Mladší dorost na Kometu nestačil, rozhodly přesilovky

Zveřejněno 16.01.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
N4, úterý 16.1.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít – Macek, Filip, Cibuzar, Adámek, Grauer – Pelikán, Putz, Konečný, Kouba, Štola, Doležal, Matas, Picka, Doležal, Bednář
Kometa Brno: Vystavěl – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, Fajmon, Furch – Žák, Bartes, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Harmin, Vyroubal, Masař
Branky a nahrávky: 52. Štola (Konečný, Bednář) – 3. Žák (Rašovský, Kalčík), 35. Mikulec (Kalčík, Holcman), 38. Fajmon (Sedláček, Kos), 49. Sedláček (Kos, Bartes). Rozhodčí: Doležal – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 25:42. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorostenci dnes na brněnskou Kometu nestačili a to výsledek, jakým utkání skončilo je ještě poněkud milosrdný. Dlouho se žďárští hokejisté drželi na krok, jenže na konci druhé třetiny Kometa udeřila. Ve třetí třetině si už hosté vítězství pohlídali.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Kometa přijela o trochu déle k utkání, vzhledem k těžké situaci na dálnici, ale na ledě to nebylo znát. Brno už ve třetí minutě vedlo, po střele Rašovského se v brankovišti skvěle zorientoval Petr Žák - 0:1. A to mohlo být pro domácí hůře, protože o pár sekund později trefil břevno Holemý. Plameny se ale následně oklepaly z úvodního tlaku a i díky přesilovým hrám se dostaly na dostřel Vystavěla. Největší šanci měl Putz po střele Konečného, jehož rána se od zadního mantinelu odrazila zpět k tyči a hostující brankář musel rychle zasahovat.

Druhá třetina pokračovala v podobném stylu, protože Kometa si vytvářela jednu šanci za druhou. V sedmé minutě druhé třetiny dorážel střelu Rašovského Žák, ale Vít uspěl a to i proti úniku Žáka v přesilové hře Žďáru. Dlouho to vypadalo, že Plameny budou držet krok i po druhé třetině, ale nakonec sehrála hostující formace krásnou kombinaci. Kalčík si z rohu nabruslil do hřiště, našel přihrávkou mezi kruhy Daniela Mikulce a ten prostřeli Víta mezi betony – 0:2. V dvojnásobné přesilové hře dostal dobrou přihrávku Sedláček, ale trvalo mu zpracování a tak si Vít poradil. Nedosáhl však na střelu Patrika Fajmona, který s pomocí břevna dostal puk za brankovou čáru – 0:3.

První minuty ze třetí třetiny byly poměrně opatrné, hosté si byli vědomi vedení. To ještě zvýšil střelou z kruhu Ivo Sedláček - 0:4. Krátce na to mohl zajistit Plamenům čestný úspěch Matas, jenž nastřelil břevno! Na druhé straně zase ujel obraně Žďáru Žák, jenž byl faulován ale následné trestné střílení nedal. Nakonec se domácí dočkaly čestné branky, když si potáhl puk po straně Konečný a přihrávkou vybídl ke skórování Martina Štolu - 4:1. V závěru se utkání spíše dohrávalo.