Neskutečný závěr! Derby rozhodl Pytlík bez slitování, Plameny nechaly vypít Bruslaře kalich hořkosti až do dna!

Zveřejněno 10.01.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
23., středa 10.1.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Poizl, Peslar, Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Dospěl, Krupka, Kovářů
BK Havl.Brod: Novák – Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Kříž, Hrabaň – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Milfait, Kozlík, Michálek, Šuhaj, Chlubna, Beneš, Ludvík, Kuchta
Branky a nahrávky: 39. Vítek (Štěpánek), 42. Stehlík (Gregar, Kunstmüller), 50. Pytlík (Štěpánek, Beneš), 59. Pytlík (Gregar, Krupka) – 24. Semrád (Endál), 55. Třetina (Vašíček), 56. Kuchta (Vašíček, Michálek). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 7:7, navíc Jícha (ZNS) 10 OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 512. Střely na branku: 32:33 (12:9, 10:12, 10:12). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Další z fantastických a nezapomenutelných večerů přinesli žďárští hokejisté! Obrovské drama, prvně musely Plameny dotahovat, pak vedly o dvě branky a vzápětí o vedení přišly. Vše ale rozsekl talent českého hokeje Jaromír Pytlík, jenž minutu před koncem utkání trefil nad beton Nováka! Patnáct stovek diváků bouřilo tak mohutně, že hosté nebyli schopni se v závěrečném powerplay dostat na dostřel Řehoře, který jinak v dnešním zápase hodně podržel domácí hokejisty. Sumasumárum „DERBY JE NAŠE"!

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Ještě před samotným začátkem derby byl předán od generálního manažera klubu SKLH věcný dar Jaroslavu Benákovi, jako poděkování nejen za odvedenou práci v klubu, při jeho trenérské štaci ve Žďáře. Ale klub projevil úctu tomuto skvělému bývalému obránci za zařazení do Síně slávy českého hokeje. Společně s Jaroslavem Benákem se na toto derby přijel podívat jeho dlouholetý trenér Stanislav Neveselý, tudíž o legendy v tomto svátečním zápase nebyla nouze.

První velkou šanci měl domácí Bureš, který si sjel z druhé vlny na odražený puk a z první napálil z mezikruží výstroj Nováka. Plameny si poté vyzkoušely první přesilovou hru, ale moc Nováka neohrozily. V desáté minutě se začalo přiostřovat, nejprve měl v oslabení slušnou šanci Štěpánek, jehož střelu Novák na poslední chvíli vyrazil a hned z brejku se až před Řehoře dostal Přidal, ale toho domácí brankář vychytal. Plameny měly v první třetině herně navrch, ale i havlíčkobrodští hokejisté hrozili, dělovku od modré z první vypálil Semrád, ale Řehoř vyrazil. Asi největší šanci měl Lojek, protože k němu se příhodně odrazil puk mezi kruhy, kde si zrovna najížděl, jenže Novák schoval jeho ránu do lapačky. Krátce před koncem prvního dějství nevybíravě poslal na mantinel domácího hráče Kříž a přesilovka Plamenů málem přinesla první branku, ovšem veškeré šance zůstaly nevyužité nebo skončily na skvělém Novákovi.

Domácí vstupovali do druhé třetiny s přesilovou hrou, ale Novák moc práce neměl. A tak přišel trest na druhé straně, protože v přesilovce propálil vše co mu stálo v cestě Tomáš Semrád, který využil útočícího hráče v brankovišti a vstřelil první gól – 0:1. Odpovědět mohl Lukáš jícha, který dostal přihrávku mezi kruhy, jenže Novák si znovu skvěle vyjel a vyrazil puk do bezpečí. Další obrovskou gólovku měl Peslar, který se ocitl po přihrávce Kunstmüllera naprosto osamocený před Novákem, jenže ten znovu podržel hostující hokejisty. Plameny nadále pokračovaly v drtivém tlaku, ovšem brankář Havlíčkova Brodu nadále odolával. A to i proti střele z bezprostřední blízkosti z hole Stehlíka, který dostal přihrávku od Gregara. V další přesilové hře hosté nic nevymysleli a naopak po skončení se do přečíslení tři na jednoho dostali domácí, ovšem Bureš místo střely volil přihrávku, což byla rozhodující chyba. A vše se zase vrátilo do starých kolejí, dělovku z mezikruží vypálil Štěpánek, ale Novák znovu obstál. Parádní akci ale před koncem druhé třetiny sehrál Petr Štěpánek, jenž střílenou přihrávkou našel před brankovištěm Davida Vítka, jenž tečoval puk mezi betony Nováka – 1:1.

