Junioři nadějný výsledek na Kometě neudrželi a odjíždějí z Brna s prázdnou

Zveřejněno 29.09.2018 | Tomáš Masař
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
9., sobota 29.9.2018
Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou KBG - ZNS
Kometa Brno: Micka (Kašpar) – Kučera, Holemý, Kučeřík (C), Mlčák, Sedláček, Studený – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzín, Hubáček, Krejčí, Malý, Kadlic, Primožič, Kunc, Bartes
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Vít) – Černohorský, Mikulík, Furch, Klodner, Poizl, Klusáček, Cibuzar – Kouba, Konečný, Vojinovič, Jedlička, Pětník, Malenovský, Nečas, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
Branky a nahrávky: 13. Popelka (TS), 35. Malý (Studený, Kučeřík), 53. Snášel (Popelka, Kadlic), 56. Holemý (Kučeřík, Snášel), 59. Snášel, 61. Minárik (Kučeřík, Kunc) – 5. Nečas (Nikolič), 21. Poizl (Konečný, Nagy), 21. Jedlička (Vojinovič). Rozhodčí: Michal Antonín - Michal Brzobohatý, Jan Vašíček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 51:35 (13:17, 14:13, 23:5 - 1:0). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 5:3 - 1:0.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Značně oslabení žďárští junioři dnes na ledě vedoucího týmu tabulky odehráli velice smolný zápas. Více než 50. minut drželi vedení, které ztratili až v samotném závěru utkání. Ani v následném prodloužení se jim nezadařilo a přes srdnatý výkon tak odjíždějí z Brna s prázdnou.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Poté co žďárští junioři přestáli vyloučení Poizla hned v úvodu, sami udeřili v početní výhodě. Faul domácího Studeného potrestal v čase 4:25 po přihrávkách Jakuba Nikoliče a Jana Klodnera Jakub Nečas - 0:1. Další vyloučení domácích, konkrétně Kadlice, už mladé Plameny využít bohužel nedokázaly. Stejně se (ne)vedlo domácí Kometě při trestu žďárského Jedličky. Skóre se tak měnilo až na začátku 13. minuty. To byl v samostatném úniku faulován brněnský Adam Popelka a v následném trestném střílení si s Radostou poradil střelou nad levý beton - 1:1. V 16. minutě ještě domácí Holemý nastřelil tyč a ani dorážka Popelky si cestu do brány nenašla. První třetina tak skončila smírně 1:1.

Vstup do druhé části měly Plameny doslova raketový. V čase 20:24 šel na trestnou lavici za hrubost domácí Kučeřík a hned o 8 vteřin později jej z ní vyhnal střelou od modré Daniel Poizl, přihrávky si připsali Jakub Konečný a Martin Nagy - 1:2. O dalších 25 sekund později bylo na střídačce mladých Plamenů ještě veseleji, poté co Maroš Jedlička obkroužil domácí branku a zasunul puk mezi betony gólmana Micky. Bod za asistenci si připsal Pavel Vojinovič - 1:3. Na začátku 23. minuty pak domácího brankáře zachránila od další pohromy branková konstrukce. Postupně se začali osmělovat i domácí a v 32. minutě tečoval Minárik Studeného střelu do tyčky. Snížit na rozdíl jediné branky se Kometě podařilo v čase 34:49. Při signalizovaném trestu se po přihrávkách Adama Studeného a Radka Kučeříka radoval Jakub Malý - 2:3. Na rozdíl dvou branek mohly mladé Plameny odskočit v 38. minutě, ale přečíslení 2 na 1 se jim proměnit nepodařilo. Do šaten se tak po druhé siréně šlo za jednobrankového vedení Žďáru.

Na začátku třetí periody byl sice vyloučený hostující Konečný, ale dlouho to vypadalo, že se svěřencům Jaromíra Pytlíka podaří udržet nejtěsnější vedení a odvézt si domů cenné body. Rostoucí tlak Komety však nakonec v 53. minutě přinesl ovoce, když se z dorážky prosadil Martin Snášel, asistence si připsali Adam Popelka a Vojtěch Kadlic - 3:3. V čase 55:39 bylo pro žďárské mladíky ještě hůře, když Kometu poprvé v zápase poslal do vedení Jan Holemý, kterému přihrávali Radek Kučeřík a Martin Snášel - 4:3. Plameny se v závěrečných minutách pokusily výsledek ještě zvrátit, ale závěrečné razítko na jejich prohru dal přesně mířenou střelou opět Martin Snášel 5:3. Z vítězství v zápase se tak poměrně šťastně radovali hráči domácí Komety.

Ani prodloužení žďárským mladíkům tentokrát body nepřineslo. Odehrálo se jen 16 vteřin, když Kučeříkovu střelu za Radostu dorazil Marek Minárik, spolu s výše zmíněným Radkem Kučeříkem si asistenci připsal i Michal Kunc - 1:0. Všechny body tak dnes nakonec zůstaly v Brně.

.

.

.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dnes se mi to hodnotí hodně těžko. Měli jsme trochu problémy se sestavou, protože nám vypadli ještě další nemocní hráči. Šanci tak dostali kluci z béčka. Řekl bych, že jsme 50 minut byli na Kometě lepším týmem. Vedli jsme celou dobu, ale bohužel nám nevyšla závěrečná část, ve které jsme prohráli 3:0 a to se přeneslo i do prodloužení, kde jsme hned v prvním střídání inkasovali a nezískali tak ani jeden bod. Myslím si, že dnes jsme měli na to tady vyhrát a všechny to moc mrzí. Ale nedá se s tím nic dělat, musíme bojovat dál."