Akce „Pojď hrát hokej“ slavila úspěch a přilákala desítky dětí a jejich rodičů

Zveřejněno 25.01.2018 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Již tradiční akce Pojď hrát hokej konaná ve spolupráci s ČSLH v rámci celostátní kampaně Týden hokeje, přitáhla ve středu na Bouchalky okolo sedmdesáti dětí. Z toho bylo 55 nově registrovaných zájemců o lední hokej, což řadí Žďár k těm nejúspěšnějším klubům v republice, zapojených do této kampaně.

Foto: Petr Nedvěd

Ještě než se děti (některé úplně poprvé) postavily v bruslích na ledovou plochu, získaly svůj dres české reprezentace a drobné dárky a také se podívaly na ukázku tréninku brankářů s pomocí tzv. „pukometu“, když SKLH patří mezi jen několik málo klubů v ČR, které mohou tuto skvělou pomůcku využívat.

Mezi tím se rodičům věnoval trenér mládeže Lukáš Bureš, který zastoupil šéftrenéra Vojtěcha Šírá, jenž sbírá cenné zkušenosti na trenérském kursu ve Švédsku. Rodiče byli informováni o všech detailech týkajících se tréninků, jejich organizace a zaměření v závislosti na věku, hokejové výstroje, možnostech jejího získání a dalších informací a zajímavostí, které by pro rodiče mohly být důležité.

Na ledě pak byly děti rozděleny do šesti skupin, kdy každé se věnoval alespoň jeden trenér. Přesto, že se akce zúčastnily děti různé úrovně dovednosti bruslení, našel si každý to své a bylo postaráno i o ty děti, které stály na bruslích skutečně poprvé a jejichž první krůčky byly hodně nejisté a neobratné. Samozřejmě nejde všechno hned a tak bude výuka i nábor pokračovat během dalších tréninků například již o tomto víkendu (sobota 10:00 - 11:00 a neděle 9:30 – 10:30).

Na dětech bylo vidět, že je to na ledě s trenéry baví a užívají si to, což lze vyčíst i z naší fotoreportáže a videosestřihu. A kdo ví, třeba jsme ve středu viděli na Bouchalkách dalšího Rolinka, Nečase nebo Pytlíka, případně Machalovou nebo Pytlíkovou, protože děvčat bylo mezi dětmi poměrně dost a ženský hokej je nejen ve světě, ale i u nás na velkém vzestupu.

Kromě trenérů, rodičů a partnerů patří také speciální poděkování fanklubu Šakal Patriots, jehož členové pomohli klubu s organizací akce na ledě i mimo něj!