Je tu derby! Plameny přivítají na svém ledě lídra z Velkého Meziříčí

Zveřejněno 27.09.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HHK Velké Meziříčí
4., středa 29.9.2021 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí ZNS - VEL
První letošní mistrovské derby se odehraje již tuto středu na Bouchalkách! Možná překvapivě, ale můžeme říci zaslouženě, budou do utkání vstupovat jako favorit Horáci, kteří se po třech kolech hřejí na prvním místě tabulky s plným bodovým ziskem. Podaří se svěřencům Martina Sobotky připravit hostům první letošní porážku? Utkání startuje v 18:00. Přijď Plameny dotlačit k vítězství i TY! Heslo? VEM KÁMOŠE NA DERBY!

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Sobotní utkání v Opavě mělo velice podobný průběh jako tomu bylo i v úvodním střetnutí sezony na ledě Nového Jičína. Plameny se dostaly do brzkého vedení, ale soupeř vždy dokázal skóre otočit a v dalším průběhu již nepustil naše hokejisty do vedení, byť v obou případech mocně dotahovali. „Podle mě byl v Opavě klíčový moment utkání pátý gól soupeře, který padl těsně před druhou přestávkou. Navíc byl hodně nešťastný,“ uvedl po utkání kapitán Martin Pleva.

Pětatřicetiletý obránce si navíc po utkání uvědomoval, že se šesti obdrženými góly se vozí body ze soupeřových hřišť velice těžko. „Děláme zbytečné chyby a soupeřům góly doslova darujeme. Bylo to v Jičíně a ani v domácím utkání s Hodonínem to do obrany nebylo ono. Jenomže to nás podržel Čapíno a utkání jsme naštěstí bodově zvládly. Na tomhle musíme zapracovat,“ mluví Pleva o problému, který naše hokejisty provází již od přípravného období, kde obdrželi celkem 47 gólů v 10 zápasech.

Další problém vidí kapitán Sobotkova výběru ve velkém množství absencí.„Bohužel i v Opavě nám chybělo sedm hráčů základního kádru. Nechci se na to vymlouvat, ale je to prostě fakt. Hrajeme pouze na tři útoky, ty síly nám pak ke konci utkání chybí a nedokážeme je zlomit na naši stranu,“ přikládá jeden z důvodů druhý nejstarší hráč týmu. Ten nejstarší, obránce Martin Lojek, v posledních dvou utkáních chyběl, ale v derby by se měl již vrátit do sestavy. Na pondělním tréninku se objevili i útočníci Dominik Adam a Slavomír Kadleček, ale o jejich startu se pravděpodobně rozhodne až po úterním tréninku.

Středeční derby s Velkým Meziříčí již pomalu vyhlíží i zkušený Martin Pleva. „Kluci z Velmezu nás v generálce před ligou trochu zesměšnili, takže jim máme určitě co vracet. Chtěl bych moc pozvat fanoušky a poprosit je, aby nás po třech kolech nezatracovali a věřili nám. Budeme se zlepšovat,“ uzavírá Pleva, který začíná již svoji 17. seniorskou sezonu ve žďárském dresu.

V posledním utkání naskočila za Plameny na střídavý start dvojice nových hráčů z jihlavské Dukly. Tím prvním je jedenadvacetiletý obránce Daniel Kowalczyk, který má již na svém kontě i extraligové zkušenosti (Kometa Brno, Karlovy Vary), navíc si třeba i na Hlinkově memoriálu a devatenáctce dělal kapitána na prestižním World Junior A Challenge. Druhým nováčkem v sestavě Plamenů byl jedenadvacetiletý útočník Vladislav Houška. Tento vysoký útočník se dokonce dokázal v utkání proti Opavě i bodově prosadit, když vstřelil jednu branku a u další asistoval. Start těchto hráčů ve středečním utkání proti Velkému Meziříčí bude záviset na jejich vytížení v mateřském klubu.

Dalším nováčkem v dresu se žetkem na prsou, který by se měl v derby objevit v sestavě Martina Sobotky, bude třiadvacetiletý obránce Vojtěch Pražák. Tento odchovanec jihlavského hokeje sbíral v posledních letech druholigové zkušenosti v Trutnově, kde si připsal na své konto čtyřicet šest utkání, ve kterých posbíral celkem osm brankových asistencí.

POSLEDNÍ ZÁPAS

3. kolo, sobota 25.09.2021
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou 6:4 (3:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Beránek (Vašenka, Římský), 10. Štindl (Zouhar), 16. Vašenka (Římský), 23. Vojtovič, 39. Kadula (Římský), 55. Beránek (Kunc, Vojtovič) – 6. Wasserbauer (Bureš, Gregar), 12. Malenovský (Houška), 27. Prokš (Bureš), 34. Houška (Čermák D., Pleva). Rozhodčí: Blaha - Rychlý, Tvrdý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:32. Diváci: 175. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 6:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Čáp (Sláma) – Pleva (C), Macek, Čermák J., Váňa, Kowalczyk, Půža – Štola, Wassebauer (A), Prokš (A), Štěpánek, Bureš (A), Malenovský, Čermák D., Houška.


HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Počátky hokeje: 1910
Stadion: Zimní stadion Velké Meziříčí (kapacita 1 500)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Trenéři: Karel Vejmelka

AKTUÁLNÍ INFORMACE

I v této sezoně můžeme říci, že Velké Meziříčí je ve své podstatě stále nováčkem 2. ligy, ale již první kola ukázaly, že nebude žádným otloukánkem. Velmez totiž vede po prvních třech kolech tabulku východní skupiny 2. ligy, když postupně porazil Kometu Brno "B" a poté na svém ledě i dva favority soutěže - Kopřivnici a Valašské Meziříčí.

INFORMACE O KÁDRU

Náš okresní rival zajímavě namixován z odchovanců Jihlavy, Třebíče a z hráčů, kteří předloni posunuli horácký hokejový klub do třetí nejvyšší soutěže. Tahouny mužstva by měli být Ondřej Malec, který v 1. lize nasbíral právě v dresu Jihlavy a Třebíče přes 300 startů, David Horký, jenž válel v Moravských Budějovicích a v posledních sezonách byl zvyklý sbírat přes bod na zápas a v neposlední řadě také Marcel Juráň. Zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na útočníka Tomáš Střecha (na fotce), který v minulosti působil i u Plamenů a zanechal tu velice dobrou stopu. Ten si v prvních třech utkání letošní sezony připsal na své konto stejný počet bodů.

Velké Meziříčí počítá oproti loňsku několik ztrát. Tou nejcitelnější je odchod Petra Krutiše, který byl právě s Davidem Horkým nejobávanějším útočníkem Moravských Budějovic. Horáci nemohou počítat se službami brankáře Zdeňka Slavíčka, jenž nově nastupuje za B-tým brněnské Komety. Soupiska je také ochuzena o obránce Aleše Trnku a Lukáše Horta.

Nově by Velké Meziříčí měli posílit mladíci Martin Barák, Patrik Mojdl a Lukáš Marek. První jmenovaný prošel mládežnickými výběry Jihlavy. Dospělý hokej si vyzkoušel právě v dresu Velkého Meziříčí, kde hrál na střídavé starty. Nyní by měl u Horáků strávit celou sezonu. To na Mojdla s Markem první mistrovské seniorské zápasy teprve čekají. Tito dvacetiletí hráči se dobře znají, jelikož spolu prošli třebíčskou mládeží.

POSLEDNÍ ZÁPAS

3. kolo, sobota 25.09.2021
HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ - HC Bobři Valašské Meziříčí 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Strnad (Ambrož, M. Vlašín), 40. Juráň (Malec, Horký), 43. Malec (Horký, Juráň) – 21. Podešva (Goiš), 40. Vávra (Goiš). Rozhodčí: Maťašovský – Hübl, Nechvátal. Vyloučení: 0:2, navíc Vávra (VAL) 10 min. OT (nesportovní chování). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 197. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

J. Juda ( Štourač) – P. Vlašín (A), Slabý, V. Burian, Kochánek, Báňa, Ambrož (C), Vranka – Malec, Juráň, Horký – Paták, Křenek (A), T. Střecha – Strnad, F. Střecha, M. Vlašín – M. Burian, Rozmarín .

PERMANENTKY & VSTUPENKY

Od pondělí mají žďárští fanoušci možnost si zakoupit permanentní vstupenky pro následující sezonu 2021/2022. Prodej permanentek probíhá v pokladně ZS před začátkem a během každého utkání a v prodejně SOBI SPORT vedle vchodu do zimního stadionu, viz. www.sobisport.cz

PROVOZNÍ DOBA SOBI SPORT:
Pondělí - Pátek | 14:00 - 17:00

VSTUPENKY ONLINE


Se společností Enigoo klub SKLH Žďár nad Sázavou spustil před sezonou 2019/2020 internetový prodej vstupenek. Postup je jednoduchý. Na přiloženém banneru (nebo ZDE), který odkazuje na internetový prodej, si jednoduše vyberete, zda si chcete zakoupit vstupenku na jednotlivé utkání nebo celoroční permanentku. Na email vám po výběru, zda chcete dospělé nebo dětské vstupné (a platbě kartou), přijde potvrzení se vstupenkou, v případě permanentky voucher. Vstupenku si jednoduše, s unikátním QR kódem, vytisknete, nebo jen ukážete kód na svém chytrém telefonu při vstupu na stadion.

CENÍK


PERMANENTKY
Dospělí:1050,-21 domácích zápasů základní části
JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:70,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:40,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA, je ovšem potřeba na pokladně vyzvednout vstupenku pro vstup přes čtečku na zimní stadion (případně jde tato sleva uplatnit i na internetu)
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého

DODRŽUJTE ROZESTUPY A VYUŽIJTE MÍST K SEZENÍ

SKLH Žďár nad Sázavou dělá vše pro to, aby se organizačně povedlo vše bez obtíží s důrazem na bezpečnost a ochranu zdraví každého účastníka této akce. Prosíme tedy všechny návštěvníky žďárského zimního stadionu o spolupráci a také o respektování daných pravidel. A VYUŽIJTE PROSÍM MÍST K SEZENÍ!

Pro fanoušky budou platit hlavně tato tři pravidla, neboli 3R:

  • RESPIRÁTORY
  • RUCE – JEJICH HYGIENA A DEZINFEKCE
  • ROZESTUPY