Nad síly juniorů nebyl ani Motor, Plameny získaly tři body

Zveřejněno 22.09.2018 | Ondřej Krásný, Adam Pavlíček
Motor Č.Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
7., sobota 22.9.2018
Motor Č.Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou CEB - ZNS
Motor Č.Budějovice: Svoboda (16. Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Šedivý, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, Furch, Klodner, Klusáček, Budín, Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Kouba, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
Branky a nahrávky: 16. Čížek (Silný, Šafář), 39. Remta (Pouzar, Káník), 41. Káník (Hrubec, Masopust), 62. Káník (Dudáček, Řezáč) – 11. Vojinovič (Vašíček, Mikulík), 15. Jedlička (Nikolič, Nagy), 16. Puczek (Pětník), 19. Klodner (Puczek). Rozhodčí: Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 168. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.
Č E S K É  B U D Ě J O V I C E — Žďárští junioři zažívají opravdu povedené období. Čtvrtou výhru v řadě si připsali dnes odpoledne na ledě českobudějovického Motoru. K vítězství nakročili žďárští hokejisté v první třetině, v níž vstřelili čtyři branky a náskok jim vydržel až do závěrečné sirény. Na čem ale ještě musí svěřenci Jaromíra Pytlíka zapracovat je nadstavba. V ní prohráli žďárští mladíci dnes počtvrté ze sedmi utkání.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Do utkání bezpochyby vstoupil aktivněji domácí Motor. Svůj úvodní tlak neproměnil. Za zmínku stojí Dudáčkova střela od modré, bohužel pro domácí ji Radosta ale viděl a bravůrně uschoval ve své lapačce. A zblízka branky se neprosadil ani Aleš Řezáč. V jedenácté minutě pak přišel první trest v podobě gólu. Pavle Vojinovič se po Vašíčkově přihrávce nemýlil. Vzápětí na něj střelou z první navázal Maroš Jedlička. A na žďárské střídačce bylo záhy ještě veseleji. To se totiž dalším přesným střelcem stal Jiří Puczek. Bylo to tedy o tři branky. Na to domácí střídačka reagovala výměnou gólmanů. Za Daniela Svobodu převzal místo Marek Dvořák. Od třetí inkasované branky Motoru uplynulo osm sekund, když se protáhl před branku Jakub Čížeka z bekhendu vymetl vzdálenější horní růžek. Gólová podívaná nicméně pokračovala. Necelé dvě minuty před koncem třetiny se od modré čáry trefil Jan Klodner.

Tentýž hráč se mohl radovat i zkraje následujícího dějství. Tehdy Klodner zakončoval povedenou akci svého celku, avšak Dvořák secvakl betony včas. Dvořák musel být v permanenci i v následujících minutách. Nejblíže ke gólu měli hosté z Vysočiny po Vašíčkově střele. Ta se však odrazila jen od horní tyčku. Okolo třicáté minuty bylo k viděno poměrně dost vyloučení, a to především na českobudějovické straně. Gól z početní výhody ale nepadl. Poměrně důležitá trefa přišla až chvíli před koncem třetí periody. Od Jakuba Káníka dostal přihrávku na modrou čáru Jiří Remta, jenž se nezmýlil.

A další voda na českobudějovický mlýn padla hned padesát pět vteřin po startu poslední dvacetiminutovky. Svůj druhý bod v utkání zaznamenal Jakub Káník, který k asistenci přidal i gól a Motor svému soupeři přiblížil na pouhý gólový rozdíl. Záhy se o srovnání pokoušeli dva obránci. Nejprve pálil Šafář, následně Dudáček. Ani jeden z jejich pokusů ale až za Radostova záda nezapadl. Českobudějovičtí hráči se o srovnání pokoušeli i nadále. Z pravého kruhu střílel Jakub Čížek, leč trefil jen vzdálenější tyčku. Jihočechům nevyšlo ani přečíslení v poměru dva na jednoho. Grossmann adresoval přihrávku Schwartzovi, ten ale v těžké pozici a v rychlosti zakončit nedokázal. Diváci se nedočkali ani branky v těsném závěru utkání, a tak se Žďár mohl radovat ze zisku tří bodů.

V nadstavbě se jako první ke kotouči dostali hosté. Ti hýřili pohybem, jenže do žádné střelecké pozice se neprobojovali. Hra se poté převrátila na druhou stranu a zblízka branky se prosadil a druhou branku zapsal Jakub Káník.

 

Ohlasy po utkání

Martin Štrba (České Budějovice): Je škoda, že jsme nedotáhli soupeřův náskok. Kluky ale musím pochválit za bojovnost. Rozhodla první třetina, kdy nám soupeř vstřelil čtyři branky, a nám se to již nepovedlo stáhnout. Jsme rádi i za jeden bod. Klukům patří pochvala za to, že to nezabalili.

Jaromír Pytlík (Žďár nad Sázavou): Byť se nám v poslední době daří, věděli jsme, že nás tu nečeká nic lehkého. Přijeli jsme bez Jana Tlačila, s nímž jsme domluveni, že proti Budějovicím hrát nebude. Chyběli nám také naši dva klíčoví hráči - Daniel Poizl a Lukáš Gergel. Povedla se nám úvodní třetina, kdy jsme odskočili soupeři do vedení 4:1. Měli jsme menší výpadek, kdy jsme nehráli úplně dobře. Vážím si toho, že za stavu 4:3 jsme hráli dobře defenzivně, obětavě a že jsme utkání dotáhli do vítězného konce, i když tam domácí šance na srovnání určitě měli.