Dorostenci v klíčovém utkání přehráli v Tábor

Zveřejněno 29.09.2018 | Tomáš Masař
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 29.9.2018
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Korytar (Machálek) – Kofroň, Krch, Šťastný, Šrubař, Janda – Eremiáš, Budík, Mareš, Nevšímal, Čančura, Cháb, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát.
SKLH Žďár nad Sázavou: Dlouhý (Havlík) – Macek, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Valkoun, Pražák, Kotrba, Elis, Matas, Brúha, Bačo, P. Doležal, J. Doležal.
Branky a nahrávky: 11. Kundrát (Janda, Eremiáš), 64. Vaněk (Cháb) – 13. Bačo (Macek), 23. Macek (Procházka, Bačo). Rozhodčí: Jakub Horáček – Michal Zíka a Petr Bělohlav. Vyloučení: 7:5, navíc Bačo (ZNS) 10 min. (nesportovní chování), Kofroň (TAB) a Brúha (ZNS) oba 5 min. + trest do konce utkání (hrubost). Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 10:11, 9:10, 15:8 - 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2 - 1:0.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Žďárským dorostencům se dnes podařilo ve veledůležitém utkání uspět na ledě Kohoutů z Tábora. Po bojovném a kolektivním výkonu nakonec mladé Plameny soupeře přetlačily 2:1. V prodloužení se štěstí nakonec i přes četné šance žďárských mladíků přiklonilo na stranu domácích, kteří z ojedinělé šance skórovali a připsali si alespoň bod z prodloužení.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

S vědomím důležitosti zápasu se oba týmy pustily do boje s velkou vervou a spíše než branky padaly v utkání tresty. Jako první byl v 5. minutě vyloučen žďárský Valkoun, ale o necelou minutu později jej následoval domácí Kundrát, a ani jedno z mužstev nedokázalo zkrácenou početní výhodu využít. Při druhém vyloučení mladých Plamenů v 10. minutě už se domácí Kohouti dokázali prosadit. Po přihrávkách Marka Jandy a Adama Eremiáše skóroval Martin Kundrát - 1:0. Podobný kousek se o chvíli později povedl i žďárským dorostencům. Jandův prohřešek potrestal v čase 12:54 Martin Bačo, kterému asistoval Václav Macek - 1:1. Za stejného stavu se také poprvé odcházelo do kabin.

V podobném duchu se nesla i prostřední část, o co méně bylo k vidění gólů, o to více naskakovalo na světelné tabuli trestů na obou stranách. Hned v úvodu se provinil vystřelením puku mimo hřiště opět domácí Janda a i napodruhé dokázali žďárští dorostenci jeho pobyt na trestné lavici využít. Branku tentokráte slavil Václav Macek a body za nahrávky si připsali Michael Procházka a Robert Bačo - 1:2. V 29. minutě fauloval žďárský Beran unikajícího Chába, ale ten následné trestné střílení proměnit nedokázal. Konec druhé třetiny pak zpestřila ještě potyčka domácího Kofroně s hostujícím Brúhou, za níž si oba vysloužili 5 minut a trest do konce utkání za nesportovní chování. O něco spokojenější pak po druhé siréně byly přeci jen mladé Plameny, které do kabin odcházely s jednobrankovým náskokem.

Ve třetí části se domácí Kohouti pokusili vyvinout zvýšenou aktivitu ve snaze utkání alespoň vyrovnat, přičemž hned na začátku třetiny měli další možnost přesilové hry při vyloučení žďárského Macka. Plameny ale toto oslabení, stejně jako všechny snahy domácích o srovnání, přestály a po kvalitním výkonu si zaslouženě připsaly 3 body za vítězství. Tečku za utkáním pak učinilo vyloučení domácích v poslední minutě za příliš mnoho hráčů na ledě, které ještě umocnil táborský Čančura dalším dvouminutovým trestem za nesportovní chování.

Prodloužení bohužel mladíků s plamenným Ž na hrudi nevyšlo. I přes několik šancí se jim skórovat nepodařilo a naopak soupeř využil jedno z mála zaváhání hostující obrany a v čase 63:22 připsal na konto Kohoutů alespoň jeden bod za úspěch v prodloužení Kryštof Vaněk, kterému asistoval Filip Cháb.

.

.

.

 

Ohlasy po utkání

Martin Nečas st. (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dnes to byl zajímavý duel z konce tabulky. Myslím si, že dnes kluci podali bojovný a kolektivní výkon a že jsme si dnes 3 body zasloužili. Škoda jen, že v prodloužení jsme měli 4-5 šancí a soupeř nám z jedné chybičky sebral ještě ten bod z prodloužení. Je to vlastně jediná taková kaňka na dnešním zápase, protože dnes jsme si zasloužili všechny 4 body. Tohle byl konečně zápas, tak jak by měl být. Kluci bojovali a hráli pro tým."