Plameny si vytvořily náskok a ten nepustily, derby zvládly na jedničku

Zveřejněno 28.11.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
21., středa 28.11.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar, Pika – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Čermák, Krupka, Hasoň, Stehlík, Wasserbauer
BK Havl.Brod: Marek (41. Novák) – Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Ludvík, Holenda, Michálek, Voříšek, Chlubna, Přidal, Třetina, Milfait, Kozlík
Branky a nahrávky: 3. Peslar (Kunstmüller, Hasoň), 16. Čermák (Bureš, Wasserbauer), 35. Wasserbauer (Čermák), 36. Kunstmüller (Krupka), 37. Bureš (Čermák), 50. Čermák (Pleva) – 35. Holenda (Voříšek, Kulhánek), 44. Nepokoj (Michálek, Třetina), 45. Nepokoj (Milfait). Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:5, navíc Kadlec 10 OT a Milfait 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1475. Střely na branku: 40:29 (11:10, 15:10, 14:9). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:3, 6:3.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Derby představovalo znovu fantastický hokej se skvělou atmosférou. Lépe začali domácí hokejisté, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok a paradoxně snižující gól Bruslařů nastartoval Plameny k rozhodujícímu odskoku. Havlíčkův Brod se ale nevzdal a vrátil se zpět do zápasu, nicméně králem Vysočiny byli alespoň pro tentokrát hokejisté Žďáru nad Sázavou.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Derby začalo opravdu zostra a daleko lépe pro domácí celek. Ten uzavřel Bruslaře ve vlastním pásmu a hned z první střely se radoval z vedoucí branky. Obránce, ačkoliv dnes výjimečně útočník Jakub Peslar z pravého kruhu přehodil beton Davida Marka - 1:0. Havlíčkobrodští posléze měli velké problémy s rozehrávkou a podepsala se na nich mírná nervozita, ovšem ta během následujících minut pominula. Slušnou šanci měl například Třetina, ale domácí brankář sklapl betony. Gólové šance měli i domácí, zejména Hasoň, jenž nedokázal protlačit kotouč do odkryté branky. Na druhé straně zase zachránila domácí tyčka, neboť tu nastřelil v další přesilové hře Milfait. Havlíčkův Brod měl hrát další přesilovou hru, ovšem sportovní gesto a respekt ke hře a soupeři prokázal ukázkově Tomáš Chlubna, jenž ve skutečnosti zakopl o brankovou konstrukci a faul odvolal. "Odměnou" mu za to byl o dvacet sekund později gól ve vlastní síti, nicméně i takový je hokej. Lukáš Bureš přenechal puk mezi kruhy Davidu Čermákovi, jenž osamocený prostřelil Marka - 2:0.

Druhou třetinu herně ovládli hosté, kteří si vytvářeli hodně šancí ale Loubal byl opravdu pozorný a domácí tým výrazně podržel. Naopak branky střílely Plameny, ale začneme postupně. Velkou šanci měl Přidal, jenž dostal přihrávku od Třetiny před poloprázdnou branku, ovšem Loubal se skvěle přesunul a zneškodnil jeho šanci. Žďárští posléze nevyužili přesilovou hru a naopak po jejím skončením se radovali hosté. Voříšek potáhl kotouč mezi kruhy, vystřelil a Loubal vyrazil puk jen na hůl Vojtěcha Holendy, jenž dotlačil puk do odkryté branky - 2:1. Pak začali úřadovat domácí. Hned po patnácti sekundách hry totiž dostal ukázkovou přihrávku skrz útočné pásmu z hole Čermáka Jan Wasserbauer, jenž z první prostřelil Marka - 3:1. Navíc ještě po minutě a půl sehráli krásnou akci Kunstmüller s Krupkou, jenž krásně přenechal puk před prázdnou branku právě Luboši Kunstmüllerovi a ten neměl problém zasunout puk do sítě - 4:1. Černou dvouminutovku pro hosty završil Lukáš Bureš, jenž dostal puk znovu od Davida Čermáka před brankovištěm a prostřelil Marka - 5:1.

Do třetí třetiny šli hosté s vědomím, že nemají co ztratit. Za to na domácích se projevila mírná nervozita a tím spíš, že Havlíčkův Brod se velice rychle dostal zpět do zápasu. A to hlavně díky dvěma ranám od modré čáry a obě zařídil stejný hráč podobnými brankami. Prvně Martin Nepokoj prostřelil Loubala, který měl zakrytý výhled - 5:2. A o minutu a něco později se znovu Martin Nepokoj trefil od modré čáry, i když i tentokrát Loubal nemohl moc na tuto ránu reagovat - 5:3. To trochu nalomilo sebedůvěru domácích, kteří ale zbytek zápasu zvládli s bravůrou. Navíc v polovině třetí třetiny vrátil tříbrankový náskok domácí David Čermák, jenž z kruhu prostřelil již střídajícího Nováka - 6:3. V posledních deseti minutách si Plameny pohlídaly výsledek.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dnes to byl pro diváky velice krásné utkání. Výhry vždycky potěší a v derby s Brodem dvakrát. My jsme za stavu 2:0 trochu vypadli z role, a bylo klíčové, když Havlíkův Brod snížil a my jsme dokázali třikrát odpovědět. Hosté se znovu dokázali dostat rychle do zápasu, ale nás neskutečně podržel Matěj Loubal. Kluci závěr zápasu zvládli a jsme šťastní za tři body."

Miroslav Duben (asistent trenéra BK Havlíčkův Brod):
„Nevstoupili jsme do zápasu dobře, prvních deset minut patřilo domácím, kteří se dostali i do dvougólového vedení. Myslím, že přibližně od desáté minuty až do druhé třetiny, kdy se nám podařilo snížit na 1:2, jsme byli lepším týmem a snížili jsme zaslouženě. Bohužel pak přišla černá dvouminutovka, ve které jsme inkasovali tři góly. Nechtěli jsme to vzdát. Chtěli jsme zabojovat a s výsledkem něco udělat. Podařilo se nám v poslední části ještě snížit na rozdíl dvou branek, ale opět vlastní nedisciplinovaností a faulem v útočném pásmu jsme se připravili o šanci. Soupeř nás z přesilovky potrestal a bylo po zápase.“

Fotogalerie