Pátý duel proti týmu z Východu, do Žďáru přijede Tatra Kopřivnice

Zveřejněno 30.11.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC ISMM Kopřivnice
22., sobota 1.12.2018 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC ISMM Kopřivnice ZNS - KOP
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Druhá hokejové liga bude pokračovat již tuto sobotu a Plameny se znovu představí na Bouchalkách! Po vítězném derby přivítají na vlastním ledě netradičního soupeře z Kopřivnice. Půjde o pátý duel v letošní sezoně s týmem z Východu, úvodní buly od 17:30.

TATRA BY POTŘEBOVALA DOTANKOVAT

Hokejisté Kopřivnice začali letošní ročník výborně, v jednu chvíli se navíc pohybovali na špičce celé tabulky východní skupiny. V posledních utkáních, ale jakoby Tatře došlo palivo. Z pěti posledních zápasů totiž Kopřivnice zvítězila pouze jedinkrát doma s Novým Jičínem. Aktuálně Tatra ztratila i pozici zajišťující play-off. Kopřivnici poslední porážky katapultovaly na páté místo. Nic však rozhodně není ztraceno, neboť na čtvrtou Opavu ztrácí jediný bod. O motivaci mají hokejisté ze severní Moravy dostatečně postaráno.

PLAMENY ZVLÁDLY DVA ŠLÁGRY KOLA

Žďárští hokejisté neměli vůbec jednoduchý los a po domácí porážce s Hodonínem je čekala cesta na led zvedajícího se Písku. Tam utkání Plameny zvládly otočit a dva body za výhru v prodloužení získaly i z horké šumperské půdy, tedy lídra tabulky ze skupiny Východ. V posledním kolem bylo na programu derby Vysočiny a i v něm si žďárští hokejisté došli pro vítězství. To už bylo za tři body. Plameny mají v tabulce skupiny Jih, již devítibodový náskok na své soupeře, ačkoliv druhé Moravské Budějovice mají zápas k dobru. Přes to, žďárští hokejisté moc dobře ví, že bodovat je potřeba nadále.