Těžká štace na ledě Žihadel! Prolomí Plameny pětiletý půst?

Zveřejněno 21.09.2018 | Ondřej Krásný
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
4., sobota 22.9.2018 17:00
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Tři zápasy a plný počet bodů. Takový vstup do sezony si jednoznačně fanoušci i hráči Plamenů přáli a první místo v tabulce dodává dávku sebevědomí. Na druhou stranu je začátek sezony. Ve čtvrtém kole zavítají žďárští hokejisté do Moravských Budějovic, kde se dlouhodobě nedaří vítězit. Navíc loni za podobné situace jako letos, Žihadla nastřílela Plamenům desítku.

Foto: Petr Nedvěd

ŽIHADLA ČEKAJÍ NA PRVNÍ BODY

Moravské Budějovice vstoupí do zápasu s Plameny odpočaté. Ve středu si totiž díky rozlosování soutěže užily volna. Měly tak čas potrénovat a odrazit se od špatného vstupu do sezony. Žihadla totiž v prvních dvou duelech nebodovala. V domácím zápase poměrně překvapivě podlehla Písku a na body žlutočerní nedosáhli ani v derby Vysočiny proti Havlíčkovu Brodu. Moravské Budějovice ale mají ambice i letos patřit do horních pater tabulky, tudíž není radno tento celek podceňovat. Tím spíš, že právě dvě úvodní porážky jen navýší motivaci Žihadel pro sobotní domácí klání.

NA VÝHRU Z VENKU PLAMENY ČEKAJÍ 5 LET

Dlouhodobě v souboji s Moravskými Budějovicemi hraje prim hlavně domácí prostředí. Na ledě Žihadel totiž Plameny vyhrály naposledy před pěti lety. A to už je slušná řádka let. Mezitím se na tamním zimním stadionu odehrálo pět vzájemných duelů, z nichž žďárští hokejisté vydolovali jediný bod.

Loňskou desítku si Plameny a fanoušci jistě pamatují. V šestém kole, kdy měli žďárští hokejisté plný počet bodů a po vítězném derby s Havlíčkovým Brodem se usadili na prvním místě tabulky, přišla tvrdá rána, právě v podobě výprasku na ledě Moravských Budějovic. Podobnost s letošní sezonou je na první pohled zřejmá, ale věřme, že po sobotě již platit nebude.

FANKLUB ŠAKAL PATRIOTS POŘÁDÁ VÝJEZD

Sobotní utkání v Moravských Budějovicích můžete vidět na vlastní oči. Fanklub Šakal Patriots pořádá výjezd. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 732 574 667 či na facebookové stránce Šakal Patriots. Cena výjezdu je závislá na počtu přihlášených osob - přibližně 200,-.