Středa derby je třeba, na Bouchalky přijedou Bruslaři z Havlíčkova Brodu

Zveřejněno 27.11.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
21., středa 28.11.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Již potřetí v této sezóně dojde na třaskavé derby mezi žďárskými hokejisty a jejich sousedy z Havlíčkova Brodu. V posledních letech je navíc tato rivalita pravidelně okořeněna soubojem o čelo tabulky. Nejinak tomu je i tentokrát, kdy se utkají první s třetím týmem tabulky. Lze tedy opět očekávat tvrdý boj o každý centimetr ledu a hokej vysoké kvality.

BRUSLAŘŮM SE V POSLEDNÍCH KOLECH PŘÍLIŠ NEDAŘILO

V uplynulých dvou sezónách havlíčkobrodští hokejisté vždy dokráčeli až do baráže o 1. ligu a podobné cíle si hráči a realizační tým z Kotliny vytyčili i letos. Listopad ovšem nezastihl Bruslaře v optimálním rozpoložení. Ze čtyř zápasů hned třikrát prohráli a připsali si na své konty jen tři body. Prohra 8:6 na ledě silného Šumperku ještě nebyla tak velkým překvapením, ale domácí porážky od Písku (3:6) a Moravských Budějovic (5:7) už jsou poměrně nečekanými ztrátami. Přesto jsou havlíčkobrodští hokejisté bezpečně na třetím místě tabulky a s dvě dohrávanými zápasy mohou v případě plného bodového zisku nejen poskočit na druhou příčku, ale také se výrazně dotáhnout na vedoucí Plameny. Výhodou pro svěřence trenéra Čelanského navíc může být větší odpočatost, vzhledem k tomu, že jejich sobotní utkání na ledě Valašského Meziříčí muselo být kvůli závadě na rolbě odloženo.

Mezi tradiční opory havlíčkobrodského kádru již tradičně patří brankář Čeněk Novák, který se ovšem v posledních zápasech trochu svezl se špatnými výkony celého týmu. V obraně je stálicí Tomáš Semrád s bilancí 5+10. Mezi útočníky se nejvíce daří již tradičně Miroslavu Třetinovi 7+18, který se díky svým výrokům na adresu hodonínského trenéra Dorniče v posledních týdnech dostal i na přední stránky celorepublikových periodik. Novou posilou Bruslařů je pak mladý obránce Patrik Kadeřávek, který je odchovancem pražské Sparty a do Havlíčkova Brodu byl zapůjčen z Kadaně. Z pěti odehraných zápasů má na svém kontě již 3 góly a 2 asistence a prozatím si tak drží velice dobrou bilanci bodu na zápas.

PLAMENY MAJÍ NA KONTĚ DVĚ VÝHRY V PRODLOUŽENÍ

Také svěřenci trenéra Konečného se v posledních zápasech nevyhnuli překvapivým zaváháním, především v domácím souboji s hodonínskými Drtiči, kterým podlehli 4:7. Z posledních 7 zápasů si však připsali plných 6 výher a 16 bodů do tabulky, což jim momentálně zaručuje první místo se solidním šestibodovým náskokem na druhá Žihadla z Moravských Budějovic. Zvláště poslední dva zápasy se nesly ve znamení tvrdě vybojovaných bodů (oba skončily shodně výhrou 2:3 v prodloužení). Nejprve musely Plameny otáčet dvoubrankové manko na ledě Písku a následně jely na horký led šumperských Draků, kteří vedou skupinu východ. 4 body vybojované v těchto střetnutích mohou mít na konci sezóny cenu zlata a především ukazují na velkou morální sílu mužstva, které letos už po několikáté dokázalo obrátit nepříznivý vývoj utkání a doslova vyválčit body v posledních minutách a sekundách zápasů.

Mezi další pozitiva pak patří dobré výkony nových akvizic v dresu Plamenů. Jak mladý David Čermák z Jihlavy (2+1), tak poslední posila Jakub Kadlec (0+3) v posledních zápasech sbírají body a pomáhají posílit již tak velice údernou sílu žďárské ofenzivy.

V DERBY PLATÍ VÝHODA DOMÁCÍHO LEDU

V posledních dvou sezónách se stalo pravidlem, že v derby vždy vítězí domácí družstvo. Jak loni tak letos si zatím oba týmy ve vzájemných utkáních drží domácí neporazitelnost. Včetně přípravných zápasů toto pravidlo platilo již osmkrát a žďárští fanoušci jistě doufají, že nebude porušeno ani v devátém případě.

Jestli se Bruslařům tentokrát podaří zlomit kouzlo domácího ledu, nebo si Plameny vybudují na čele ještě vetší náskok se můžete přesvědčit již tuto středu 28.11. od 18:00, buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.

3st 19.09.2018 SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod5:4
11so 20.10.2018 BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou6:3