V dalším kole přijede na Bouchalky opavský Slezan

Zveřejněno 22.10.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
10., sobota 23.10.2021 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
Plameny čeká již tuto sobotu další mistrovské utkání, ve kterém vyzvou na svém domácím ledě souseda a konkurenta v tabulce - HC Slezan Opava. Dokáží svěřenci Martina Sobotky navázat na výhru v Hodoníně a přidají do tabulky další tři body, které je udrží v kontaktu se špičkou soutěže? Utkání startuje v 17:30 na žďárských Bouchalkách.

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Plameny se ve středečním utkání utkaly s posledním celkem tabulky z Hodonína, ale rozhodně to nebyla žádná procházka růžovým sadem. Naši hokejisté navíc nabídli soupeři, díky chybám a zmatkům v obranné fázi, spoustu příležitostí ke gólové radosti, ale výborný výkon předvedl brankář Jiří Sláma, který tak velkou měrou pomohl k důležitým třem bodům do již tak vyrovnané tabulky skupiny Východ.

Své k tomu měl říct po zápase i hlavní trenér Martin Sobotka. „Začali jsme špatně, kdy jsme hned zkraje zápasu inkasovali, ale během chvíle jsme dokázali skóre otočit. Jenomže okamžitě pro změnu vyrovnal Hodonín. O přestávce jsme si řekli, že takhle divoký zápas nemůžeme hrát. Z tohoto pohledu se nám druhá třetina povedla, vyhráli jsme ji díky jedinému vstřelenému gólu," pochvaloval si trenér druhou část utkání, která byla ale pouze slabým odvarem toho, co se stalo v části poslední. „Třetí třetinu jsme ale opět zahájili špatně, zase jsme zbytečně inkasovali a bylo vyrovnáno. V divokém závěru jsme necelé dvě minuty před koncem vedli 5:4 a domácí šli do čtyřech. Místo toho, abychom utkání v klidu dovedli k výhře, jsme vyrobili dva fauly a domácí hráli při odvolaném gólmanovi přesilovku pět na tři. Naštěstí jsme do prázdné branky dokázali definitivně rozhodnout. Vyrovnat Hodonín, byli bychom za úplné hlupáky,“ nebyl spokojený s disciplínou svých svěřenců hlavní trenér Plamenů.

Ten bude chtít zcela jistě ještě probrat nedokonalosti z posledního utkání se svými ovečkami. „Je to výhra s výstrahou, musíme si to rozebrat, ale zase nemá cenu se v tom nějak více babrat. Doufám, že naše výhra byla pro fanoušky tou nejlepší pozvánkou na zápas s Opavou,“ vyhlíží již Sobotka další domácí utkání na Bouchalkách.

V souboji s Hodonínem se skvěle předvedl na postu obránce útočník Lukáš Jícha. Tento šestadvacetiletý bojovník si navíc připsal důležitou vyrovnávající branku na 4:4 ve vlastním oslabení a k tomu přidal ještě asistenci. Jeho záskok je dán hlavně absencí dalších obránců, a to konkrétně Patrika Vašíčka (nemoc), Vojtěcha Pražáka (zranění), Lukáš Zukal (nastupuje v Třebíči) a Martina Lojka (pracovní povinnosti). U posledně jmenovaného je alespoň částečná naděje, že by mohl naskočit do utkání s Opavou.

V útoku postrádá trenérské duo Sobotka - Haman zraněného Tomáše Chlubnu a nově i Slavomíra Kadlečka, kterého do posledního utkání nepustily, podobně jako Lojka, pracovní povinnosti. U něj ale také není vyloučené, že by se mohl v sobotním utkání objevit.

POSLEDNÍ ZÁPAS

9. kolo, středa 20.10.2021
SHK Drtiči Hodonín - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 4:6 (2:2, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. Balán (Miklík), 11. Balán (Hohl), 46. Matula (Komínek, Balán), 49. Komínek (Balán, Miklík) - 3. Štola (Jícha, Gregar), 3. Macek (Wasserbauer), 24. Wasserbauer (Štěpánek, Pleva), 51. Jícha (Wasserbauer), 57. Pleva (Gregar), 60. Bureš. Rozhodčí: Grygera - Matoušek - Hübl. Vyloučení: 1:5 + Váňa 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 445. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:6.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Čáp) - Půža, Macek, Pleva, Čermák J., Jícha, Váňa - Bureš, Wasserbauer, Kovářů - Čermák D., Adam, Štěpánek - Štola, Prokš, Gregar

HC SLEZAN OPAVA

Aktuální informace

Lídrem kanadského bodování mužstva je dvacetiletý útočník Jan Vojtovič, kterému se do této doby podařilo nasbírat slušných 8 kanadských bodů, a to za dvě branky a šest gólových asistencí. Na záda mu dýchá olomoucký odchovanec, sedmibodový Jan Vašenka, a také nejlepší střelec Slezanů Adam Beránek, který má na svém kontě čtyři přesné zásahy a dvě asistence.

Nejproduktivnějším obráncem Opavy je jedenadvacetiletý Marcel Kunc, který i přes svůj mladý věk dokáže velice zdatně podporovat ofenzivu, což již v této sezoně dokázal přetavit i v pět kanadských bodů (2+3). V brankovišti spoléhá příští soupeř Plamenů na schopnosti Dominika Pitáka, který odchytal podstatnou část minutáže v letošní sezoně a je jasnou jedničkou svého týmu.

