Příprava začíná! Plameny míří do Třebíče

Zveřejněno 11.08.2020 | Pavel Mandát, Redakce
SK Horácká Slavia Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
PR1, úterý 11.8.2020 17:30 KHNP Arena
SK Horácká Slavia Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Přípravu na novou sezónu odstartují Plameny utkáním v prvoligové Třebíči. Zápas začíná v KHNP ARÉNĚ v úterý v 17:30.

Z KABINY PLAMENŮ

Do brány by se měl postavit, podobně jaké v loňském úvodním přípravném zápase, zkušený Jiří Sláma, v obraně by se měli ukázat i úplní nováčci Miroslav Bazala s Patrikem Vašíčkem a v útočných řadách Jakub Kmošek.

Předpokládaná sestava: Sláma (Čáp) - Pleva, Bazala, Vašíček, Beneš, Půža, Čermák J. - Bureš, Heinrich, Gregar - Chlubna, Prokš, Jícha - Kmošek, Kadleček, Čermák D.

SK Horácká Slavia Třebíč

Založení klubu: 1928
Stadion: KHNP Arena (kapacita 5 000 míst)
Klubové barvy: modrá, bílá a červená
Trenér: Roman Mejzlík

INFORMACE

Bílé hvězdy mají za sebou už dvě zápasové prověrky na následující sezonu. Svěřenci Romana Mejzlíka a Jaroslava Barvíře si nejdříve poradili s Havlíčkovým Brodem 6:2, aby posléze nestačili na jihlavskou Duklu poměrem 3:5.

O výsledky však v přípravném období nejde. Hlavní je opět si zvyknout na zápasové tempo, vyzkoušet nové hráče a optimalizovat sestavu pro začátek sezony. Z tohoto pohledu může být Třebíč spokojena. Z hráčů na zkoušku dostali svou příležitost kupříkladu brankář Jan Mičán, obránci Lukáš Zukal a Lukáš Chalupa, nebo útočníci Václav Krliš či olomoucké duo Podlaha – Kořenek. Opomenout nelze ani nasazení talentovaných třebíčských odchovanců Zdeňka Vedrala a Patrika Mojdla.

Po dvou přípravných zápasech se z kádru Horáků poroučel útočník Jakub Planý. Odchovanec mladoboleslavského hokeje tak učinil po vzájemné dohodě s klubem, přičemž jeho prioritou je teď jiná životní cesta, která nebude mít své základy v hokeji. Naopak novou tváří je obránce Lukáš Kříž. Ten udělal své první hokejové krůčky Českých Budějovicích, oblékl rovněž dres Písku, Tábora nebo slovenské Žiliny. Výborné jméno si udělal ve druholigovém David Servisu, kde byl nejlepším zadákem. Naposledy pak působil ve Francii.