Ve středu se na Bouchalkách odehraje první velké derby sezóny

Zveřejněno 18.09.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
3., středa 19.9.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Ostrý rozjezd do druholigové sezóny zpestří hned ve 3. kole derby se sousedním Havlíčkovým Brodem. Jako vždy půjde nejen o body do ligové tabulky, ale i o prestiž a touhu porazit velkého rivala. Oba týmy vstoupily do sezóny výhrami a opět se pohybují na čele skupiny Jih, dá se tedy očekávat nejen vyhrocená bitva na ostří nože, ale také hokej té nejvyšší druholigové kvality.

Po další neúspěšné baráži chtějí Bruslaři konečně postoupit do WSM ligy

Podruhé za sebou se hráčům Havlíčkova Brodu těsně nepodařilo postoupit zpět do WSM ligy. Naposledy jim na jaře vystavila stopku Poruba rozdílem jediného gólu a je tak zřejmé, že si Havlíčkobrodští letos budou chtít spravit chuť a na třetí pokus konečně dosáhnout vytoužené mety. Kádr Bruslařů během léta doznal jen několika málo změn. Do prvoligových Českých Budějovic sice odešel Lukáš Endál, ale místo něj útok posílili Matěj Blinka, který v minulé sezóně působil v druholigovém francouzském Dunquerku, a odchovanec pražské Sparty Ondřej Procházka. Obranné řady pak posílil mladý Vojtěch Šmíd ze Slávie, který v Kotlině vypomáhal již v předešlé sezóně.

Bruslaři mají zatím odehráno jen jedno soutěžní utkání, ve kterém si na domácím ledě poradili s Moravskými Budějovicemi v poměru 6:2, když svůj potenciál předvedla právě jedna z výše zmíněných posil, Ondřej Procházka, který vsítil Žihadlům dva góly.

Plameny jsou zatím stoprocentní

Stejně jako loni i letos žďárští hráči vstoupili do sezóny jako velká voda. Po lehce rozpačitém začátku utkání minulou středu na domácím ledě přesvědčivě porazili Lední medvědy z Pelhřimova (6:2) a v sobotu si dovezli velice cenné body z ledu nebezpečného Písku (3:4). Pozitivem určitě je, že se hned v prvních dvou zápasech bodově prosadily všechny posily v útoku, a ani opory z minulé sezóny se nenechávají zahanbit. Především Jakub Peslar navázal na své výborné výkony z letošního jara a ve dvou utkáních si připsal již 4 kanadské body (2+2).

Loňská vzájemná bilance byla vyrovnaná

V loňské sezóně se oba soupeři střeli čtyřikrát v rámci základní části 2. ligy a pokaždé se ze zisku 3 bodů radovalo domácí mužstvo. Plameny zvítězily na Bouchalkách (6:3 a 4:3) a Bruslaři jim to pokaždé v Kotlině oplatili (8:1 a 3:1). Oba týmy se dvakrát střetly také v přípravě před touto sezónou a i v tomto případě si oba soupeři udrželi neporazitelnost na domácím ledě. Nejprve 21. srpna doma zvítězil Havlíčkův Brod 5:3 a o devět dní později se na Bouchalkách radovali svěřenci Michala Konečného poměrem 6:5. Zdali bude platit výhoda domácího ledu i tuto středu a Plamenům se podaří udržet se v čele skupiny Jih se můžete přesvědčit již ve středu od 18:00 na žďárském zimním stadionu.

VSTUPENKY, PŘEDPRODEJ A PARKOVÁNÍ

Vstupenky na derby je možné zakoupit s předstihem a tím se vyhnout frontám před začátkem utkání. Předprodej začal v pondělí tradičně v hokejové prodejně SobiSport - v budově zimního stadionu od 9:30 - 12:00, 13:00 - 17:00. Pokladna na zimním stadionu bude otevřena dvě hodiny před utkáním.

PŘEDPRODEJ PRODEJNA SOBISPORT
Pondělí - středa9:30 - 12:0013:00 - 17:00
V DEN ZÁPASU
StředaPokladna na ZS otevřena od 16:00 hod. (dvě hodiny před začátkem zápasu)

Opět budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem, bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu. Nezbytná jsou určitá bezpečnostní opatření a utkání bude předcházet slavnostní zahájení. Z těchto důvodů doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, nejlépe v předprodeji tak, abyste se vyhnuli očekávaným frontám.