HOD - ZNS 0:4 - Skvělý Sláma zajistil Plamenům tři body

Zveřejněno 13.02.2020 | Redakce
Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
39., středa 12.2.2020
Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Hodonín: Kubáň (Javůrek) – Ševčík, Věžník, Slabý, Miklík, Janošek, Sedláček, Horák – Dobiáš, Jurča, Leška, Charvát, Polák, Hložánek, Fajkus, Janás, Pröschl, Komínek, Krejčí, Mlynář.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Černohorský, Pleva, Spálovský, Kadleček, Kališ, Jenáček – Jícha, Medek, Kovářů, Bureš, Kunstmüller, Wasserbauer, Čermák, Gregar, Chlubna, Heinrich.
Branky a nahrávky: 18. Kovářů (Bureš), 21. Jícha (Wasserbauer, Čermák), 33. Chlubna (Čermák, Wasserbauer), 46. Gregar (Kovářů). Rozhodčí: Maťašovský – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 885. Průběh utkání: 0:4.
Plameny ve 39. kole druhé ligy skupiny Východ zvítězily na ledě Drtičů z Hodonína v poměru 4:0 a udržely si naději na účast ve vyřazovacích bojích. Hosty za důležitou výhrou nasměroval v závěru první třetiny Ondřej Kovářů, v té druhé pak náskok navýšili Jícha s Chlubnou. Slovácký celek se snažil výsledek zvrátit, ale ve třetí třetině přidal čtvrtý gól Martin Gregar a bylo rozhodnuto. Brankář Jiří Sláma pochytal všechny střely Drtičů a připsal si tak své druhé čisté konto v sezoně.

Reportáž

V honbě za dalšími druholigovými body se Plameny tentokrát poměřily na zimním stadionu Václava Nedomanského s Drtiči z Hodonína. Hned v první minutě nabídl hostům svou nedisciplinovaností přesilovou hru domácí útočník Mlynář, ale šanci již rychle do vedení žďárští hokejisté nevyužili. V následujících minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou a obě mužstva několikrát prověřila soupeřova gólmana. Ke změně stavu však došlo až na konci 18. minuty. Větší aktivitu hostí ve druhé polovině první periody přetavila po úniku dvou na jednoho v gól dvojice Lukáš Bureš a z dorážky skórující Ondřej Kovářů - 0:1. Do kabin tak po první části šli mnohem spokojenější svěřenci trenéra Radka Hamana.


Na začátku druhé třetiny ještě Plameny dohrávaly přesilovou hru, poté, co byl 32 vteřin před první sirénou vyloučen za hákování hodonínský Jurča. A tentokrát už provinění domácích nezůstalo bez potrestání. Z druhé periody uplynulo pouhých 16 vteřin, když se po nahrávkách Jana Wasserbauera a Davida Čermáka prosadil Lukáš Jícha - 0:2. Následná vyloučení žďárského Chlubny v 24. a domácího Dobiáše v 31. minutě změnu stavu nepřinesla, ale ani ne půl minuty po návratu domácího útočníka na led se skóre utkání měnilo potřetí. A byly to opět Plameny, kdo se mohl radovat. Gólové asistence si opět připsali Wasserbauer s Čermákem, úspěšným střelcem byl tentokrát Tomáš Chlubna - 0:3. Na nepříznivě se vyvíjející skóre utkání se domácí trenéři rozhodli zareagovat změnou v brankovišti. Kubáně v brankovišti Drtičů nahradil mladý Javůrek. Na konci 2. třetiny si Hodonínští ještě jednou zahráli přesilovku, když byl za podražení vyloučen žďárský Kunstmüller, ale na tříbrankovém vedení Plamenů se už do druhé sirény nic nezměnilo.
Od začátku třetí třetiny bylo znát, že se domácí nehodlají smířit s výsledkem a jejich snaha alespoň zkorigovat stav utkání byla více než znatelná. Hned několikrát se ocitli v nadějné situaci před hostujícím Slámou, ale jejich projektily buď žďárský brankář pokryl, anebo mířily mimo zařízení. Naděje domácích nakonec v čase 46:00 zmařil žďárský Martin Gregar, který po nahrávce Ondřeje Kovářů zvýšil už na 0:4. V tu chvíli už se domácí zlomili. Přestože hráči zpod Zelené hory svými fauly domácím nabídli ještě tři přesilovky, přičemž v té poslední hráli Drtiči dokonce 26 vteřin jen proti třem soupeřům, skóre utkání se již nezměnilo a Plameny si tak z rodiště prvního československého prezidenta T. G. Masaryka odvezly veledůležité 3 body.
 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (SHK Drtiči Hodonín): „Kdybychom hráli ještě dva dny, tak gól asi stejně nedáme. Jenom snaha prostě někdy nestačí. Žďár hrál chytře, dobře zezadu a po brejkových akcích trestal naše chyby. Soupeře navíc podržel brankář. My jsme si taky vytvořili nějaké šance. Hlavně v přesilovkách jsme měli spoustu střel i dorážek, ale puk jsme do sítě nedostali. Naopak soupeř ztrestal každou naši chybu. Možná to vyzní divně, ale třetí třetina se hrála pouze na jednu branku. My musíme nepříjemnou porážku skousnout, k hokeji i takové výsledky patří. Určitě se s tím popereme. S kluky jsme si už v kabině něco řekli. Věřím, že je naladíme na sobotu, kdy nás čeká další domácí duel.“ (www.shkhodonin.cz)

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes to bylo velmi dobře odehrané utkání, především z hlediska odpovědnosti a obětování se pro mužstvo. Hráči padali do střel, byla z nich cítit obrovská chuť po vítězství, která byla ještě podpořená dnes opravdu skvělým Slámou v brance.“