Po šťastném závěru a trefou v prodloužení berou mladší dorostenci v zápase s pardubickým Dynamem dva body

Zveřejněno 04.01.2018 | Jakub Janů
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
N3, čtvrtek 4.1.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Adámek, Cibuzar, Filip, Grauer, Macek – Doležal, Pelikán, Picka, Bačo, Kouba, Štola, Malenovský, Konečný, Bednář, Matas, Doležal, Putz
Dynamo Pardubice: Batěk (Ševčík) – Vojtěch, Kaštánek, Pavlík, Nedelka, Hrádek, Odehnal, Hrdlička, Heligr – Hebek, Kubíček, Marha, Herčík, Kloz, Šťastný, Hledík
Branky a nahrávky: 8. Konečný (Putz), 60. Konečný (Bačo), 64. Bačo (Konečný) – 24. Hrdlička (Kubíček), 41. Pavlík (Herčík, Kaštánek) Rozhodčí: Ondráček – Berger, Kotrba Vyloučení: 5:8 Využití: 1:0 Diváci: 18 Střely na branku: 36:30 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2 - 2:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Poprvé se v novém kalendářním roce 2018 představili na domácím ledě mladší dorostenci. V zápase s Pardubicemi sice po několika nepřesnostech ze svých hokejek, ale šťastném závěru zápasu kdy vyrovnali na 2:2 nakonec urvali druhý bod v prodloužení.

Reportáž


Do první dobré šance v zápasu se dostaly Plameny, když po Bačově střele zazvonila za Baťkem tyčka. Za malou chvíli usedl na trestnou lavici Šťastný a domácí tak měli šanci otevřít skóre v přesilové hře. Což se jim také povedlo. Po Putzově nahrávce se střelou z první prosadil Jakub Konečný - 1:0. Za polovinou první třetiny sedl na trestnou Hrádek, ale tuto přesilovku Plameny již nevyužily. Do konce první třetiny se toho moc neudálo a po konci prvního dějství šli tak do šaten šťastnější domácí s jednobrankovým náskokem.

Jestli v první třetině byly lepší Plameny tak v té druhé naopak Pardubice. I přesto že jim zatím jediný gól domácí darovali. V 24 min. vyhazoval jeden z domácích kotouč. Jenže ten se nalepil přímo na hokejku Denisa Hrdličky, který si zpracoval puk a z následné střely dostal kotouč až za Víta - 1:1. Pak měli po dlouhé době dobrou šanci naopak domácí. Přesně v polovině zápasu se do úniku dostal Putz, jenže na poslední chvíli mu puk z hokejky vyrazil jeden z hostujících obránců. Do konce 2tř. si ještě oba týmy zahrály jednu přesilovku, ale ani jeden tým ji využít nedokázal.

Do třetí třetiny vstoupili stejně jak do té druhé domácí špatně. Po chybné rozehrávce ve středním pásmu se do samostatného úniku dostal Zdeněk Pavlík, který střelou beckhendem procpal puk až za Víta - 1:2. V polovině třetí třetiny mohl pohodlně zakončoval Matas, jenže místo střely hledal ještě zbytečně svého spoluhráče, kterému jeho přihrávka na hokejce neskončila. O tři minuty později si šel na trestnou lavici posedět Odehnal a domácí měli možnost vyrovnat v přesilové hře. Tu Dynamo v pohodě ubránilo. Minutu a půl před koncem 3 tř. si Plameny vzaly oddechový čas po kterém odbruslil Vít na střídačku a Plameny tak zkusily hru v šesti. V něm se faulem provinil Malenovský a zdálo se že s domácími už to dopadne špatně. Jenže v poslední minutě třetí třetiny se po Bačově nahrávce dostal k odraženému puku Jakub Konečný, který vyrovnal na - 2:2 a poslal tak zápas do prodloužení.

V něm se zadařilo opět Plamenům. Konkrétně se střelou pod víko prosadil Robert Bačo. Ten tak vystřelil druhý, velice cenný bod do tabulky pro Žďár a Dynamo tak jelo domů pouze s bodem.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): Nastoupili jsme po dlouhý době co jsme měli zápas, protože jsme některé ty zápasy v prosinci přeložili. Takže jsme měli dlouhou pauzu. Bylo to trochu vidět, trochu nesouhry. Dneska jsme měli štěstí a proto bereme dva body, Pardubice jenom jeden.

Josef Marha (trenér HC Dynamo Pardubice): Ztratili jsme zase vyhraný zápas. Zase a zase a zase. To už je asi osmý nebo devátý zápas co jsme prohráli o gól. A zase v prodloužení. To už nemá cenu ani počítat. Mě to štve, je to štve, ale co se dá dělat je to hokej. Nám se to bohužel stává - hodně často.