Plameny zavítají na led prvoligového Šumperku

Zveřejněno 25.08.2020 | Redakce
Draci Pars Šumperk SKLH Žďár nad Sázavou
PR5, úterý 25.8.2020 18:00 ŠKODA Arena
Draci Pars Šumperk - SKLH Žďár nad Sázavou SUM - ZNS
Po nepříliš povedeném pátečním utkání proti Velkému Meziříčí čeká již dnes naše hokejisty daleko těžší zkouška, když zajíždí na led Draků ze Šumperka, které nově vede žďárská legenda Martin Sobotka. Utkání startuje v 18:00 ve Škoda Areně.

Z KABINY PLAMENŮ

Hlavní trenér Radek Haman dá v dnešním utkání proti Šumperku příležitost několika juniorům, naopak dnešním zápasem se s kádrem Plamenů rozloučí obránce Petr Beneš, který se rozhodl vrátit do Hlinska. Do branky by se měl postavit zkušený Jiří Sláma.

Předpokládaná sestava: Sláma (Čáp) - Pleva, Vašíček, Půža, Bazala, Beneš, Čermák J. - Bureš, Heinrich, Kmošek - Chlubna, Kadleček, Jícha - Adam, Prokš, Štola - Kyncl, Jindra

DRACI PARS ŠUMPERK

Počátky hokeje: 1945
Založení Draků Šumperk: 2003
Stadion: ŠKODA aréna (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, tmavě modrá
Trenér: Martin Sobotka

Loňská suverenita a odchod opor

Draci suverénně ovládli loňskou druholigovou skupinu Východ a po zásluze jim i přes nedohrané play-off byla nabídnuta možnost startovat v nadcházejícím ročníku Chance ligy. Tu vedení klubu v čele s panem Vladimírem Velčovským využilo. Jenže Šumperk musel kromě postupu řešit také několik velkých problémů.

Po sezoně totiž v klubu skončil úspěšný kouč Martin Janeček, kterého zlákalo volání ambiciozní Poruby a nahradil ho žďárský odchovanec Martin Sobotka. „Měli jsme v hledáčku nějakých šest jmen. Nakonec jsme se rozhodli pro Martina Sobotku. Je to mladý trenér a k našemu týmu, který se bude postupně doplňovat pro úspěšné působení ve vyšší soutěži, bude dobře pasovat,“ řekl na klubovém webu ředitel Šumperku Vladimír Velčovský.

Výrazné ztráty najdeme také v samotném kádru Draků, kromě brankáře Michala Waneckého, který si po neshodě s klubovým vedením hledá nové angažmá, skončil také veterán Tomáš Sedlák (konec kariéry), produktivní bek Tomáš Drtil a v neposlední řadě tahoun útočných řad Daniel Vachutka (oba Prostějov).

NOVINKY V KÁDRU

Po utkání s Opavou doplnili kádr Draků hned tři další hráči na zkoušku. Jsou jimi devatenáctiletý gólman Denis Vacek z Hradce Králové, devatenáctiletý útočník Jan Bernovský z Vítkovic a dvaadvacetiletý útočník Petr Kratochvíl z Komety Brno. Všichni tři nastoupili do utkání ve Vrchlabí. Hráči Stadionu měli celý zápas ve své režii, navíc šumperský celek trápila koncovka. Podle slov trenéra Martina Sobotky bude potřeba tým zredukovat a začít se věnovat důležitým věcem, které tým připraví na soutěž.

V kádru Draků se představí i Adam Spálovský, který v loňské sezoně působil právě v našem dresu. Naopak Jiří Kališ již kádr našeho soupeře opustil a nyní se zkouší probojovat do kádru znojemských Orlů.