Domácí série pokračuje, Plameny porazily Havlíčkův Brod a jsou první!

Zveřejněno 30.09.2017 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
5., sobota 30.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Staněk, Smejkal, Marek P., Sedláček, Kolda – Štěpánek, Vítek, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Beneš, Pytlík, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas
BK Havl.Brod: Novák -T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Havlík, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Kozlík, Spratek, Beneš, Chlubna, Ludvík, Kuchta, Szilva
Branky a nahrávky: 6. Krupka (Jícha), 23. Kunstmüller (Štěpánek, Pleva), 40. Vítek (Lojek), 49. Štěpánek (Vítek), 52. Štěpánek (Kunstmüller), 59. Střecha (Beneš) – 32. Třetina (Endál), 33. Voříšek (Šuhaj), 45. Kuchta (Milfait). Rozhodčí: V. Král - H. Král, Vašíček. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1648. Střely na branku: 29:30 (6:8, 14:9, 9:13). Průběh utkání: 1:0, 2:0, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - První derby Vysočiny této sezóny je za námi a vítězně z něho vyšly právě Plameny. Havlíčkův Brod porazily poměrem 6:3 a zařadily se tak do čela skupinové tabulky. Toto napínavé utkání sledovalo na tribunách žďárských Bouchalek přes 1600 skvělých fanoušků. Navíc žďárští hokejisté potvrdili neporazitelnost na domácím ledě od 24. září loňského roku.

Reportáž


Do první třetiny vstoupily oba týmy velmi aktivně. V čase 5:18 už ale bylo jasné, kdo bude mít v tomto utkání gólovou převahu. Domácí Jícha nejprve vystřelil z levého kruhu a poté přihrál odražený kotouč na Lukáše Krupku, který z pravé strany skóroval. Hosté si poté vytvořili pár pěkných šancí, které ale využít nedokázali. Nepodařilo se jim vytěžit ani ze dvou přesilových her, které měli během této části hry k dispozici.

Druhá dvacetiminutovka už přinesla větší gólovou smršť než ta první. Ve 22. minutě byl za hákování na trestnou lavici poslán Jiří Vašíček a domácí dostali možnost využít početní výhodu. V čase 22:50 se jim to podařilo, když se prosadil Luboš Kunstmüller, kterému se povedlo z levého kruhu zavěsit kotouč do horního rohu hostující brány. Ve 26. minutě se Tomáš Střecha dostal do samostatného úniku, ale byl faulován a rozhodčí proto nařídil trestné střílení, které však domácí útočník neproměnil. V čase 31:23 se Miroslavu Třetinovi podařilo snížit stav utkání na 2:1. Zhruba o minutu později bylo zásluhou Jakuba Voříška srovnáno. To byla sice pro domácí studená sprcha, ale 37 vteřin před koncem třetiny už opět vedli o jeden gól. David Vítek se přesně trefil nad Novákovo rameno a vymetl levý horní roh havlíčkobrodské brány.

Třetí třetina se ze začátku lépe vydařila hostům, když v čase 44:49 skóroval Petr Kuchta a bylo opět srovnáno, tentokrát na 3:3. Ve 48. minutě byli vyloučeni hned dva hráči hostů a Plameny chvíli hrály v pěti proti třem. Tato početní výhoda se jim podařila využít, když se Petr Štěpánek trefil nad Novákovo rameno. O necelou minutu a půl později se Petr Štěpánek prosadil podruhé. Hosté se po této inkasované brance snažili ze všech sil skóre srovnat. Vytvářeli pěkné šance a střelecky domácí převažovali. Minutu před závěrečnou sirénou si trenér Havlíčkova Brodu vzal oddechový čas a po jeho vypršení zůstal Čeněk Novák na střídačce a hosté se pokusili o hru v šesti. 45 vteřin před koncem utkání Tomáš Střecha definitivně rozhodl o vítězi, když se ze středního pásma trefil do prázdné brány. Žďár tedy prozatím zůstal na domácím ledě neporažený.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Myslím si, že dneska jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů za dobu, co jsem tady. Byl to parádní zápas, ať to dopadlo jakkoliv, určitě i ze strany Havlíčkova Brodu. Musím dneska před hráči smeknout, protože hráli bez chyb. Možná nás trochu zbrzdila ta přesilová hra soupeře, kdy jsme dostali za minutu dva góly. Tam se ale právě ukázala síla týmu a viděl jsem, že kluci opravdu chtějí vyhrát. Myslím, že dneska jsme hráli pěkný hokej."

.

.

.

Václav Adam

Václav Adam (trenér BK Havlíčkův Brod):
"Začátek první třetiny se nám zrovna nevydařil, byli jsme poněkud ospalí. Postupně se hra ale začala zlepšovat. Myslím, že nám v dnešním utkání chybělo štěstí, a že hlavní rozdíl byl pravděpodobně v disciplinovanosti. Byli jsme zbytečně často vylučovaní a soupeř nás trestal."

Fotogalerie