V dalším přípravném utkání přivítají Plameny na svém ledě Vyškov

Zveřejněno 16.08.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Hokej Vyškov
PR, úterý 16.8.2022 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - Hokej Vyškov ZNS - VYS
Ještě než se v pátek budou po ledě na Bouchalkách prohánět hvězdy NHL, přivítají naši hokejisté na svém ledě nováčka druhé ligy z Vyškova. Svěřenci Martina Sobotka se tak poprvé v letošní sezoně představí na domácím ledě, kde budou chtít navázat na slibný výkon proti béčku Pardubic. Utkání startuje v 18:00.

V utkání proti nováčkovi druhé ligy bude i nadále chybět zkušený obránce Martin Lojek, který zatím absolvoval pouze jeden trénink. „Měl jsem odpolední, takže jsem se na led dostal až včera. Dám tedy tři tréninky a půjdu naostro až do páteční exhibice,“ říká s úsměvem Lojek.

Chybět bude i útočník Marek Prokš, kterého i nadále trápí zdravotní trable. Novicem v útoku pak bude mladý Denis Štorek, který poslední rok strávil v juniorce Třebíče a nyní se pokusí zabojovat o místo v kádru Plamenů.

HOKEJ VYŠKOV

Po dvaceti letech se bude ve Vyškově zase hrát druhá hokejová liga. Ve svých nejhorších časech tu v sezoně 2002 – 2003 dohrávala třetí nejvyšší soutěž brněnská Kometa. Do nového ročníku se přihlásil HC Vyškov s licencí získanou od  druholigového SHK Hodonín, který se za soutěže odhlásil.

„Přípravu jsme rozjeli už začátkem května, hned když jsme se dověděli, že licence pro druhou ligu přešla z Hodonína do Vyškova. Bylo to dost hektické, začali jsme se dvěma hráči. Koncem té neoficiální části letní přípravy nás už bylo sedmnáct a teď už kádr samozřejmě nějak vypadá. Hráče, které jsme tady chtěli mít, tak tu máme a věřím, že kolem nich vytvoříme mladé mužstvo, které bude mít ambice. Kluky, kteří chtějí něco dokázat a zlepšovat se,“ zdůraznil trenér Michal Konečný, který v minulých letech úspěšně působil i na lavičce Plamenů.

V dresu Vyškova se objeví i hráči s extraligovou minulostí. Domů se vrací Jakub Čuřík, který si na nejvyšší soutěž sáhl v Olomouci. Slovenskou extraligu zná Tomáš Komínek. Ze Zlína přišel Matěj Sebera. Jakuba Čejku Konečný dobře zná z Havlíčkova Brodu.

„To jsou hráči, kteří mají předpoklady být tahouny mužstva. Domácí fandové se určitě budou hodně těšit na Kubu Čuříka. Předpokládám, že bude plný zimák jen z rodiny Čuříkovi. (smích) Zatím nejvíc hráčů přišlo na základě spolupráce s Kometou. Myslím si, že útok máme poskládaný celkem slušně, ale samozřejmě to prověří až samotná soutěž,“ upozornil hlavní kouč.