Plameny vyjely poprvé na led, i s novými posilami

Zveřejněno 07.08.2018 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Čekání je u konce. Ačkoliv venku panují velká vedra, žďárští hokejisté začali polykat tréninkové dávky na ledě. Mají tak do pátku šanci osahat led, než vyjedou k prvnímu zápasu letošní sezony. Na ledě byli k vidění i nové tváře, které usilují o místo v kádru. Jistými posilami žďárského týmu jsou Marek Prokš a Tomáš Franek.

Foto: Petr Nedvěd

Na čerstvý led na Bouchalkách vyjelo dohromady 23 hráčů, mezi nimiž byli i členové širšího kádru. Tým však nebyl zcela kompletní, omluven byl například obránce Jakub Peslar nebo univerzál Peter Beneš či junioři, kteří se také budou prát o místo v sestavě. Novinku zaznamenali i brankáři, kteří si musejí od nové sezony zvykat na nové brankoviště, jenž je po vzoru NHL zúžené.

NA LEDĚ I S POSILAMI

Na prvním tréninku se objevily i nové tváře, které posílí kádr Plamenů. Marek Prokš si již krátce před třemi lety angažmá ve Žďáře vyzkoušel. Tento útočník má zkušenosti z WSM ligy (dnes Chance liga), ve které odehrál přes 130 utkání a s Duklou Jihlava soutěž v sezoně 2015/2016 vyhrál. Loňskou sezonu odehrál v německém Schweinfurtu.

Tomáš Franek je čtyřiadvacetiletý hokejista, jenž si v roce 2012 zahrál na právě probíhajícím Memoriálu Ivana Hlinky. Svou kariéru nastartoval u třineckých Ocelářů, ale hostoval ve Frýdku-Místku se kterým postoupil do tehdejší WSM ligy, když nasbíral v průměru bod na zápas. V první lize naskočil do téměř stovky zápasů, zkušenosti nasbíral i v extralize. V dresu Ocelářů z Třince naskočil do třech zápasů.

Širší kádr SKLH Žďár nad Sázavou:


Brankáři: Jiří Sláma, Jan Radosta, Tomáš Kulich
Obránci: Aleš Koželuh, Jakub Peslar, Martin Pleva, Martin Lojek, Vojtěch Pražák, Petr Marek, Jakub Černohorský, Daniel Poizl, Jan Klodner, Josef Kolda, Peter Beneš
Útočníci: Matias Mäki, Ondřej Stehlík, Lukáš Bureš, Martin Gregar, Marek Prokš, Tomáš Franek, Martin Kuřítko, Lukáš Jícha, Ondřej Kovářů, Lukáš Krupka, Martin Nagy, Jakub Konečný, Lukáš Gergel, Luboš Kunstmüller