100. branka Plamenů a málem i desítka s hattrickem. Musel bych si najít ještě jednu práci, směje se Ondřej Stehlík

Zveřejněno 04.01.2018 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ondřej Stehlík táhl Plameny při obrovsky povedeném večeru svými body. Nejen, že vstřelil dvě branky, ale k tomu ještě tři asistence! Už to bude stát "Stehlu" nějaké drobné do týmové pokladny. Mohlo ho to stát ale daleko více, protože žďárská devadesátka byla kousek od hattricku a desáté branky do sítě Tábora. V součtu se 100. brankou v sezoně by to už byla opravdu slušná částka. „Ale rád bych to zaplatil," ujišťuje Ondřej Stehlík.

Foto: Petr Nedvěd

Ondro dnes se zápas opravdu vydařil, nepřekvapil vás i trochu tak hladký průběh?
Překvapilo, nepřekvapilo. Na začátku nám tam padly góly, ale hlavně jsme se snažili vyvarovat se tomu, abychom si to zase zbytečně nekomplikovali. Naštěstí se to povedlo uválčit.

Bylo to i tím, že jste věděli, že Tábor je hodně kvalitní soupeř a se zápasem dokáže udělat cokoliv?
Určitě ano, ten mančaft nebyl položený ani za stavu 5:0 a kdyby dali dvě branky, zase by se mohli dostat do zápasu.

Takže jste se snažili kontrolovat hru po celý zápas?
Naštěstí jsme jim ještě víc odskočili, ale myslím si, že jsme jim nic nedovolili za celý zápas, možná až v posledních pár minutách měli nějaké šance.

  | Ondřej Stehlík krátce po nevyužitém úniku Petra Štěpánka střílí 100. branku Plamenů v základní části. Foto: Petr Nedvěd

 

Byl výsledek ovlivněn i velice špatným dnem Tábora, nebo jste prostě na soupeře tak vlétli, že jste ho dokázali zaskočit?
Já si myslím, že se sešlo všechno nám do pozitiva a jim do negativa. Určitě je to kvalitní mančaft, co patří k nejlepšímu v lize. Vůbec bych je neodepisoval, my jsme hlavně rádi za výhru.

Vstřelil jsi 100. branku Plamenů v letošní sezoně, kolik tě to bude stát do týmové pokladny?
Kluci si dělali srandu, protože mi chyběl jeden gól do hattricku a kdybych dal ještě k tomu desátý gól a kluci mi to sečetli, tak bych si asi musel najít ještě další práci. Ale chtěl jsem dát ten třetí gól a rád bych to zaplatil, kdyby to přišlo. Ještě bych ale chtěl poděkovat Martinu Kuřítkovi, který při sedmém góle vyvinul nejvyšší rychlost v životě, aby mi to přihrál. (směje se)