KBB - ZNS 1:2 - Naděje žije! Výhru Plamenů vystřelil Patrik Čermák

Zveřejněno 23.02.2022 | Redakce, foto: Martin Kocourek
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
41., středa 23.2.2022
Kometa Brno "B" - SKLH Žďár nad Sázavou KBB - ZNS
Kometa Brno "B": Slavíček (Šembera) – Jeřábek, Buchal, Kučera, Švejda, Kališ, Studený, Sedláček, Trnka – Brabenec, Mokrohajský, Kadlic, Soumelidis, Popelka, Havlát, Krejčí, Zabloudil, Moskal, Pigl, Svoboda, Krejčiřík
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Vašíček, Váňa, Macek, Pleva, Pražák, Půža – Štola, Adam, D. Čermák, P. Čermák, Bureš, Wasserbauer, Prokš, Jícha, Chlubna, Gregar
Branky a nahrávky: 9. Kučera (Soumelidis, Trnka) – 23. P. Čermák (Bureš, Pleva), 60. P. Čermák (TS). Rozhodčí: Maťašovský – Zapletal, Štěrba. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 159. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Tak přece jen bude v posledním kole ještě o co hrát. Plameny díky mladíčkovi, vypůjčeného z jihlavské Dukly, Patriku Čermákovi mají stále naději na účast ve vyřazovacích bojích. Ten totiž gólem z trestného střílení, pouhé tři vteřiny před koncem základní hrací doby, rozhodl o výhře našeho týmu na ledě brněnské Komety, a tak všechny tři body putují na Vysočinu. Svěřenci Martina Sobotky tak musejí v posledním utkání na ledě Kopřivnice získat alespoň dva body, aby si zajistili účast v play-off.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.
 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Bylo to neskutečné drama až do závěrečných vteřin, kdy se štěstí tentokrát přiklonilo na naši stranu. Poslední dobou dostáváme strašně moc laciných branek, proto jsme se kluky snažili motivovat k tomu, abychom v první řadě dobře bránili. To znamenalo nepouštět soupeře do šancí a hrát co nejvíce aktivně. Sice jsme i přesto brzy prohrávali, ale zkraje prostřední části se nám podařilo vyrovnat. Remíza by podle mého byla spravedlivým výsledkem, pokud by zápas skončil nerozhodně, neřekl bych ani popel. Čtyři minuty před koncem jsme měli štěstí, když jsme přežili oslabení, v němž Kometa nastřelila tyčku. Deset vteřin před třetí sirénou se vhazovalo v našem obranném pásmu, přesto jsme ještě dokázali založit útok, který skončil faulem a trestným střílením pro nás. Jelikož se nám v této disciplíně dlouhodobě nedaří, vybrali jsme Patrika Čermáka. To je mladý kluk, který k nám přišel z Jihlavy, je tak nezatížený touto bilancí, což se vyplatilo. Štěstí se tak nyní přiklonilo na naši stranu, za což jsme nesmírně rádi. Na rozdíl od situace před utkáním v Brně tak nyní máme všechno v našich rukách. Pokud vyhrajeme v posledním kole v Kopřivnici, splníme náš cíl a postoupíme do play-off.

Fotogalerie