LOJEK: Pro fanoušky na tribunách půjde o velký zážitek

Zveřejněno 13.08.2022 | Tomáš Pohanka (Žďárský deník), Redakce
Už příští pátek se na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou uskuteční dlouho očekávané charitativní hokejové utkání českých hvězd z NHL s názvem Hvězdy 2022. Účastnit se jej bude také Martin Lojek, obránce druholigových Plamenů, který si vyzkoušel také NHL. „Určitě to bude velký zážitek pro nás hráče i diváky na tribunách,“ sdělil šestatřicetiletý bek pro Žďárský deník.

Těším se na kluky z Třince

Ten v souboji týmů, kdy první tvoří žďárský odchovanec Martin Nečas, druhý pak Jakub Voráček, nastoupí, vcelku pochopitelně, za prvně jmenovaného. „Už se moc těším, protože s řadou kluků jsem se dlouho neviděl,“ usmíval se Lojek.

Které má především na mysli? „Kluky, s nimiž jsem hrával v Třinci, Lukáše Krajíčka s Martinem Růžičkou. Ale třeba také mého spoluhráče ze Žďáru Martina Plevu, protože jsme se od konce minulé sezony pomalu půl roku neviděli,“ popisoval s úsměvem. Pozvánky na akci si extraligový šampion ze sezony 2015/2016 moc považoval. „Sice nevím, z jakého důvodu jsem si pozvánku vysloužil, ale jsem za ní samozřejmě rád,“ pousmál se v nadsázce.


"
SICE NEVÍM, Z JAKÉHO DŮVODU JSEM SI POZVÁNKU VYSLOUŽIL, ALE JSEM ZA NÍ SAMOZŘEJMĚ RÁD.
LOJEK O AKCI HVĚZDY 2022

Podobné akce má Lojek velice rád. „Vnímám je jen a jen pozitivně. Konkrétně tato akce přispěje na charitu, ale také pomůže mládežnickému hokeji ve Žďáře. Jak pro hráče, tak i pro fanoušky na tribunách půjde o velký zážitek,“ zdůraznil bek, který shodou okolností oslaví v den akce Hvězdy 2022 své 37. narozeniny.

To je zážitek na celý život

Coby mladík strávil bronzový medailista z juniorského šampionátu v roce 2005 šest let za mořem a dva roky oblékal dres Floridy Panthers ve slavné NHL. „To je zážitek na celý život, na tyto zápasy nikdy nezapomenu. Moc si jich vážím, protože do téhle soutěže se jen tak někdo nedostane,“ vzpomínal.

Přesto v zámoří už ve svých třiadvaceti skončil. „Dostal jsem tehdy nabídku smlouvy za stejných podmínek, proto jsem se s agentem domluvil, že se vrátím do Česka. Navíc se mi tenkrát ozvali z Třince,“ prozradil. Nelituje po letech tohoto kroku? „To ne, ale samozřejmě si říkám, jak by můj život vypadal, pokud bych tenkrát vydržel. Ve Žďáře ale mám manželku a dítě, všechno má své pro a proti,“ přemítal.

Plameny už v pondělí vyjely v rámci přípravy na novou sezonu na led, ovšem bez zkušeného obránce. „Mám odpolední, takže se na led dostanu až příští týden. Dám čtyři tréninky a půjdu naostro do zmíněného zápasu. Všichni si to určitě pořádně užijeme,“ doplnil Lojek.

zdroj: www.zdarskydenik.cz