Plameny jsou v krizi. Hráči jsou však odhodlaní o play-off ještě zabojovat

Zveřejněno 14.02.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Plameny totálně nezvládly poslední domácí utkání s Opavou a prohrály tak desáté z posledních dvanácti odehraných utkání. Pokud chtějí ještě pomýšlet na postup do vyřazovacích bojů, musí začít v následujících utkáních bodovat. Již zítra budou mít první šanci, kdy na svém ledě přivítají v dohrávce 18. kola Velké Meziříčí. Co na tuto situaci říkají svěřenci Martina Sobotky?

Sami hráči si uvědomují, že situace není ideální, ale i tak neskládají zbraně a o postup se budou chtít ještě poprat. „Situace je samozřejmě šílená. Na druhou stranu, do těchto sr....k jsme se dostali sami a jedině sami se z nich také můžeme dostat. A já věřím, že na to sílu máme,“ říká odhodlaně osmadvacetiletý útočník Martin Gregar.

"
„NIKDO Z NÁS TADY DO VÁNOC NEDŘEL JEN PROTO, ABYCHOM MĚLI NA KONCI ÚNORA KONEC SEZONY. ZA VŠECHNY KLUKY MŮŽU ŘÍCT, ŽE O PLAY-OFF JEŠTĚ ZABOJUJEME.“
55 LUKÁŠ JÍCHA

Stejný názor na tuto situaci má i obránce David Váňa, který musel poslední utkání proti Opavě vynechat kvůli zdravotním komplikacím. „Neumím si to úplně vysvětlit, jak mávnutím proutku se nám přestalo dařit. Strašně mě štve to, do jaké situace jsme se dostali. Nezbývá nám než v posledních zápasech nechat na ledě úplně všechno a doufat, že se vše ještě v dobré obrátí,“ burcuje své spoluhráče bek, který si v této sezoně připsal na své konto 19 kanadských bodů a je tak druhým nejproduktivnějším obráncem Sobotkova výběru.

Čtyřiadvacetiletého Váňu navíc trápí některé výroky fanoušků, které se objevují na sociálních sítích. „Poslouchat od některých „fanoušků", že zápasy prodáváme nebo že nechceme postoupit do play-off. To nám taky moc na klidu nepřidá. Pro mě osobně je to i urážlivé,“ říká zklamaně obránce, který má i extraligové zkušenosti v dresu jihlavské Dukly.

Hráči však i nadále věří, že se jim do play-off ještě podaří probojovat, což potvrzují i slova Martina Gregara. „Chápu naštvaní fanoušků, ale já jim můžu slíbit, že o postup do PO budeme bojovat ze všech sil a do poslední chvíle. A věřím, že nakonec všichni společně oslavíme postup do vyřazovacích bojů,“ doplňuje útočník, který v letošní sezoně prožívá svoji bodově nejvydařenější druholigovou sezonu. Na svém kontě má 27 kanadských bodů za deset branek a sedmnáct gólových asistencí.

A jeden z největších bojovníku v dresu s ohnivým „žetkem“ Lukáš Jícha Gregarova slova jen potvrzuje. „Nikdo z nás tady do Vánoc nedřel jen proto, abychom měli na konci února konec sezony. Za všechny kluky můžu říct, že o play-off ještě zabojujeme,“ říká opora útočných řad, která v letošní sezoně vstřelila již jedenáct branek, a je tak čtvrtým nejlepším střelcem Plamenů. A jeho střelecké schopnosti budou potřebovat Plameny i v následujících zápasech, které rozhodnou o osudu této sezony.