SOBOTKA: Letošní ročník druhé ligy bude mít výbornou úroveň

Zveřejněno 17.09.2021 | Redakce
Trenér Plamenů pohovořil v předsezónním rozhovoru o spokojenosti s herní přípravou, složení kádru, ale také ambicích do nového ročníku druhé ligy, který hokejisté Žďáru nad Sázavou odstartují už v sobotu na ledě Nového Jičína.


Martine, jak jsi byl spokojený s herní přípravou svého mužstva v srpnu a první polovině září?
Příprava byla ve stylu nahoru dolů. Těší mě, že jsme doma porazili silné týmy jako třeba Tábor nebo Hodonín. Tyto zápasy ukázaly, že sílu tento mančaft má. Poslední přípravný duel nám ale moc nevyšel, domácí debakl 3:8 s Velkým Meziříčím beru jako poučnou facku před soutěží. Tam nám nevyšlo vůbec nic, ukázali jsme si v něm, jak by se hrát nemělo.

Dá se říci, že jste střídali světlé okamžiky s těmi horšími?
Ano. Hodně se točila sestava, proto se naše výkony i výsledky hodně lišily. Nyní ale děláme za vším tlustou čáru, poučení si z toho ovšem vezmeme. Teď už začínáme nanovo, věřím, že jsme kvalitně připravení a sezonu dobře odstartujeme.

Co složení kádru, je podle Tvých představ?
Kádr je podobný tomu, který tu byl v minulé sezoně. Nedělali jsme žádné velké nákupy či posily, snažíme se dávat šanci těm klukům, kteří tu vyrostli. V rámci možností, které klub má, jsem s ním poměrně spokojený.

Je už konečný, nebo ještě dorazí nějaké posily?
Snažíme se ještě zrealizovat některé střídavé starty, protože tým není tak široký a nás čeká dlouhá sezona. Určitě ještě formou střídavých startů z prvoligových klubů na Vysočině zkusíme někoho získat. Vše je ovšem ve fázi jednání, proto jmén15a nebudu prozrazovat.

Do prvního mistrovského zápasu ještě nikdo nový nenaskočí?
Sezonu zahájíme s těmi, co tu už byli a v létě s námi trénovali. Hlavně v obraně nás ovšem tlačí bota, proto právě tam bychom chtěli nějaké hráče získat.

Do týmu se zapojil navrátilec Petr Štěpánek, o jehož dalším osudu ještě není jasno. Pro útok by měl být velkou posilou, že?
Byť vím, že by to pro Petra asi nebylo radostné, věřím tomu, že to dopadne tak, že u nás zůstane celou sezonu. Na druhou stranu si uvědomuji, že může kdykoliv dostat výhodnou nabídku a ze dne na den u nás skončí. V přípravě to od něj nebylo ideální, ale věřím, že se s postupujícími zápasy rozehraje.


"
„NAŠÍM CÍLEM JE DOSTAT SE DO PLAY-OFF, COŽ ZNAMENÁ UMÍSTĚNÍ DO ČTVRTÉHO MÍSTA. SOUČASNĚ CHCEME PŘEDVÁDĚT KVALITNÍ HOKEJ, PROTOŽE TEN SE HRAJE HLAVNĚ PRO DIVÁKY.“

S jakými cíli vstupují Plameny do další druholigové sezony?
První, v co doufám, je to, že sezona konečně proběhne normálně. Tedy, že nebude přerušená, snad se bude moci hrát i před diváky. Naším cílem je dostat se do play-off, což znamená umístění do čtvrtého místa. Současně chceme předvádět kvalitní hokej, protože ten se hraje hlavně pro diváky a my si přejeme, aby se jim naše hra líbila a na stadion se stále vraceli.

Jaká bude podle Tebe úroveň soutěže a kde hledat její favority?
Jak to sleduji, myslím si, že druhá liga liga bude mít letos výbornou úroveň a bude extrémně vyrovnaná. O první čtyřku svedou všechny celky velký boj. Podle mého v ní nebude takový mančaft, jakým bylo loni Znojmo. Pro mě jsou největšími favority mužstva Valašského Meziříčí a Kopřivnice. Oba kluby totiž vydatně posilovaly.

Sezonu v sobotu zahájíte na ledě Nového Jičína. Jaký je to pro začátek soupeř?
Hodně nepříjemný. Po pěti letech, které jsem strávil v první lize, tyto mančafty tolik neznám, ale vím, že Nový Jičín získal pár kluků z první ligy, je to velmi těžký a nebezpečný soupeř. Každý bodík, který u nich získáme, bude super.