POSLEDNÍ ZÁPAS

9. kolo, středa 20.10.2021
HC SLEZAN OPAVA - HC ISMM Kopřivnice 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Pargač (Gola, J. Mach), 5. Häring (T. Fojtík), 28. Pokorný (Krzak, Pindel), 28. Bail (Seidler, Sluštík). Rozhodčí: Petr Blaha – Tomáš Bezděk, Jaroslav Peluha. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Počet střel: 19:23. Diváků: 230. Průběh utkání: 0:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Piták (Baldik) – Věntus, Zouhar, Thiel, Šindelář (C), Kunc, Zapletal, Prokop – Damašek, Štindl, Vašenka, Wolf (A), Krupa, Peterka, Buršík, Vojtovič, Kadula, Malina, Beránek, Římský


POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

3. kolo, sobota 25.09.2021
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou 6:4 (3:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Beránek (Vašenka, Římský), 10. Štindl (Zouhar), 16. Vašenka (Římský), 23. Vojtovič, 39. Kadula (Římský), 55. Beránek (Kunc, Vojtovič) – 6. Wasserbauer (Bureš, Gregar), 12. Malenovský (Houška), 27. Prokš (Bureš), 34. Houška (Čermák D., Pleva). Rozhodčí: Blaha - Rychlý, Tvrdý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:32. Diváci: 175. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 6:4.

HC Slezan Opava: Piták (Baldik) – Věntus, Ficek, Kunc, Zapletal, Šindelář (C), Thiel, Prokop – Kadula, Římský, Vojtovič, Peterka, Zouhar, Buršík, Rousek, Beránek, Vašenka, Wolf (A), Štindl, Malina.

SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Pleva (C), Macek, Čermák J., Váňa, Kowalczyk, Půža – Štola, Wassebauer (A), Prokš (A), Štěpánek, Bureš (A), Malenovský, Čermák D., Houška.

STATISTICKÉ OKÉNKO

4-1-0-4 BILANCE 3-2-2-2
33:34 SKÓRE 22:23
14 (5.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 15 (4.)
V - P - V - P - VP AKTUÁLNÍ FORMA P - V - V - PP - P
Jan Wasserbauer (3+11) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jan Vojtovič (2+6)
Martin Gregar (4)
Marek Prokš (4)
David Váňa (4)
NEJLEPŠÍ STŘELEC Adam Beránek (4)
Jan Wasserbauer (11) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Jan Vojtovič (6)
David Váňa (4+3) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Marcel Kunc (2+3)
Jan Čáp (3.32)
Jiří Sláma (4.24)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Dominik Piták (2.40)
Jan Baldík (2.14)

PERMANENTKY & VSTUPENKY

Vedení klubu se rozhodlo vrátit od 4. října 2021 ke starému způsobu vstupného. Majitelé permanentek si tedy musí vyměnit původní kartičky za nové, navíc online vstupenky již nebude možné zakoupit.

Permanentka bude fungovat stejně, jako tomu bylo dříve. Každý fanoušek je povinen při vstupu na stadion nechat ji pořadatelem procvaknout v místě pro příslušný zápas (bude zde jedenadvacet polí na domácí utkání). Naopak pro klasické lístky se nic nemění - po zakoupení obdrží fanoušek papírovou vstupenku a při opuštění zimního stadionu během utkání bude fanouškovi dána vrácenka, se kterou se prokáže pro návrat. Cena vstupenek a permanentek zůstává stejná.

Doufáme, že tento krok pro naše fanoušky nebude žádná komplikace a výměna permanentek a následný prodej lístků proběhne bez problémů.

KDE A JAK VYMĚNIT


Výměna permanentek je možná od pondělí 4. října 2021 v prodejně SOBI SPORT vedle vchodu do zimního stadionu, viz. www.sobisport.cz, a na pokladně ZS před začátkem a během každého utkání A-týmu Plamenů.

Během výměny stačí nahlásit jméno, na které si fanoušek permanentku zakoupil, odevzdat kartičku (permanentku - fanoušek obdrží zpět zálohu 50 Kč na kartičku, kterou platil při jejím výdeji) a následně Vám vydáme novou permanentku.

PROVOZNÍ DOBA SOBI SPORT:
Pondělí - Pátek | 13:00 - 17:00

CENÍK

PERMANENTKY
Dospělí:1050,-21 domácích zápasů základní části
JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:70,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:40,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého

DODRŽUJTE ROZESTUPY A VYUŽIJTE MÍST K SEZENÍ

SKLH Žďár nad Sázavou dělá vše pro to, aby se organizačně povedlo vše bez obtíží s důrazem na bezpečnost a ochranu zdraví každého účastníka této akce. Prosíme tedy všechny návštěvníky žďárského zimního stadionu o spolupráci a také o respektování daných pravidel. A VYUŽIJTE PROSÍM MÍST K SEZENÍ!

Pro fanoušky budou platit hlavně tato tři pravidla, neboli 3R:

  • RESPIRÁTORY
  • RUCE – JEJICH HYGIENA A DEZINFEKCE
  • ROZESTUPY