Dorost ze zápasu s Havlíčkovým Brodem zůstal bez bodu

Zveřejněno 22.09.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
4., sobota 22.9.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Havlík – Macek, Beran, Pecka, Joudal, Pelikán, Číhal – Valkoun, Procházka, Pražák, Kotrba, Elis, Matas, Brúha, Bačo, P. Doležal, J. Doležal
BK Havl.Brod: Kukeně – Dvořák, Besmák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Prášek
Branky a nahrávky: 59. Doležal (Elis) – 12. Juřica (Matoušů, Beneš), 23. Beneš (Jiráček), 32. Beneš (Juřica, Kuchta), 34. Kozlík (Dymák), 64. Dymák (Dvořák). Rozhodčí: Nikola – Rampír, Kučera. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 28:37 (6:9, 8:15, 12:10 - 2:3). Průběh utkání: 0:4, 1:4 - 0:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Dorostenci se s Havlíčkovým Brodem drželi pouze v první třetině. V té druhé Bruslaři rozhodli o třech bodech třemi po sobě jdoucími brankami. Ačkoliv v závěru zápasu snížil Doležal, na zdramatizování bylo pozdě. Plameny si bohužel neodvezly bod ani z nadstavby.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Dorost musel v první polovině zápasu přežít oslabení a to se jim povedlo opravdu skvěle. O čtyři minuty později se ale Bruslaři dostali do vedení. Karel Matoušů našel přihrávkou Vladislava Juřicu a ten prostřelil Havlíka – 0:1. Plameny měly příležitost srovnat v přesilové hře, nicméně Kukeněho propálit nikdo z domácích útočníků nedokázal. Do kabin si havlíčkobrodští hokejisté odnesli jednobrankové vedení, zvýšit se jim ho na konci třetiny v přesilové hře nepodařilo.

Ve druhém dějství se už roztrhl s brankami pytel. A to pouze na straně Havlíčkova Brodu. Nejprve si Bruslaři užili přesilovou hru, jenž využil brankou Michal Beneš - 0:2. Tentýž hráč tedy znovu Michal Beneš navýšil vedení Bruslařů v polovině utkání o další branku – 0:3. O necelé dvě minuty později poslali za záda Havlíka definitivní tečku hosté z hole Matěje Kozlíka - 0:4.

Plameny v zápase strádaly a nedařily se jim ani přesilové hry. Jen za dvanáct minut třetí třetiny měly k dispozici tři početní výhody. Vstřelily sice úvodní branku, ale na návrat do zápasu již bylo pozdě. Minutu a půl před koncem utkání se trefil Patrik Doležal - 1:4.

Bod si svěřenci Martina Nečase nepřipsali ani v nadstavbě. Tu rozhodl těsně před nájezdy Filip Dymák - 1:5.