Kabina Plamenů podpoří charitativní akci, Movember zakončí oholením knírků v nemocnici

Zveřejněno 15.11.2018 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárský hokejový klub se znovu podílí na dobré věci. Měsíc listopad je už tradičně ve znamení Movemberu a už v dřívějších letech se hráči individuálně na této tradici podíleli. Letos se ve spolupráci s Nemocnicí Nové Město na Moravě zapojila celá kabina A týmu, včetně vedení klubu. Knírky, které hráči vypěstují budou v prostorách nemocnice symbolicky odhozeny v rámci charitativní akce 28. listopadu.

Po povedené loňské akci Plameny hrají pro věž, se klub SKLH Žďár nad Sázavou podílí na tradičním Movemberu ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí. Jak jste si mohli při zápasech A týmu všimnout, hráči si nechali během listopadu narůst knírek. Tato tradice se každoročně během listopadu koná po celém světě a poukazuje na podporu zdraví mužů a osvětu mužských onemocnění jako je například rakovina varlat nebo rakovina prostaty.

Hráči nepodpoří tuto osvětu pouze tím, že si nechají narůst symbolizující knírek. Kabina A týmu, včetně vedení klubu přispěje i finančně na podporu nadace Muži proti rakovině. „Jako klub jsme se k tomu postavili tak, že pomůžeme dobré věci. Kabina si uvědomuje tuhle problematiku a vzala to příkladně,“ prozrazuje manažer klubu Miloslav Šimon. Přispět mohou i fanoušci. Na českém webu Movember si může kdokoliv nejen zjistit o celé akci mnohem více, ale zároveň může nadačnímu fondu Muži proti rakovině přispět jakýkoliv fanoušek pod hlavičkou Nemocnice Nové Město na Moravě a její přátelé zde jakoukoliv částkou. „Jakmile jsme si v nemocnici řekli, že vymyslíme akci související s Movemberem - měsícem, který neoholenými kníry upozorňuje na prevenci rakoviny prostaty, žďárští hokejisté byli první, koho jsme oslovili. Kapitán “A“ týmu Martin Pleva reagoval úžasně: „Jdeme do toho, berte to jako hotovou věc, od zítřka se neholíme,“ libuje si tisková mluvčí Nemocnice Nové město na Moravě Tamara Pecková.

MOVEMBER VYVRCHOLÍ OHOLENÍM

Ve středu 28. listopadu, tedy v den derby s Havlíčkovým Brodem proběhne na recepci chirurgie nemocnice v Novém Městě na Moravě charitativní akce holení knírků. Přijít může široká veřejnost a chybět u toho nebudou ani hráči a vedení žďárského hokejového klubu. „Domluvili jsme se, že přispějeme dohromady jako klub. Do nemocnice se přijdou hráči nechat oholit a předat příspěvek,“ uvádí Miloslav Šimon. Výtěžek z této akce poputuje Nadačnímu fondu Muži proti rakovině. „Nádherný knír si pěstuje manažer klubu Miloslav Šimon, přidal se i týmový lékař Michael Jirčík. Pokud přijedou na naše charitativní skupinové holení 28. listopadu úplně všichni, bude to paráda, moc se těším. Přidat se mohou samozřejmě i fanoušci tím, že dorazí 28. listopadu mezi 12 a 16 hodinou k nám do nemocnice do improvizovaného holičství na recepci chirurgie a nechají se oholit od budoucích kadeřnic Střední školy obchodní a služeb SČMSD,“ prozrazuje více tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

V SOBOTU NA HODONÍN V RŮŽOVÉM

V den boje za svobodu a demokracii, tedy 17. listopadu se bude bojovat i právě za mužské zdraví a během utkání si můžete všimnout další z připomínek Movemberu. Boj proti rakovině symbolizuje celosvětově růžová barva. Právě ta bude zdobit žďárské hokejisty v utkání proti Drtičům z Hodonína. Plameny si tradiční bílé tkaničky a pásky na hole, vymění právě za ty růžové. Barevně sehraný bude celý tým. Chybět zároveň nebudou, tak jako od začátku listopadu neoholené knírky hráčů.

Žďárští hokejisté tak navážou na loňskou spolupráci s novoměstskou nemocnicí. Loni výrazně přispěli na koupi nové urologické operační věže, na její pořízení pomohli sehnat přes tři sta tisíc korun, výtěžek celé akce putoval na nákup přístroje, který pomáhá také v boji proti rakovině prostaty.

| Movember v podání Martin Kuřítka. Foto: Petr Nedvěd

| Movember v podání Tomáše Franka. Foto: Petr Nedvěd

| Movember v podání Jakuba Peslara. Foto: Petr Nedvěd