hráči jsem v dubnu hovořil, a kromě Krzaka a Štěpánka mi všichni řekli, že budou pokračovat. Bohužel se potom rozhodli jinak. Byl jsem jejich jednáním zklamán, ale život jde dál a za Kopřivnici budou hrát ti hráči, kteří chtějí a zaslouží si to,“ říká manažer klubu Jaroslav Hrubý.

Kolonky příchodů do kopřivnického celku však také čítají dost jmen. Na zkoušce v kádru trenéra Majkuse uspěli Dominik Ficek, Matej Petrek, René Bartošák, Patrik Kleniar nebo Šimon Pavlík. Střídavé starty byli dále vyřízeni hráčům jako Filip Hrůzek (Jun. Třinec), Jan Dluhoš, Jan Mlčák a Marek Slíž (všichni Poruba).

Největší posilou je však Michal Velecký (na fotce), který se do Kopřivnice vrací po čtrnácti letech. Čtyřiatřicetiletý útočník vždy platil za kreativního útočníka, který je schopný rozhodovat zápasy. Potvrzují to i statistiky. Rodák z Ostravy má na svém kontě 315 prvoligových zápasů, které ozdobil ziskem 192 kanadských bodů. V Kopřivnici věří, že na ně Velecký dokáže navázat. Třebaže loni si dal šikovný forvard od hokeje pauzu, kvality na to pořád rozhodně má. Zároveň zmiňme, že poslední roky své aktivní kariéry strávila někdejší opora Havířova v nižších soutěžních v Německu.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Kubáň (Baldik) – Ficek, Bail, Bartošák, Hlaváč, Petrek, Marek – Mach, Pindel, Velecký, Kleniar, Pargač, Häring, Brodek, Suchý, Sluštík, Pavlík, Indrst, Gola.

Czech Ice Hockey TV

Už během loňské sezony spustila společnost Perinvest Media hokejový streamovací projekt s názvem CZECH ICE HOCKEY TV, jehož cílem je dostat lední hokej do více českých domácností a umožnit široké veřejnosti sledovat utkání z pohodlí domova či na cestách. S touto službou můžete sledovat živě zápasy nejen 2. ligy!

Podmínkou je registrace a platba za zvolené služby (je možné zakoupit členství sezónní nebo měsíční). Již v tuto chvíli nabízí služba množství různých zápasů od nejnižších kategorií až po utkání A-týmu Plamenů. „Navíc je super, že zakoupením můžete podpořit i svůj oblíbený klub, protože od 21. zaplacení celoročního členství jde 15 % do pokladny klubu. Je zde ale nutné uvést jako oblíbený klub Plameny," říká s úsměvem na tváři generální manažer SKLH Martin Nečas.

Jak můžu zápasy začít sledovat?

1) Zaregistrujete se na stránkách www.czechicehockey.tv.

2) Vyberte si typ předplatného. Máte na výběr ze dvou možností. Obě ale poskytují přístup jak k živým přenosům, tak k archivu.
Sezónní předplatné za 1990 Kč je platné 12 měsíců od okamžiku nákupu. Platnost se automaticky neobnovuje.
Měsíční předplatné je za 320 Kč/měsíc. Toto předplatné se automaticky obnovuje, ale lze jej kdykoli zrušit.

3) Sledujte vysílání a fanděte svému týmu!

Má služba i mobilní aplikaci?

Službu můžete využívat i díky mobilní aplikaci, kterou si můžete stáhnout v App Store a Google Play. Jestli se chcete přihlásit, musíte se nejprve k službě zaregistrovat na adrese www.czechicehockey.tv.

PERMANENTKY


Prodej permanentek probíhá v pokladně ZS před začátkem a během každého utkání a v prodejně SOBI SPORT vedle vchodu do zimního stadionu, viz. www.sobisport.cz

PROVOZNÍ DOBA SOBI SPORT:
Pondělí - Pátek | 13:00 - 17:00

CENÍK

PERMANENTKY
Dospělí:1200,-20 domácích zápasů základní části