Plameny vyráží k prvnímu přípravnému souboji na led prvoligové Třebíče

Zveřejněno 14.08.2018 | Ondřej Krásný
SK Horácká Slavia Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
P1, úterý 14.8.2018 17:30
SK Horácká Slavia Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Zábava je tak trochu u konce. Plameny si vyzkoušely chuť zápasu, ovšem prozatím jen formou exhibice. Dnes vyrazí na led prvoligové Třebíče k prvnímu přípravnému zápasu v letošní sezoně.

Foto: Petr Nedvěd

PRVNÍ OSTRÝ START, TŘEBÍČ ČEKÁ NA VÝHRU

Tak jako loni je první ostrý start naplánovaný zápasem v Třebíči. Tým z CHANCE ligy sehrál s Plameny v posledních dvou letech tři přípravné zápasy a většinou se v nich představili hlavně mladíci obou týmů. Jak trenér Žďáru Michal Konečný, tak i kouč Třebíče Martin Sobotka budou bedlivě sledovat, jak se hráči poperou o místo v kádru. Horácká Slavia již pomalu zužuje kádr na první ligu. Za sebou totiž mají už tři přípravné duely a stále čekají na první vítězství. Tradiční otevírací duel s Kometou Brnou skončil pro třebíčské hokejisty debaklem. Horácká Slavia nestačila posléze ani na Přerov či Vsetín.

VYROVNANÉ ZÁPASY

Ačkoliv Horácká Slavia hraje soutěž o level výše, výsledky s Plameny tomu prozatím tolik nenasvědčují. Přestože žďárští hokejisté čekají na první výhru, ani v jednom ze tří přípravných duelů nebyli daleko. Před dvěma lety prohráli o jednu branku, loni na ledě Třebíče díky fantastickému výkonu Jana Radosty v bráně dlouho držely krok, nakonec hosté podlehli 3:5. Na domácím ledě získaly Plameny pomyslný bod a prohrály až na nájezdy 2:3.

DO TŘEBÍČE POJEDOU NOVÉ TVÁŘE

Do prvního utkání nenaskočí obránci Martin Pleva a Martin Lojek, kteří dostali prozatím volno. K týmu se prozatím nepřipojil Peter Beneš. Premiéru, pokud nepočítáme páteční exhibici si zatím neodbude Tomáš Franek, jehož do utkání nepustí zranění, stejně tak i druhou posilu Marka Prokše. Z brankářů se do Třebíče vydá duo Jiří Sláma, Tomáš Kulich.

V tomto utkání však čeká spoustu hráčů premiéra. O místo v týmu bude bojovat dvacetiletý obránce Jiří Kališ či útočník Jan Hasoň. Čtvrtý útok bude kompletně nový, jelikož do něj naskočí i dva žďárští odchovanci, kteří se vrátili na Bouchalky a to Matěj Štefka a útočník s finskými kořeny Matias Mäki.

SESTAVA SKLH PRO UTKÁNÍ V TŘEBÍČI:

Sláma, Kulich — Poizl, Peslar, Koželuh, Klodner, Kolda, Kališ — Jícha, Bureš, Kuřítko - Kovářů, Krupka, Vašíček - Stehlík, Gregar, Kunstmüller - Hasoň, Štefka, Mäki