Dalším soupeřem Plamenů budou tuto středu Lední medvědi z Pelhřimova

Zveřejněno 13.11.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lední Medvědi Pelhřimov
17., středa 14.11.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lední Medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Po víceméně povinném sobotním vítězství nad posledním týmem tabulky David Servisem změří Plameny ve středu síly s pro změnu předposledním Pelhřimovem. Svěřenci trenéra Michala Konečného si v posledních kolech vypracovali na čele tabulky již pětibodový náskok a jistě ho budou chtít v dalších dvou zápasech na domácím ledě minimálně udržet.

LEDNÍ MEDVĚDI V POSLEDNÍCH TŘECH ZÁPASECH NEBODOVALI

Hokejisté z města kuriozit a rekordů zažívají v posledních letech již vcelku tradiční průběh sezóny, kdy se po většinu času pohybují v spodních patrech druholigové tabulky. Nejinak je tomu i letos, kdy mají Pelhřimovští po 14 odehraných kolech na svém kontě 12 bodů a jen 4 vítězství (2 z nich v prodloužení). Na druhou stranu, při pohledu na výsledky Ledních medvědů můžeme vidět, že jen málokdy prohrávají výraznějším rozdílem. Z 10 proher jich bylo celých 6 jen o jediný gól (dvakrát si Pelhřimovští připsali alespoň bod za prohru v prodloužení). Stejně tak i jejich vítězství jsou většinou velice těsná. Třikrát ze čtyř výher se radovali v poměru 5:4 (dvakrát z toho až v prodloužení). Je tedy zřejmé, že na Bouchalky přijede houževnatý soupeř.

Výjimkou z pravidla těsných výsledků Pelhřimovských byl poslední zápas na ledě moravskobudějovických Žihadel, který skončil jednoznačným skórem 6:2 pro domácí. Ti odskočili již v první třetině do tříbrankového trháku a zbytek střetnutí pak již jen v klidu kontrolovali.

PLAMENY MUSELY POSLEDNÍ DVA ZÁPASY OTÁČET

Naproti tomu žďárští hokejisté si v posledních střetnutích, zdá se, libují v otáčení skóre. Jak v duelu s Orlovou, tak v sobotním domácím utkání s David Servisem doháněli dvoubrankové manko. Nutno však podotknout, že úspěšně, díky čemuž mají z posledních tří zápasů plný počet 9 bodů a podařilo se jim na čele tabulky zase mírně odskočit druhému Havlíčkovu Brodu.

Rozhodující částí posledního utkání proti Jihočechům se ukázala perioda mezi 33. a 36. minutou, kdy Plameny otočily z 1:3 na 4:3 a v závěrečné části si už svůj náskok jen pojistily dalšími dvěma brankami.

OBĚ DOSAVADNÍ STŘETNUTÍ V TÉTO SEZÓNĚ VYZNĚLA JASNĚ PRO PLAMENY

Vzájemná utkání Plamenů a Ledních medvědů v posledních dvou sezónách vyznívají vcelku jednoznačně pro tým zpod Zelené hory. V minulém ročníku se žďárští hokejisté radovali hned třikrát (5:2 doma a 4:6 a 1:8 venku) a jediné zaváhání si připsali v 21. kole na vlastním ledě (3:4). V letošní sezóně vyznívá bilance obou soupeřů dosti podobně. Hráči s plamenným Ž na hrudi nejdřív zdolali Lední medvědy 6:1 na domácím ledě v přípravě. Následně uspěli opět na Bouchalkách 6:2 v 1. kole letošní sezóny a poslední zápas vyhráli pro změnu 1:6 na ledě Pelhřimovských.

Jestli se Plamenům povede skolit Lední medvědy opět tenisovým skóre, nebo se hráčům od řeky Bělé tentokrát podaří vzepřít se osudu, se můžete přesvědčit ve středu 14.11. od 18:00 hodin buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo pomocí již tradičního on-line přenosu.

1st 12.09.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Lední medvědi Pelhřimov6:2
9so 13.10.2018 Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou1:6