Fantastický vstup do třetí třetiny předvedli domácí hokejisté, protože po dvou minutách hry dostal skvělou přihrávku před brankoviště Ondřej Stehlík a ten k tyči proměnil – 2:1. V následující přesilové hře mohly Plameny přidat třetí branku, jenže moc šancí si ke svému neštěstí nepřipravily a naopak po skončení této výhody odešel na trestnou lavici Kunstmüller. Toto oslabení žďárští hokejisté ubránili s naprostým přehledem a Bruslaře k ničemu nepustili. I na druhé straně to dlouho vypadalo, že z přesilové hry v polovině třetí třetiny nezaprší. Pak ale vymyslel krásnou přihrávku před brankoviště Petr Štěpánek na šestnáctiletého Jaromíra Pytlíka, jenž z první prostřelil Nováka – 3:1. Ačkoliv si pak znovu hosté zahráli přesilovou hru, svědomitá hra domácích nepustila hosty k šanci, naopak Kuřítko se ocitl na pravém kruhu sám před Novákem, jenž vyrazil. Poté ale přišly krušné chvíle pro domácí, protože ti několikrát po sobě odešli na trestnou lavici a při hostech stáli všichni svatí. První neuvěřitelně šťastný kontaktní gól vstřelil Miroslav Třetina, jenž nějaký záhadným způsobem došoural puk do sítě – 3:2. Podruhé se znovu velmi šťastně odrazil puk na hokejku Petra Kuchty, jenž z úhlu trefil do odkryté branky – 3:3. Nicméně tento fantastický zápas si počkal na rozuzlení až před koncem zápasu. Spravedlnost si našla cestu, když Jaromír Pytlík dostal krásnou přihrávku od Martina Gregara před Nováka a nad beton ho mladý útočník prostřelil – 4:3! Znovu se ukázalo, že derby je událost číslo jedna, přes patnáct stovek diváků, nervydrásající závěr, to vše opět nechybělo!

 

Ohlasy po utkání


Ladislav Fixa (asistent trenéra BK Havlíčkův Brod):
„Co říct k zápasu, když to vezmu od první třetiny, kdy byla komorní atmosféra, tak od druhé třetiny to utkání mělo tempo a spád. My jsme se dostali do vedení, ale bohužel domácí třema gólama a aktivitou překlopili utkání na svou stranu, ale my jsme to nevzdali a zvýšenou aktivitou a dvěma gólama zase dostali do utkání. Stav vyrovnaný a už jsme si mysleli, že to vydrží do prodloužení, ale hraje se šedesát minut až do konce a podcenění našich zkušených hráčů způsobilo gól na 4:3. Ačkoliv jsme měli v závěru v šesti šance, už jsme to nedokázali srovnat. Utkání rozhodl šestnáctiletý kluk Pytlík, příslib do budoucna, opravdu v něm něco je, chválím jako trenér soupeře tohoto mladého nadějného hráče."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Myslím si, že další z kvalitních zápasů. V první třetině byli hosté asi lepší, ale něco jsme si k tomu řekli. Od druhé třetiny jsme hráli svoji hru, nátlakovou hru, chodili jsme do brány a měli jsme více ze hry. Bohužel z toho padl pouze jeden gól, dobře jsme se dostali do zápasu a vedli 3:1. Měli jsme tam dvě zbytečné vyloučení, ale musím to říct, hosté dali dva opravdu haluzové góly. Nicméně my jsme věřili, že ten zápas vyhrajeme, ať už v prodloužení nebo jinak. Šli jsme si za tím a to vítězství je zasloužený."

Fotogalerie